همه چیز درباره بازار تهران
تهران - شهر تهران
2 سال پیشبازار تهران قلب تپنده اقتصاد ایران می باشد. این بازار یکی از قدیمی ترین بازارهای ایران و یادگار دوران قاجار می باشد. در واقع این مکان یک مرکز خرید بسیار بزرگ به سبک قدیم می باشد. زیرا همه نوع کالا و جنسی در آن جهت فروش عرضه می شود.
بازار تهران که در بافت قدیمی این شهر قرار دارد. محلی برای انجام معاملات بزرگ اقتصادی به شمار می آید. این بازار مجموعه ای عظیم از چندین پاساژ بزرگ، سرا و تیمچه، کاروانسرا، سفره خانه های سنتی، قهوه خانه ها، فست فودهای لاکچری، پیاده راه و کالسکه راه می باشد. این محل مقصدی ایده آل برای گردش و البته خرید می باشد. این بازار دارای مساحتی بالغ بر ۱۰۵ هکتار می باشد. این بازار مجموعه ای از کارگاه های تولیدی کوچک و بزرگ، خرده فروشی ها و عمده فروشی ها و همچنین انبارها می باشد.
در صورتی که قصد دیدن از بازار تهران را دارید. می توانید با اجاره ویلا در تهران یا اجاره سوئیت در تهران چند روزی را در این شهر بگذرانید.
بازار تهران در کجا قرار دارد؟
بخش های مختلف بازار تهران
بازار تهران در خیابان ۱۵ خرداد و در منطقه ۱۲ تهران قرار دارد. این بازار ازسمت جنوب به خیابان مولوی و از شرق به خیابان سیروس و از شمال به پانزده خرداد و از غرب به خیابان خیام راه دارد.
ساعات کاری بازار تهران
بازار تهران روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر دایر می باشد. در روزهای ۵ شنبه مغازه های داخلی بازار تا ساعت ۲ بعد از ظهر و مغازه های بیرونی تا ساعت ۱۷ باز هستند. این بازار در روز جمعه و در تعطیلات رسمی بسته می باشد.
راه های رسیدن به بازار بزرگ پایتخت
بازار تهران به دلیل قرارگیری در مسیر اصلی طرح ترافیک مسیرهای منتهی به آن همیشه شلوغ و پر هیاهو می باشند. از این رو بهترین راه برای رفتن به این محل خط مترو و ایستگاه پانزده خرداد است. علاوه بر این از طریق اتوبوس، تاکسی و ماشین شخصی نیز می توان به این بازار رفت. در صورت استفاده از اتوبوس باید در خیابان مولوی از اتوبوس پیاده شده و با اندکی پیاده روی خود را به بازار برسانید.
بخش های مهم بازار تهران
بخش های مهم بازار تهران عبارتند از: بازار زرگرها، بازار عباس آباد، بازار کفاش ها، بازار مسگران، بازار آهنگران و بازار چهار سوق بزرگ می باشند.
- کارکردهای مهم بازار تهران
به طور کلی بازار پایتخت دارای ۴ کارکرد مهم است.
- کارکرد اقتصادی
به دلیل حجم بالای خرید و فروش در بازار تهران کارکرد اقتصادی مهم ترین کارکرد این بازار به شمار می آید.
- کارکرد مذهبی
از قدیم الایام پیوند محکمی میان کسبه بازار تهران با مذهب و روحانیت وجود داشته است. به طوری که مساجد و حسینه مهم ترین بخش های این بازار به شمار می آیند.
- کارکرد سیاسی
کسبه و اهل بازار در طول تاریخ پیدایش آن بخصوص در عصر معاصر تاثیر بسیار مهمی در روی کار آمدن حکومت ها و دولت ها ایفا کرده اند.
- کارکرد اجتماعی و فرهنگی
معماری و ساختار بازار به نحوی است که نشان دهنده فرهنگ غنی ایران است. همچنین قسمت های مختلف بازار باعث ایجاد ارتباط و هماهنگی میان افراد و اقشار مختلف جامعه شده است.
معماری و ساختار بازار بزرگ پایتخت
معماری و ساختار بازار بزرگ پایتخت
در حال حاضر مساحت بازار تهران بالغ بر ۱۰۰ هکتار است. سبک معماری خاصی برای این بازار وجود ندارد. زیرا بخش های جدید آن از مصالح امروزی ساخته شده است. با این حال نشانه هایی از معماری تهرانی در بخش های قدیمی آن دیده می شود.
بازار تهران مانند همه بازارهای قدیمی ایرانی از طاق های ضربی، راهروهای باریک و متعدد و گنبدها ی بلند و زیبا تشکیل شده است. این بازار در طول ادوار مختلف دچار تغییرات بسیاری شده است. مثلا به دلیل حفاظت کسبه و خریداران در برابر گرمای شدید بخشی از بازار مسقف می باشد.
همچنین بخش های مهمی از جمله حسینیه، مسجد، قهوه خانه، زورخانه و سقاخانه به بازار تهران افزوده شده اند. راسته های موجود در بازار کم کم به آن اضافه شدند. هر کدام از این راسته ها مختص یک نوع کسب و کار می باشد. همچنین کسبه برای هر راسته یک حمام، تکیه و مسجد در نظر گرفته اند.
معماری سنتی بازار بزرگ به چه نحوی است؟
معماری سنتی بازار تهران دارای دو راسته بسیار مهم می باشد. در محل برخورد این دو راسته چهارسوق بازار به وجود آمده اند. قسمت شمالی این چهار سوق به خیابان پانزده خرداد منتهی می شود.
همچنین قسمت جنوبی بازار تهران به خیابان مولوی می رسد. قسمت شرقی به خیابان خیام و قسمت غربی به خیابان امام خمینی می رسد. بخش چهار سوق در سال ۱۲۲۲ بنا شده است. این بخش دارای گنبدهای مدور و گچبری های بسیار زیبا می باشد.
بخش های مختلف بازار تهران
معماری سنتی بازار بزرگ به چه نحوی است؟
بازار تهران دارای بخش های مختلفی از جمله:
- بازار و بازارچه
بازار و بازارچه های مهم بازار شامل دروازه نو، کیلوئی ها، امیر، خلیج فارس و بین الحرمین می باشند.
- مجتمع و مراکز تجاری
مراکزی مانند قائم، میلاد، کویتی ها، خیام و توحید از جمله مراکز مهم تجاری واقع در بازار بزرگ می باشند.
- تیمچه ها
تیمچه های مهم بازار عبارتند از: باوفا، توجه، فرد، حاجی ابوتراب حاجب الدوله و ملا علی کنی.
- سراها
سراهای مهم و معروف بازار عبارتند از: دالان دراز، تهران چی، جواهریان، کرباسی، قدیانی، گلشن، مصباحی، یزدی ها، دلگشا.
- پاساژها
در بازار بزرگ پایتخت پاساژ های متعددی از جمله: وحدت، کاووسی، صدقیانی، ایدان یراق، آزادی، احمدی، جعفری و غیره وجود دارند.
کوچکترین قهوه خانه جهان در بازار تهران
قهوه خانه حاج علی درویش کوچکترین قهوه خانه جهان است. این قهوه خانه در بازار تهران و در تیمچه حاجب الدوله واقع شده است. این قهوه خانه در حال حاضر در دست شخصی به نام حاج کاظم می باشد. او این قهوه خانه را از پدرش به ارث برده است.
سخن آخر
گشتن در بازار تهران مستلزم صرف وقت بسیاری است. زیرا جاذبه ها و دیدنی های آن بسیار زیاد می باشند. بافت قدیمی بازار بسیار جذاب و دیدنی می باشد. از این رو بهتر است با اجاره ویلا در تهران زمان کافی برای بازدید از این مکان را در نظر بگیرید.
نظرات کاربران(0 نظر)