یگانه موزه شخصی ایران، موزه مردم شناسی ماسوله
گیلان - فومن
2 سال پیشمعرفی موزه مردم شناسی ماسوله
حیف است به گیلان این سرزمین بهشتی سفر کنید و به روستایی که در ارتفاعات و دامنه کوه جای خوش کرده است سری نزنید. تماشای موزه مردم شناسی ماسوله، شما را با قدمت، فرهنگ و طرز زندگی گذشتگان مردم این روستا بیشتر آشنا خواهد کرد. روستای پلکانی ماسوله گرمای زندگی را در دل یک کوه به تصویر کشیده است. گلدان های شمعدانی با رنگ هایی دلفریب و بالکن هایی که از خانه به بیرون سرک کشیده اند تا شاهد آمد و شد انسان هایی باشند که دلی دریایی و همتی بی پایان دارند.
اغلب مسافران برای دیدن معماری منحصر به فرد مغازه ها و خانه ها، لذت بردن از هوای مطبوع و تماشای طبیعت سرسبز این منطقه به ماسوله سفر می کنند. در حالی که این روستا جاذبه های دیگری چون موزه حیات وحش و موزه مردم شناسی نیز دارد که دیدن آنها جالب توجه خواهد بود.
وجود موزه مردم شناسی ماسوله، ما با با قدمت و اصالت فرهنگی بومیان این منطقه بیشتر آشنا خواهد کرد. با دیدن این مکان با طرز زندگی، پوشش و شغل مردم قدیمی ماسوله به صورت بصری و قابل درک تری در خواهید آمیخت.
در این مقاله و در این بخش از سفر به استان گیلان، قصد داریم شما را با خود همراه سازیم. تا در مورد بخش های مختلف این موزه مردم شناسی ماسوله اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار دهیم. پس با ما تا انتها همراهی کنید.
ماسوله با زیبایی های بی مانند
موزه مردم شناسی ماسوله از چه بخش هایی تشکیل شده است؟
با ورود به روستای زیبا و پر رنگ و نقش ماسوله، موزه های این روستا در مسیر شما قرار گرفته و قابل رویت می باشند. موزه مردم شناسی ماسوله به همت و تلاش یک فرد فرهنگ پژوه به نام آقای فرهاد شرقی تاسیس گشته و تنها موزه شخصی در ایران به حساب می آید. این موزه از سه گالری مجزا تشکیل شده است. از جمله:
- بخش اول موزه مردم شناسی ماسوله مربوط است به اسناد، مدارک، وسایل و لوازم متعلق به سده معاصر منطقه ماسوله و اطراف آن
- در بخش دوم این موزه، وسایل و ادوات مربوط به کشاورزی و زندگی دو قرن اخیر مردم شهر ماسوله و روستاهای اطراف آن نگهداری می شوند.
- آن چه در بخش سوم موزه مردم شناسی ماسوله به چشم می خورد، اشیایی با بیش از چهارده قرن قدمت می باشد. این اشیاء، شامل لوازم، ابزارآلات و ادوات جنگی، ظروف دست ساخته و لباس های بسیار قدیمی، دستاوردهای فنی و وسایل مربوط به شکار می باشد. علاوه بر آن، کلیه لوازم زندگی مردم ماسوله باستان از جمله سفالینه هایی با نقوش زیبا، ابزار زراعت و کشاورزی، لوازم ارتباطی و وسایل قدیمی و قیمتی ساخته شده از سنگ، شیشه، چوب، کاغذ و چرم به چشم می خورد.
زبان محلی مردم ماسوله تالشی است و کلیه اشیاء داخل ویترین های موزه مردم شناسی ماسوله با زبان انگلیسی ، فارسی و تالشی معرفی شده اند.
مشخصات موزه مردم شناسی ماسوله
برای رسیدن به ماسوله و دیدن موزه مردم شناسی آن، بایستی مسافتی در حدود 36 کیلومتر را از جنوب غربی شهر فومن بپیمایید. بنای موزه مردم شناسی ماسوله یک ساختمان گلی و به سبک معماری سنتی است. این بنا یکی از ساختمان های قدیمی ماسوله می باشد که مطابق با معماری این روستای پلکانی بنا شده است. مساحت این ساختمان در حدود 60 متر مربع بوده و دارای محوطه ای 200 متری است. کلیه اشیاء قدیمی در سه اتاقی که این خانه دارا می باشد چیده شده اند.
نمای ورودی موزه مردم شناسی ماسوله
آثار درون موزه
داخل ساختمان موزه مردم شناسی ماسوله سه اتاق وجود دارد در این فضا، وسایلی چون لباس ها و پوشش های قدیمی مردم ماسوله از جمله گیوه، جلیقه، روسری، جوراب، عروسک های دست ساز، ابزارهای مربوط به نخ ریسی، شانه های باز کننده گره های پشم و ... چیده شده اند. محوطه بزرگ اطراف این موزه از انواع کوزه، جام، سکه ها و پول های کاغذی، کفشهای سنتی، اسناد و شناسنامه های باستانی، داس، گهواره، کتیبه، وسایل درو، ترازوهای چوبی، رادیو، ساز سرنا، صندوقچه ها، قرآن قدیمی، آسیاب قدیمی و دستی، چپق و .... مملو است. با تماشای طبقه فوقانی این موزه از هنر نقاشی روی دیوار که تصویری از شهر ماسوله را به تصویر کشیده است بهره خواهید برد.
بهترین اسکان در سفر به شمال کشور
پس از یک گردش طولانی و لذت بخش در بخش های مختلف استان گیلان و مازندران، استراحت در یک مکان زیبا و آرام، خستگی یک روز گشت و گذار را به بهترین شکل به در خواهد کرد. برای اجاره ویلا تو بابلسر یا اجاره ویلا استخردار سرخرود ساحلی می توانید روی ما حساب کنید. مجموعه ما ویلاهایی با همه جور امکانات به شما پیشنهاد خواهد داد. دست شما برای اجاره ویلا استخردار سرخرود شمال و با قیمت های بسیار متنوع در انتخاب باز است. با اجاره ویلا استخردار سرخرود سرخرود مازندران برای شما مکانی پرخاطره و به یادماندنی خواهد شد.
اشیاء و اوازم قدیمی موجود در موزه مردم شناسی ماسوله
سوالات متداول
- با سفر به ماسوله، به غیر از تماشای موزه مردم شناسی آن، چه دیدنی های دیگری نصیب ما خواهد شد؟
در سفر به این روستا، از زیبایی های مسیر پر پیچ و خم و زیبایی خانه ها و محیط آن بهره خواهید برد، علاوه بر آن، در اطراف موزه مردم شناسی ماسوله، جاذبه هایی چون سفره خانه سنتی گل ها، کافه سنتی ماسوله، رستوران سنتی بامداد، امامزاده عون بن علی (ع)، آبشار و چشمه آب معدنی زمزمه (چشمه آب معدنی علی زاخونی)، بازارهای جذاب و موزه حیات وحش آن نیز قابل دیدن خواهند بود.
- در موزه حیات وحش ماسوله چه چیز به معرض نمایش درآمده است؟
در این موزه حیواناتی چون خرگوش، راسو، خرس و پرندگان مختلفی که بر اثر حوادث و بلایای طبیعی کشته شده اند به صورت تاکسیدرمی نگهداری می شوند. دیدن این حیوانات خشک شده برای کودکان جذاب و جالب توجه خواهد بود.
آیا برای رسیدن به ماسوله می توان از رشت رهسپار شد؟ بله، برای رسیدن به ماسوله هم می توان از فومن راهی شد و هم از شهر رشت. منتها مسیر رشت به ماسوله کمی دورتر است. اگر از سمت تهران قصد رفتن به این روستای پلکانی را دارید لازم نیست به رشت رفته و سپس به سمت ماسوله روانه شوید بلکه می توانید مستقیما به از فومن به سمت ماسوله حرکت کنید.
نظرات کاربران(0 نظر)