معرفي كاروانسراي تقي‌ خاني

مدیر سایت مدیر وبسایت

هرمزگان - خمیر

2 سال پیش

شرحي پيرامون معرفي كاروانسراي تقي‌خاني

   كاروانسراي تقي‌خاني واقع در بندرخمير، يكي از جاذبه‌هاي استان هرمزگان است كه در حد فاصل بين بندرلنگه و بندرعباس واقع شده. در واقع ايران يكي از كشورهايي است كه داراي بيش از 30 هزار جاذبه و مكان گردشگري و تاريخي است و هر يك از اين مكان‌ها هم صنايع‌دستي و سوغات‌هاي خاص خود را دارند. بنابراين مي‌توان گفت به لحاظ اقليم چهارفصل و به لحاظ توريستي، استان‌هاي مختلف ايران مكان مناسبي براي گردش، تفريح و بازديد هستند.

كاروانسراي تقي‌خاني

 

   اگر شما هم به بازديد از آثار تاريخي، ميراث فرهنگي، جاذبه‌هاي طبيعي و توريستي و تفريح در دل طبيعت علاقمند هستيد، ويلايار با ارائه مكان اقامتي در مكان‌هاي مختلف به شما كه قبلاً بهترين‌ها را گلچين كرده‌است، باعث مي‌شود بدون نگراني براي اقامت، با رزرو مكان مورد نظر از اين سايت به راحتي به سفر سياحتي و تفريحي خود بپردازيد.

   براي اجاره منزل مبله در درگهان و يا اجاره سوئیت ارزان در درگهان در استان هرمزگان و همچنين براي اجاره ویلا ساحلی لوکس در شمال، اجاره ویلا ساحلی در محمودآباد و يا اجاره ویلا لب دریا خزرشهر كافي است با مراجعه به سايت ويلايار درخواست خود را ثبت و مكان مورد نظر را انتخاب كنيد. كارمندان اين سايت گردشگري با معرفي بهترين آيتم‌هاي موجود مسأله اسكان شما را در شهر و استان مورد نظر حل خواهند كرد. براي آشنايي بيشتر با كاروانسراي تقي‌خاني به عنوان يكي از مكان‌هاي تاريخي ارزشمند در ادامه مقاله با ما همراه باشيد و اطلاعات بيشتري از اين‌گونه اماكن بدست آوريد!

 

راه دسترسي به كاروانسراي تقي‌خاني

كاروانسراي تقي‌خاني بنايي تاريخي متعلق به دوره صفوي

کاروانسرای تقی‌خانی در مسیر بندرلنگه به بندرعباس در شهرستان بندرخمیر واقع در 81.4  كيلومتري شمال‌غرب بندرعباس در جاده لارو در روستايي به همين نام  قراردارد.

معماري كاروانسراي تقي‌خاني

بنای تاریخی کاروانسرای تقی‌خانی

   بناي كاروانسراي تقي‌خاني به سبك معماري دوران صفوي به شكل صليبي و داراي حجره‌هاي متعدد ساخته شده كه داراي ايوان‌ها، طاق‌ها، قوس‌هاي مرتبط با هم بدون حياط مرکزی، دارای آب‌انبار، بادگیر و ساير قسمت‌ها است كه تا دوره اول پهلوی نیز از آن استفاده می‌شد. ساختمان کاروانسرای تقی‌خانی از ابتدا با سنگ ساروج و سنگ قلوه در پوشش و ديوارها، باتارد، ملات گچ نيم‌كوب و سنگ مالون و سنگ‌هاي تراش در نما ساخته شده‌بود ولي به دليل فرسايش در طي زمان تاكنون 2 بار مورد مرمت و بازسازي قرارگرفته است. آب مورد نياز كاروانسراي تقي‌خاني كه در آب‌انبار واقع در كاروانسرا ذخيره مي‌شد، از بركه‌اي در نزديكي اين روستا تأمين مي‌شد كه امروزه نيز آب مردم روستا را تأمين مي‌كند. اين اثر تاريخي متعلق به دوران صفوي، در سال 1378 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد.

 

 

اهمیت کاروانسراها در طول تاریخ

نمونه‌ای دیگر از یک کاروانسرای تاریخی در ایران

   ایران یکی از کشورهایی بوده که در مسیر جاده ابریشم قرار داشته و همواره محل گذر تاجران اقوام مختلف بوده‌است. حتی تجار ایرانی هم برای انجام امور اقتصادی و تجاری خود ناگزیر از سفرهای بین شهری و بین کشوری بوده‌اند، از اینرو در شهرهای مختلف ایران مخصوصاً شهرهایی که در مسیر تجارت‌های بین‌المللی قرارداشتند، کاروانسراهای متعددی مشاهده می‌کنیم که هنوز هم آثار و بقایای آن‌ها برجای مانده‌است و گرچه امروزه کارایی و اهمیت گذشته خود را از دست‌داده‌اند اما به عنوان مکان‌های تاریخی و به ثبت‌رسیده در شمار آثار ملی مورد توجه و اهمیت قراردارند.

   کاروانسراها به عنوان یک زیرساخت مهم تاریخی و فرهنگی، نقش مهمی در روابط فرهنگی، تجاری، تعاملات اجتماعی و سیاسی ایفا می‌کرده‌اند. آن‌ها شکل تکامل‌یافته‌تر چاپارخانه‌های قدیمی دوران هخامنشی بودند که نقش ادارات پست امروزی را ایفا می‌کردند. در گذشته چاپارخانه‌ها محل تعویض اسب، استراحت موقت مسافر و پیک و محل نقل و انتقال مرسولات به مکان‌های مختلف بوده‌اند.

 

كاروانسراي تقي‌خاني استان هرمزگان

   قدمت بيشتر كاروانسراها به دوران صفوي باز مي‌گردد؛ زيرا در گذشته كه طي مسير با اسب يا پاي پياده ميسر بوده‌است، مسافران مي‌بايست تا قبل از غروب خورشيد خود را به مكاني امن برسانند تا خود و سرمايه‌شان را از دست‌برد دزدان و راهزنان و حمله حيوانات وحشي مصون بدارند. آن‌ها همچنين نياز به مكاني براي خواب و استراحت داشتند تا روز ديگر به مسير خود ادامه دهند. از آن‌جايي كه بعضي مسيرها صعب‌العبور و پر مخاطره بودند، افراد به صورت دسته‌جعمي به سفرهاي كاري مي‌رفتند. اين نوع سفر براي آن‌ها چندين مزيت در پي داشت. مزيت اول كسب تجربه از افراد ديگر بود. مزيت دوم اين بود كه سفر به صورت دسته‌جمعي مخاطرات سفر تنهايي را بسيار كمتر مي‌كرد. مزيت ديگر اين بود كه در اين سفرهاي دسته‌جمعي راه براي تبادلات اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي بيشتر بازتر بود.

   از اينرو به منظور اسكان مسافران و تاجران كه به شكل گروهي سفر مي‌كردند نياز به مكان بزرگ‌تري بود كه اسباب آسايش آن‌ها را در طول منزل‌هاي سفر فراهم كند. بدين ترتيب كاروانسراها در طول مسيرهاي تجاري بين شهري شكل گرفتند. كاروانسراها همچنين نقش انبار آذوقه و مايحتاج مردم را ايفا مي‌كردند. به همين دليل است كه در مسير ارتباطي بين شهرهاي مهم ايران شاهد كاروانسراهاي بزرگ و معروفي هستيم كه يادگار دوران صفوي هستند و تا همين قرن اخير مورد استفاده قرار مي‌گرفتند.

   از آن‌جايي كه استان هرمزگان به دليل نزديكي به استان‌هاي شمال و شمال‌شرق خود و همچنين به استان سيستان و بلوچستان، درياي عمان، كشورهاي عربي، هند و خاور دور و همچنين به مهم‌ترين جزاير جنوبي ايران دسترسي دارد، همواره در طول تاريخ اهميت استراتژيكي و تجاري داشته‌است و مورد توجه تجار و بازگانان ايراني و غير ايراني بوده و هنوز هم اين اهميت را حفظ كرده‌است. از اينرو چنانچه به منظور سفر تفريحي سياحتي يا سفر كاري، قصد سفر به استان هرمزگان داريد، پيشنهاد مي‌شود بازديد از مكان‌هاي تاريخي و تفريحي و همچنين تفريحات آبي جذاب جنوب را از دست ندهيد. بهترين و ايده‌آل‌ترين زمان براي سفر به جنوب، پاييز و زمستان است كه جنوب آب‌وهواي بهاري دارد.

 

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر