معرفي مسجد جامع اهل سنت بندرعباس(مسجد جامع دلگشا)

مدیر سایت مدیر وبسایت

هرمزگان - بندرعباس

2 سال پیش

شرحی پیرامون معرفی مسجد جامع اهل سنت بندرعباس(مسجد جامع دلگشا)

خلاصه محتوا : مسجد جامع دلگشا با معماری خاص و باشکوه، یکی از مکان‌های گردشگری جنوب ایران است. اگر به بازدید از مکان‌های مذهبی علاقمند هستید، بازدید از مسجد جامع دلگشا بندرعباس به شما پیشنهاد می‌شود. ویلایار با اجاره سوئیت در بندرعباس، دغدغه‌های اسکان شما را در این شهر برطرف می‌کند. همچنین می‌توانید با اجاره کوتاه‌مدت در بندرعباس، از اقامت و تفریح و بازدیدهای توریستی نهایت لذت را ببرید.

مسجد جامع اهل سنت دلگشا بندرعباس

 

مسجد جامع دلگشا با معماری خاص و باشکوه، یکی از مکان‌های گردشگری جنوب ایران است که در بلوار طالقانی شهر بندرعباس در امتداد ساحل واقع شده و با زیبایی و ابهت خاص خود همه ساله میزبان افراد زیادی از سراسر دنیاست. ظرفیت پذیرش این مسجد 6000 نفر است و از آن‌جایی که در نزدیکی حرم امام‌زاده محمدتقی ساخته‌شده، به نام مسجد امام‌زاده نیز شناخته می‌شود. در مسجد جامع دلگشا که مسجد اهل سنت و یکی از مسجدهای قدیمی بندرعباس است، هر هفته نماز جماعت اهل سنت برگزار می‌شود. اگر به بازدید از مکان‌های مذهبی علاقمند هستید، بازدید از مسجد جامع دلگشا بندرعباس به شما پیشنهاد می‌شود. از آن‌جایی که بندرعباس دارای مکان‌های تفریحی و گردشگری بسیاری است و نزدیکی زیادی با جزیره‌های جنوب دارد، می‌توانید مدتی را در این شهر قدیمی و زیبا اسکان کرده و به بازدید از آن و جاذبه‌های گردشگری جزیره‌ها بپردازید. ویلایار با اجاره سوئیت در بندرعباس، دغدغه‌های اسکان شما را در این شهر برطرف می‌کند. همچنین می‌توانید با اجاره کوتاه‌مدت در بندرعباس، از اقامت و تفریح و بازدیدهای توریستی نهایت لذت را ببرید. کافی است دل‌نگرانی‌های خود را در این مورد به ویلایار بسپارید و با خیالی آسوده برنامه سفر تفریحی - سیاحتی خود را بچینید.

 

معرفی مسجد جامع دلگشا

 

 

مسجد جامع دلگشا یکی از مساجد قدیمی و باشکوه بندرعباس

 

   مسجد جامع دلگشا بندرعباس با فضای معنوی و آرام‌بخش و با قدمت بیش از 250 ساله به عنوان یکی از بناهای قدیمی این شهر، به شماره 1599 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. مسجد دلگشا بر اساس ظرفیت 6 هزار نفر، دو طبقه، یک مناره، 4 ایوان، صحن و 12 ستون بنا شده‌است. این مسجد تاکنون چندین بار مورد مرمت و بازسازی قرارگرفته و اکنون به عنوان قدیمی‌ترین مسجد بندرعباس با معماری زیبا و بی‌بدیل، یکی از مکان‌های دیدنی بندرعباس محسوب می‌شود.

 

تاریخچه مسجد جامع دلگشا

نمای بیرونی مسجد جامع دلگشا در امتداد خط ساحلی

 

   اگر بخواهیم به طور دقیق در مورد تاریخچه مسجد جامع دلگشا سخن بگوئیم، این مسجد اولین بار در سال 1175 ه. ق توسط یک خیّر به نام«حاج زین‌العابدین ابوالقاسم اوزی» ساخته شد. اما از آن‌جایی که هیچ  بنایی در طول زمان از آسیب طبیعت و تخریب بی‌نصیب نمی‌ماند، این مسجد نیز تاکنون چندین بار مورد بازسازی قرار گرفته‌است. در سال 1354 ه.ش گسترش یافت و به جز شبستان، در همه قسمت‌ها بازسازی شد. آخرین عملیات بازسازی و مرمت مسجد دلگشا در سال 1384 آغاز شد و پس از 3 سال، در سال 1387 به بهره‌برداری مجدد رسید. پس از بازسازی مسجد، اولین نماز جماعت آن با حضور سیدعبدالباعث قتالی امام جمعه اهل سنت و آیت‌الله غلام‌علی نعیم‌آبادی امام جمعه اهل تشیع و جمعی از نمازگزاران به شکل پرشوری برگزار شد.

 

معماری مسجد جامع دلگشا

 

 

ستون‌های سنگی و صحن مسجد دلگشا بندرعباس

  مسجد دلگشا یکی از مساجد کهن سبک اسلامی است که با معماری 4 ایوانی طراحی و ساخته شده. شبستان  مسجد جامع دلگشا دو طبقه و 20 درب بزرگ دارد که در مساحتی به متراژ 4900 متر ساخته‌شده. درب‌ها به ایوان‌های شمالی، جنوبی و شرق مسجد باز می‌شوند. داخل مسجد با کاشی‌کاری مزین شده و محراب و منبر مسجد، متعلق به دوره زندیه است. ستون‌های مسجد با پایه مکعبی و ساقه استوانه‌ای در بالا توسط قوس‌های جناغی به هم متصل می‌شوند. پوشش نما از سنگ سفید است و سرستون‌ها و قسمت‌های فوقانی دارای تزئینات گچی هستند. قسمت‌های جدید بازسازی شده و نمای بیرونی، اصالت تاریخی و هنری ندارند. معماری این مسجد توسط شهاب‌الدین ارفعی، مسعود منصوری، ناصر مجاور و امیر حمزه صورت گرفته‌است و در کل معماری بنا دارای اصالت ایرانی اسلامی است.

 

راه دسترسی به مسجد جامع دلگشا

نقشه گوگل برای دسترسی آسان به مسجد جامع دلگشا

 

   مسجد جامع دلگشای بندرعباس مشرف به دریا، در امتداد خط ساحلی و در بلوار طالقانی بندرعباس واقع شده. راه دسترسی به این مسجد به وسیله تاکسی، وسائل حمل‌ونقل عمومی و خودرو شخصی میسر است. پس از ورود به بلوار ساحلی، در سه راهی دلگشا، مسجد قابل مشاهده می‌باشد.

 

جاذبه‌های گردشگری نزدیک به مسجد جامع دلگشا

 

   از دیگر مکان‌های تفریحی و گردشگری که در نزدیکی مسجد جامع دلگشا می‌توان از آن‌ها بازدید نمود، به شرح زیر است:

  • بازار زیتون‌فروشان: در فاصله 450  متری
  • بازار بزرگ هرمزگان: در فاصله 500  متری
  • حمام گله‌داری: در فاصله 110  متری
  • معبد هندوهای بندرعباس: در فاصله 1.4  کیلومتری
  • موزه حیات‌وحش: در فاصله 2.2  کیلومتری
  • منزل گله‌داری: در فاصله 2.3  کیلومتری
  • موزه مردم‌شناسی: در فاصله 2.6  کیلومتری

 

بهترین زمان سفر به بندر عباس و بازدید از مسجد جامع دلگشا

 

بلوار طالقانی بندرعباس در امتداد خط ساحلی

 

   از آن‌جایی که بندرعباس دارای آب‌و‌هوای بسیار گرم و مرطوب است، در تابستان دمای هوا به 49 درجه سانتی‌گراد نیز صعود می‌کند، از اینرو در تابستان برای سفر مناسب نیست. ولی در پاییز، زمستان و بهار دما و آب‌وهوای بسیار مطلوب و دل‌چسبی دارد. ایده‌آلترین زمان برای سفر به بندرعباس، طی ماه‌های آذر تا فروردین است که دمای هوا بین 18 الی 23 درجه سانتی‌گراد است. بنابراین در طی ماه‌های سرد سال، فرصت خوبی است که از این شهر تاریخی و پر از جاذبه‌های گردشگری دیدن کنید.

 

رستوران‌های اطراف مسجد جامع دلگشا

   اگر به صرف غذا در رستوران علاقمند باشید، رستوران‌های اطراف مسجد دلگشا به شرح زیرند:

  • رستوران آقای ماهی در فاصله 150  متری
  • مجموعه پذیرایی برکه در فاصله 300 متری
  • رستوران و فست فود کاووکی در فاصله 800  متری
  • اغذیه گمبرون در فاصله 900  متری
  • رستوران دریایی بندر در فاصله 1  کیلومتری

مرغ سوخاری قشم در فاصله  1 کیلومتر

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر