معرفي خانه گلبتان

مدیر سایت مدیر وبسایت

هرمزگان - بندرلنگه

2 سال پیش

شرحي پيرامون معرفي خانه گلبتان

   خانه گلبتان يكي از خانه‌هاي بزرگ اربابي ساخته‌شده در زمان قاجار است كه به دليل معماري خاص آن دوران كه حكايت از هنر استادكاران معماري ايراني دارد و هم به لحاظ قدمت بنا، امروزه يكي از جاذبه‌هاي گردشگري بندركنگ از توابع شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان محسوب مي‌شود. براي بازديد از مكان‌هاي تاريخي و تفريحي شهرها، بنادر و جزاير جنوب ايران مي‌توانيد با مراجعه به سايت ويلايار هر نوع اقامتگاهي را كه مدنظرتان باشد رزرو كنيد و از اقامت و تفريح در جنوب يا شمال ايران لذت ببريد. ويلايار مي‌تواند با در اختيار قراردادن هتل آپارتمان كيش رو به دريا مكاني راحت و زيبا براي اسكان شما فراهم كند. همچنين با اجاره خانه در كيش براي زندگي از سايت ويلايار مي‌توانيد از زندگي در اين جزيره زيبا لذت ببريد. اگر به دنبال اجاره ویلا استخردار در هر نقطه از شمال، جنوب يا تهران هستيد و يا اجاره ویلا رامسر و حتي اجاره ویلا اطراف تهران مي‌توانيد به سايت ويلايار مراجعه كرده و از همكاران ما مشاوره بگيريد و مكان مورد نظرتان را رزرو كنيد. براي آشنايي بيشتر با خانه گلبتان در بندركنگ در ادامه اين مقاله با ما همراه باشيد.

خانه گلبتان بندر كنگ

 

 

 

معماري خانه گلبتان

معماري خانه گلبتان

   خانه گلبتان خانه‌اي بزرگ داراي اتاق‌هاي متعدد است كه در اطراف يك حياط بزرگ ساخته شده‌اند. طاق‌هاي ايوان، گچ‌بري‌هاي زيبا و بادگيرهايي كه به منظور خنك‌كردن خانه در روزهاي گرم سال ساخته شده‌بودند، از ويژگي‌هاي معماري اين خانه قديمي هستند.

 

راه دسترسي به خانه گلبتان

راهروي مسقف خانه گلبتان

   براي بازديد از خانه گلبتان، لازم است ابتدا به بندركنگ برويد. بندركنگ بخشي از توابع شهرستان بندرلنگه مي‌باشد. از دو طريق مي‌توانيد خود را به بندرلنگه برسانيد. يا مستقيماً از شهر خود به سمت بندرلنگه پرواز كنيد؛ زيرا بندركنگ فرودگاه ندارد. يا ابتدا به يكي از شهرهاي بندرعباس، بندرلنگه، كيش يا قشم برويد و سپس از آنجا راهي بندرلنگه و بندركنگ شويد. خانه گلبتان واقع در بندركنگ فاصله كمي با بندرلنگه دارد.

معرفي بندركنگ

خانه گلبتان

   بندركنگ يكي از شهرهايي است كه به همت مردم ساختار اصيل و بومي خود را از گذشته تاكنون حفظ كرده و چندان دچار تغييرات فرهنگي و اجتماعي نشده. هنوز هم همان فرهنگ و آيين و رسومي كه در گذشته در اين شهر وجود داشته، به چشم مي‌خورد. از آن‌جايي كه شغل اصلي مردم بندركنگ ساخت لنج و قايق بوده‌است، با ملل ديگر از جمله خاوردور، هند و كشورهاي آفريقايي مبادلات تجاري داشته و متأثر از فرهنگ آنان نيز بوده‌اند. شهرها و بنادر جنوبي ايران هميشه در طول تاريخ داراي اهميت تجاري، اقتصادي و استراتژيكي بوده و مورد توجه ساير اقوام و ملل قرارگرفته‌اند. از اينرو در شهرهاي جنوبي شاهد آيين و فرهنگ بسياري از اقوام و ملت‌ها هستيم. بندركنگ نيز از اين قاعده مستثني نيست و سبك تغذيه، رسوم و زندگي آن‌ها حكايت از ورود ساير فرهنگ‌ها از جمله فرهنگ هند دارد. آن‌ها در غذاهاي خود از ادويه‌هاي زيادي استفاده مي‌كنند كه عموماً ادويه‌هايي هستند كه از هند به آنجا آورده شده‌اند. همچنين غذاها، دسرها، شيرين‌ها و ساير رسم‌ها از جمله ترسيم نقش و نگار با حنا روي دست متأثر از فرهنگ هند است كه در موزه‌ها مي‌توان اين تأثيرپذيري فرهنگي را مشاهده نمود.

   در شهرستان بندركنگ جايي وجود دارد به نام خانه هنرمندان كه اين مركز در واقع يك مركز فرهنگي توليدكننده صنايع دستي بندركنگ است كه با حضور و همكاري تعداد زيادي از مردم بومي(حدوداً 200 نفر) به توليد صنايعي از جمله گلابتون‌دوزي، خوس‌بافي، خوس‌دوزي، شك‌دوزي و ... مي‌پردازد.

 

عروسك‌هايي كه بازنمايي‌كننده فرهنگ و زندگي مردم بندركنگ هستند

 

تاريخچه بندركنگ

   از گذشته تاكنون بندركنگ يكي از بنادر مهم و پررونق تجاري بوده‌است. مردم اين شهرستان به ساخت لنج كه در گويش محلي به آن «جهاز» مي‌گويند، مشغول بوده‌اند. هنوز هم در اين شهرستان مي‌توان رد پاي ساخت خانه را به سبك گذشته ديد. خانه‌هايي كه داراي بادگير، حياط و درب‌هاي آهنين هستند. گاهي‌اوقات مردم به زبان عربي صحبت مي‌كنند و اين به دليل مراودات اقتصادي و تجاري بوده‌است كه بين مردم اين منطقه و كشورهاي عربي حاشيه خليج‌فارس همواره وجود داشته‌است. در بندركنگ همچنين مي‌توان رد پاي حضور پرتغالي‌ها را مشاهده نمود. قلعه پرتغالي‌ها نمونه‌اي از حضور گذشته آنان در بندركنگ است. در حالت مدِّ آب دريا، اطراف قلعه زير آب مي‌رود وليكن در حالت جزر قسمت بزرگي از قلعه قابل مشاهده است. قلعه لشتان بندركنگ نيز يكي ديگر از آثار حضور پرتغالي‌هاست؛ زيرا اين قلعه را براي انبار مهمات و تجهيزات جنگي ساخته‌ و به وسيله يك راهروي زيرزميني به قلعه اصلي خود مربوط كرده‌بودند.

   مساحت بندركنگ 5 كيلومتر مربع و فاصله آن تا بندرعباس 165 كيلومتر و تا بندرلنگه حدود 6 كيلومتر است. اهميت بندركنگ به دليل ويژگي بندربودن آن است كه امكاني براي پهلوگرفتن كشتي‌ها در اختيار تاجران قرار مي‌دهد. از گذشته تاكنون از اين بندر به منظور لنگرگاهي براي كشتي‌هايي كه از سمت هند، بصره عراق، ممباسا و كشورهاي آفريقايي مي‌آمدند، استفاده شده‌است.

   محصولاتي كه تجارت مي‌شدند شامل خرما، الورد، جوز، لوز و سجاده بودند كه از ايران صادر مي‌شدند و محصولات وارداتي چوب و پارچه بودند.

لنج بوم مسي بندركنگ

   در سال 1273 لنج بزرگي در بندركنگ ساخته‌شد كه ظرفيت آن 700 تن، با ظرفيت پذيرش 60 سرنشين و دو ناخدا بود. از آن‌جايي كه ظرفيت پذيرش بار زيادي داشت، به هنگام تكميل ظرفيت، بخش زيادي از آن زير آب قرار مي‌گرفت و از اينرو قسمت‌هاي فرورفته در آب را مس‌اندود كرده‌بودند كه به لنج بوم مسي مشهور است. اين لنج تجاري بزرگ، بين ايران، هندوستان، پاكستان، يمن و كشورهاي آفريقايي به تجارت مي‌پرداخت و در سال 1323 به طور ناگهاني مورد فيلمبرداري يك هواپيماي ژاپني و پس از آن حمله يك زيردريايي ژاپني قرارگرفت و غرق شد. به همين دليل مجسمه‌اي از اين لنج به يادبود افرادي كه در آن بودند و غرق شدند، ساخته و در بندركنگ نصب كردند كه يكي از جاذبه‌هاي توريستي اين شهرستان است كه تاريخ 113 سال پيش را بازگو مي‌كند.

بندركنگ از توابع بندرلنگه

 

 

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر