امامزاده هاشم رشت؛ روستایی با قدمت بیشتر از 100 سال
گیلان - رشت
1 ماه پیشامامزاده هاشم رشت؛ روستایی با قدمت بیشتر از 100 سال
نمایی از محوطه امامزاده هاشم رشت
استان گیلان و طبیعت فوق العاده آن ازدیرباز تا کنون به گونه ای بوده است که افراد مختلف تمایل به سفر یا اقامت در طبیعت این استان داشته اند. مهاجرت نوادگان امامان به این منطقه و سکونت آن ها در این منطقه برای طولانی مدت نیز مهر تأیید دیگری بر این ادعا به شمار می رود. به همین علت است که استان گیلان یکی از استان هایی در کشور به شمار می رود که از تعداد بالایی امامزاده برخوردار است.
شهر رشت و اطراف آن با توجه به برخورداری از آب و هوای معتدل و مطبوع و همچنین طبیعت بکر و بسیار متنوع، در طول تاریخ به عنوان مقصد گردشگران و مهاجران بوده است. در نزدیکی این شهر، به واسطه وجود یک مقبره که به امامزاده هاشم شهرت یافته است، روستایی ایجاد شده است.
شاید برایتان جالب باشد که روستای به وجود آمده در اطراف این بقعه نیز نام خود را از صاحب بقعه نامبرده شده گرفته است. امروزه روستای امامزاده هاشم رشت به عنوان یک جاذبه گردشگری محسوب می شود و در حاشیه جاده ای قرار گرفته است که شهر قزوین را به مرکز استان گیلان یعنی رشت می رساند.
وجود مناظر و چشم اندازهای بسیار زیبا، استراحتگاه های زیاد، رستوران و کافه های متعدد و همچنین برخورداری از یک زیارتگاه، روستای امامزاده هاشم را به یکی از مقاصد گردشگری تبدیل کرده است که از محبوبیت بالایی برخوردار است. سفر به این استان و بازدید از روستای نامبرده شده می تواند برای شما خاطرات بسیار دلنشینی را به ارمغان آورد. چرا که در این منطقه فضای فوق العاده ای برای عکاسی از مناظر طبیعی، کمپ کردن و حتی کوهنوردی وجود دارد.
آنچه که در این مطلب خواهید خواند:
معرفی امامزاده هاشم رشت
امامزاده هاشم رشت در کجا واقع شده است؟
امامزاده هاشم رشت به چه علت شهرت یافته است؟
اقامت در امامزاده هاشم رشت
امکانات موجود در امامزاده هاشم رشت
جاذبه های دیدنی در اطراف امامزاده هاشم رشت
معرفی امامزاده هاشم رشت
دورنمای روستای امامزاده هاشم رشت
روستایی که در گذشته در استان گیلان و نزدیکی شهر رشت به نام عسکر سرا کمدم شناخته می شد، امروزه تغییر نام داده است و روستای امامزاده هاشم نامگذاری شده است. این مورد می تواند ثابت کند که روستای نامبرده شده از قدمت بالایی برخوردار است و به عنوان یک روستای تاریخی به شمار می رود.
البته در رابطه با قدمت دقیق این روستا نیز گمانه هایی وجود دارد که بر اساس آن ها، عمر روستای امامزاده هاشم رشت به بیشتر از 100 سال رسیده است. همچنین جالب است بدانید که نام این روستا بعد از ایجاد امامزاده هاشم عوض شده و به این نام تغییر پیدا کرده است.
امروزه مردم بومی این روستا که به خونگرم بودن و مهمان نوازی معروف هستند، به زبان گیلکی صحبت می کنند. بسیاری از آن ها همچون مردم ساکن در سایر مناطق استان گیلان، به کار کشت برنج مشغول هستند و از این طریق کسب درآمد می کنند.
بستر و زمینه شالیکاری در این منطقه به سبب وجود یک رودخانه در ناحیه شرقی روستا فراهم شده است که تحت عنوان سپیدرود شناخته شده است. همچنین برخی دیگر از بومیان این منطقه نیز از طریق پرورش دام و طیور و فروش گوشت، لبنیات و تخم مرغ آن ها کسب درآمد می کنند.
روستای امامزاده هاشم در حاشیه جاده ای قرار دارد که از قزوین به رشت می رسد و از این جهت، مشاغل دیگری نیز در این روستا به وجود آمده است که نیازهای خدماتی را برای گردشگران تأمین می کند. در واقع به وجود آمدن کافه ها، رستوران ها و فروشگاه هایی از این دست که جنبه تجاری دارند، به منبعی برای اشتغال و درآمدزایی برای اهلی این منطقه تبدیل شده اند.
ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که بانوان روستا نیز با به کار بردن هنر خود و بافتن انواع جوراب و شال، در کنار پرورش دام و طیور، علاوه بر کمک به اقتصاد خانواده، هنر خود را نیز به نمایش می گذارند. شما با سفر به این منطقه می توانید از زیبایی های طبیعت و بازارچه های آن بهره مند شوید و با اجاره سوئیت در شمال، شرایط را برای اقامت خود در این روستا فراهم کنید.
فضای سرسبز و بکر اطراف امامزاده هاشم رشت
در رابطه با تاریخچه روستای امامزاده هاشم و بقعه ای که در آن وجود دارد می توان گفت بر اساس آنچه که در برخی از روایات آمده است، امامزاده هاشم از نوادگان امام علی به شمار می رود. اما برخی دیگر از روایات، جد این امامزاده را امام موسی کاظم دانسته اند.
البته لازم به ذکر است که برای روایت دوم مستندات چندانی وجود ندارد و از این جهت نمی توان به آن استناد شد. شجره نامه امامزاده هاشم در اغلب اسناد تاریخی به صورتی نوشته شده است که وی را فرزند محمد، فرزند عبدالله، فرزند حمزه، فرزند محمد حنفیه، فرزند علی بن ابی طالب می دانند.
در هنگامی که میرزا کوچک خان جنگلی دست به قیام زد، آسیب های زیادی به بقعه امامزاده هاشم وارد شد که موجب شد این بنا چندین و چند بار مورد مرمت و بازسازی قرار گیرد. متأسفانه باید بگوییم امروزه دیگر اثری از بنای اولیه این محل به جا نمانده است. البته در قسمت داخلی آرامگاه امامزاده هاشم آینه کاری های بسیار زیبایی به چشم می خورد که در کنار سایر تزئینات آن، فضای زیبایی را برای این بقعه به ارمغان آورده اند.
بقعه امامزاده هاشم در حالت کلی از دو بخش تشکیل شده است که عبارت اند از: صحن و مسجد. هر کدام از این بخش ها نیز از گنبدهای جداگانه برخوردار هستند. این بقعه زیارتی از مساحت بالایی برخوردار است و وسعت آن به 1200 متر رسیده است. البته بخشی از این بنا را یک قبرستان تشکیل داده است. مردم منطقه نیز احترام خاصی برای این مقبره قائل هستند و حتی اغلب آن ها سال را در این بقعه مذهبی و زیارتی تحویل می کنند.
نمای داخلی حرم امامزاده هاشم رشت
اگر بخواهیم از معماری روستای امامزاده هاشم صحبت کنیم، باید در ابتدا به این موضوع اشاره کنیم که در این روستا معماری یکدستی وجود ندارد. علت این امر را میتوان در بازسازی خانه های روستا جستجو کرد. اما در گذشته معماری این روستا به گونه ای بوده است که بافت آن را خانه های قدیمی تشکیل داده است. مصالحی که به منظور چنین بناهایی مورد استفاده قرار می گرفتند، شامل چوب، سنگ، گل و پوشال بودند که در سال های اخیر به آجر، تیرآهن و سیمان تغییر پیدا کرده اند.
با این وجود، خانه های روستای امامزاده هاشم همچنان دارای حیاط های تقریباً بزرگ و ایوان هستند. همچنین سقف این خانه ها نیز به صورت شیروانی ساخته شده است. جدا شدن دیوارها و خانه ها از یکدیگر نیز امروزه با استفاده از دیوارهای بلوکی و یا پرچین صورت گرفته است.
سفر به این منطقه و بازدید از تمام این موارد می تواند با رزرو سوئیت اجاره ای شمال و رفع خستگی محقق شود. چرا که در برخی شرایط و برخی فصول شرایط برای کمپینگ در این منطقه مهیا نیست و این موضوع به آب و هوای فصلی که به گیلان و رشت سفر می کنید بستگی خواهد داشت.
منطقه ای که امامزاده هاشم در آن واقع شده است را در حالت کلی می توان یک منطقه با آب و هوای معتدل دانست که به صورت میانگین در سال 1300 میلی لیتر بارندگی را شامل می شود. اما در فصل تابستان این منطقه بسیار شرجی و گرم خواهد شد که چنین آب و هوایی برای اغلب افراد خوشایند و یا حتی قابل تحمل نیست. همچنین دمای این منطقه در فصل زمستان نیز بسیار کاهش می یابد و به منظور اقامت در منطقه امامزاده هاشم، لازم است حتماً تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای گرمایش را به همراه داشت.
علاوه بر این، در پاییز نیز قبل از شروع باران های فصلی می توانید به این منطقه سفر کنید و از جذابیت های آن لذت ببرید. هر چند که ممکن است بارندگی به میزان کم وجود داشته باشد؛ اما این باران ها در اوایل فصل پاییز چندان آزاردهنده نخواهد بود. لازم به ذکر است که شما می توانید در این فصول هوای مه آلود این منطقه را نیز به تماشا بنشینید.
دورنمای امامزاده هاشم رشت
امامزاده هاشم رشت در کجا واقع شده است؟
استان گیلان و اطراف مرکز این استان یعنی شهر رشت، سرسبزی های بسیاری را شامل می شوند که یکی از قسمت های مرتفع سرسبز، محلی است که امامزاده هاشم در آن واقع شده است. این منطقه که در کوهستان قرار دارد، از یک چشم انداز بی نظیر برخوردار است و به منظور بازدید از آن، لازم است در ابتدا به استان گیلان و شهر رشت سفر کنید.
امامزاده هاشم در بخش ابتدایی جاده ای قرار دارد که رشت را به قزوین متصل کرده است. بخش سنگر و روستای سراوان نیز در این محدوده واقع شده اند. در واقع بعد از اینکه از رشت به سمت قزویت خارج شدید و مسافتی تقریباً 33 کیلومتری را طی کردید، به خروجی سنگر در این مسیر خواهید رسید که با ورود به آن می توانید به روستای امامزاده هاشم برسید.
شما می توانید برای رفتن به امامزاده هاشم از شهر رشت، لازم است در ابتدا خود را به بلوار امام خمینی برسانید و بعد از آن به میدان گیل بروید و مسیر خود را در جاده رشت به قزوین ادامه دهید. همچنین در صورتی که مبدأ سفر شما تهران یا قزوین است، باید به سمت جاده رشت حرکت کنید و پس از عبور از عوارضی رستم آباد و روستای کندلات در غرب جاده می توانید این روستا را ببینید. بدیهی است که سفر به این منطقه نیاز به اقامت نیز خواهد داشت که به این منظور، می توانید قبل از سفرتان با مراجعه به سایت اجاره ویلا در گیلان اقامتگاه مورد نظر خود را رزرو نمایید.
مسیر امامزاده هاشم رشت
برای خواندن اطلاعات کامل لطفا بر عبارت امامزاده هاشم رشت بخش دوم کلیک کنید.
نظرات کاربران(0 نظر)