بازدید از موزه میراث روستایی گیلان

مدیر سایت مدیر وبسایت

گیلان - رشت

2 سال پیش

زمانی که صحبت از موزه می شود یک ساختمان را در ذهن تصور میکنید که اشیای قدیمی و تاریخی درون محفظه های شیشه ای آن نگهداری می شوند اما آنچه که در موزه میراث روستایی گیلان میبینید کاملاً متفاوت است. در حقیقت موزه میراث روستایی گیلان یک موزه طبیعی است که در دل پارک جنگلی سراوان رشت در استان گیلان قرار دارد. این موزه طبیعی مجموعه ای از خانه های روستایی است که از مناطق مختلف استان گیلان به شکل طبیعی خود به این موزه انتقال پیدا کرده و مجدداً برپا شده اند. در واقع بازدید از موزه میراث طبیعی گیلان هم فال است و هم تماشا. زیرا در این مجموعه نه تنها از جنگل سرسبز و آرامش وصف ناشدنی آن لذت می برید، بلکه به واقع با زندگی و فرهنگ مردم گیلان به شکل زنده آشنا می شوید. قدمت برخی از بناهای تاریخی این روستا به ۱۵۰ سال پیش میرسد.

موزه میراث روستایی گیلان

اندیشه ایجاد موزه میراث روستایی گیلان پس از زلزله رودبار در سال 1369 شکل گرفت تا اینکه سرانجام در سال 1384 اولین قدم ها برای برپایی آن آغاز شد. موزه میراث روستایی گیلان زمینی به مساحت 260 هکتار از جنگل سراوان را اشغال کرده است. این موزه مجموعهای از رستورانها، چای خانه ها، شالیزار، طویله، باغچه سبزیجات، کارگاه آهنگری، باغ پرورش گیاهان دارویی، کارگاه های تولید صنایع دستی، محوطه بازی، نمایشگاه های بومی، پژوهشکده معماری و مردم شناسی، و ... است که همه و همه با الهام از معماری سنتی گرداگرد یکدیگر قرار گرفته اند و موزه ای بی نظیر را پدید آورده اند.

خانه روستایی

گشت و گذار در موزه میراث روستایی گیلان

در موزه میراث روستایی گیلان دنیای متفاوتی از موزه گردی را تجربه می کنید. با گشت و گذار در فضای این موزه به خانه های روستایی سر می زنید. در آنجا با لوازم زندگی سنتی گیلانی، صنایع دستی و نحوه پوشش همینطور نحوه پخت غذاهای سنتی آشنا می شوید و از طرفی با معماری کهن روستاهای گیلانی آشنایی می یابید.

خانه های این روستا بر اساس حوزه های مختلف استان گیلان انتخاب شدهاند و به شکل طبیعی از محل اصلی شان به این موضوع انتقال یافته و سرپا شده اند. از جمله این خانه ها میتوان به خانه طربی از روستای کیش رودبار، خانه مرادی از روستای نشرودکل از دهستان سنگسر رشت، خانه موسی زاده از روستای گیلانده تالش و غیره اشاره کرد.

از جمله چیزهای دیگری که در این موزه با آن آشنا می شوید تعدادی از ابزارهای کشاورزی و تزئینات کاملاً سنتی است که در برخی از خانه های روستایی ها دیده می شود. به اضافه لباس های شاد و خوش آب و رنگ محلی که متناسب با اعتقادات مذهبی مردم گیلان است

 

خوشمزه گردی

در این موزه هر جا که قدم بردارید عطر و بوی خوراکی های خوشمزه به مشامتان می رسد که شما را به سمت خود می کشاند. وقتی به محل برسید زنان گیلکی را می بینید که با لباس های خوشرنگ و آب در حال آماده کردن نان تازه محلی جلوی چشمان هستند. همچنین در جای جای آن بوی غذاهای محلی گیلان از جمله باقالاقاتق، کباب ترش و غیره نیز به مشامتان می رسد.

 

نان محلی

جشنواره ها

 علاوه بر بازدید از خانه های روستایی، موزه میراث روستایی گیلان محل برگزاری جشن های مختلف از جمله جشن خرمن، جشنواره طبخ چای ایرانی، اجرای آوازهای سنتی و غیر است. در حقیقت با بازدید از این روستا هر آنچه را که از زندگی مرم گیلان باید بیاموزید را در یک قاب مشاهده می کنید.

معمولاً محل برگزاری این همایش ها در تالار اجتماعات واقع در جلگه شرق که یکی از حوزه های موزه میراث روستایی گیلان است برگزار میشود. علاوه بر آن در این قسمت محلی برای اسکان مسافران در نظر گرفته شده است.

 یکی دیگر از جنبه های سرگرم کننده بازدید از این موزه عکاسی با لباس های سنتی است. پوشیدن لباس سنتی گیلانی باعث می شود شما بیش از پیش با فرهنگ مردم گیلانی احساس نزدیکی کنید.

جشنواره نوروزی

 موزه مشاهیر گیلان

موزه مشاهیر گیلان از دیگر مجموعه های ساختمانی واقع در موزه میراث سنتی گیلان است. در این ساختمان شما با مشاهیر بزرگ این خط آشنایی بیشتری می یابید.

چه بخریم؟

 پس از بازدید از این موزه روستایی دست خالی برنگردید. در حوالی این روستا کارگاه های ساخت صنایع دستی وجود دارد که در آنجا کالاهای اصیل مانند حصیر، سفال و غیره به فروش می رسد.

از کجا به موزه برسیم؟

برای رسیدن به موزه میراث روستایی گیلان باید به جاده قزوین رشت بروید. سپس مسیر خود را به سمت جاده سراوان- فومن تغییر دهید. از آنجا تابلوهای راهنما شما را به سمت موزه هدایت می کنند.

سیر قلیه غذای سنتی گیلان

گیلان به غذاهای خوشمزه اش نیز معروف است. سیر قلیه یکی از محبوب ترین غذاهای گیلانی است که با عطر و طعمش شما را مدهوش خود می کند. در تهیه این غذای لذیذ از گوشت اردک یا مرغ، تخم مرغ، لپه، پیاز، و البته سیر تازه استفاده می شود. سیر و گوشت اردک از آن دسته اقلامی هستند که در اکثر غذاهای گیلانی مخصوصا غذاهای تیره رنگی که با سبزی درست می شود، یافت می شود.

سیر قلیه گیلانی

کجا اقامت کنیم؟

اگر قصد بازدید از موزه میراث روستایی گیلان را دارید می توانید در هتل های اطراف موزه مانند کادوس (19 کیلومتر)، هتل پامچال (20 کیلومتر) و آپارتمان صبوری ( 21 کیلومتر) اقامت کنید و یا از خدمات اجاره ویلا در شمال و یا اجاره ویلا در گیلان بهره مند شوید و سفری همراه با آرامش و لذت بخش را برای خود رقم بزنید.

 

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر