خانه تاریخی طباطباییها؛ خانهای شهرت یافته به عروس خانههای تاریخی ایرانی
اصفهان - کاشان
4 ماه پیشخانه تاریخی طباطباییها؛ خانهای شهرت یافته به عروس خانههای تاریخی ایرانی
شهر کاشان به عنوان یکی از شهرهای تاریخی مهد فرهنگ و هنر در ادوار گذشته یرزمین ایران به شمار میرود. این شهر با به رخ کشیدن هنرهای استادانه و فرهنگ خود به تمام جهان، از بناهای بسیار جذابی برخوردار است که گردشگران علاقهمند را از سراسر جهان به بازدید از این شهر ترغیب کرده است. خانههای قدیمی کاشان که یکی از بناهای به جا مانده از گذشتگان این سرزمین به شمار میروند، عطر طراوت باغ فین را زنده نگه داشتهاند و به بازار بزرگ کاشان روح بخشیدهاند.
این خانهها را از این جهت میتوان دلیل رشد و تعالی شهر کاشان دانست که تا امروز نیز، این مورد به عنوان یک حقیقت انکار نشدنی محسوب شده است. این آثار قدیمی نمادی از هنر و در عین حال سنتهای ایرانیان در ادوار گذشته بوده است که در کنار به نمایش گذاشتن فرهنگهای این سرزمین، از جذابیت و زیباییهای فوقالعادهای برخوردار است. یکی از این خانهها، خانه تاریخی طباطباییها است که جریان زندگی را با جلوهای بسیار زیبا به چشمان گردشگران هدیه داده است.
خانه تاریخی طباطباییها کجاست؟
نمای کلی از حیاط خانه تاریخی طباطباییها
شهر کاشان در استان اصفهان، شهری است که خانه تاریخی طباطباییها در آن واقع شده است. به منظور دسترسی به این خانه تاریخی و بازدید از آن لازم است به شهر کاشان سفرکنید. خانه تاریخی نامبرده شده در محلهای به نام محله سلطان احمد واقع شده است.
خیابانی به نام خیابان علوی نیز در این محله وجود دارد که خانه تاریخی طباطباییها دقیقاً در همین خیابان قرار گرفته است. البته لازم به ذکر است که این خانه تاریخی در فاصله کمی با برخی دیگر از خانههای تاریخی کاشان و جاذبههای توریستی این شهر واقع شده است که از میان آنها میتوان به خانه تاریخی بروجردیها و امامزاده سلطان امیر احمد اشاره کرد.
تاریخچه خانه تاریخی طباطباییها
شواهد موجود دلیل بر آن است که خانه تاریخی طباطباییها در زمان قاجار بنا نهاده شده است و احداث آن نیز، توسط فردی به نام حاج سید جعفر طباطبایی نطنزی صورت گرفته است. وی از بازرگانان ساکن کاشان بود که اصالت نطنزی داشت. این خانه تاریخی در منطقهای از کاشان به نام سلطان امیر احمد احداث شد و با توجه به نام سازنده آن، به این اسم نام نهاده شد.
نمای داخلی بخشی از خانه تاریخی طباطباییها
این خانه تاریخی با هنر معماری فردی به نام استاد علی مریم کاشانی ساخته شد و بناا نهادن آن نیز تا 10 سال به طول انجامید. از دیگر نمونه کارهای استادانه این فرد میتوان به خانه تاریخی بروجردیها و تیمچه امین الدوله اشاره کرد. تزئینات خانه تاریخی طباطباییها نیز به صورت گچ بری و نقاشیهایی در خانه بوده است که توسط شاگردان استاد میرزا ابوالحسن صنیع الملک و البته تحت نظر خود ایشان انجام شده است.
این خانه تاریخی در سالهای 1374 الی 1376 با توجه و همکاری دستگاههای مربوط، مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. خانه تاریخی نامبرده شده با شماره 1504 در فهرست اثار ملی ایرانی قرار گرفته است و امروزه نیز این خانه تحت نظر سازمان رفاهی و تفریحی شهرداری کاشان اداره میشود. به منظور بازدید از خانه تاریخی طباطباییها میتواانید به جز ایام تعطیل، به این خانه مراجعه کنید.
معماری خانه تاریخی طباطباییها
تلفیق اصالت و طراحی متناسب با اقلیم منطقه، اولین موردی است که توجه هر گردشگری را به خود جلب میکند. این موارد در کنار تزئینات باشکوه و حیرتانگیز خانه تاریخی طباطباییها نشان از سبک استادانه معماری اصیل ایرانی در روزگاران گذشته دارد. به محص وارد شدن به هشتی این خانه، با یک نسیم بسیار خنک مواجه خواهید شد و با نوازش این نسیم، وارد داخل خانه و بخشهای دیگر آن خواهید شد.
یک راه پله در مسیر شما قرار گرفته است که با پیمودن تقریباً 20 پله به سمت پایین، حیاط زیبا و جذاب خانه را مشاهده خواهید کرد که زیبایی حیرتانگیز آن چشم هر بیننده را مینوازد. یک حوض زیبا در این حیاط وجود دارد که از این سوی حیاط تا آن سوی آن کشیده شده است. در اطراف این حوض، نیز تعداد 6 باغچه هشت ضلعی زیبا با گلهای بسیار جذاب به چشم میخورد.
در ساخت خانههای تاریخی پایبندی به دین و مذهب نیز در کنار توجه به شرایط آب و هوایی و اقلیمی دیده میشود که خانه تاریخی طباطباییها نیز از این قاعده مستثنی نیست. درواقع این خانه به صورتی ساخته شده است که نه تنها تمام قسمتهای خانه از حجاب و پوشش کامل نسبت به فضای بیرونی برخوردار هستند، هر یک از قسمتهای خانه نیز نسبت به یکدیگر دارای حجاب کامل هستند.
بخشهای مختلف خانه تاریخی طباطباییها
وسعت خانه تاریخی طباطباییها به 4700 مترمربع میرسد و از سه قسمت اندرونی، بیرونی و قسمت مخصوص خدمه برخوردار است. این خانه همچنین دارای 40 اتاق است و در کنار آن، تعداد چهار حیاط، سه بادگیر، چهار سرداب یا زیرزمین و دو رشته قنات نیز دارد. از این میان حیاط مرکزی این خانه تاریخی متعلق به قسمت بیرونی بوده است.
بخشی از خانه تاریخی طباطباییها
تعداد دو حیاط دیگر به بخش اندرونی و یک حیاط نیز به قسمت خدمه متعلق بوده است. تعداد ورودیهای این خانه به 5 عدد میرسد. بخش اندرونی به زندگی خانواده طباطباییها اختصاص یافته بود که این بخش از اتاق پنج درس ساده در مرکز و تعداد دو حیاط در طرفین آن و همچنین سردابهایی که بادگیرهای هوا در آنها جریان دارد، تشکیل شده است. از دیگر قسمتهای این خانه تاریخی میتوان به سرداب مرکزی، شاه نشین و حیاط این خانه اشاره کرد.
نکات بازدید از خانه تاریخی طباطباییها
به منظور بازدید از خانه تاریخی طباطباییها، شما میتوانید در تمام ایام سال به این خانه تاریخی مراجعه کرده از آن بازدید نمایید. همچنین ساعات بازدید از این خانه 9 الی 17 است. بهای بلیط بازدید از این خانه تاریخی نیز به اندازه 5 هزار تومان تعیین شده است.
پرسشهای متداول
آیا میتوان ویلا در اصفهان را رزرو کرد و تنها برای بازدید از خانه تاریخی طباطباییها به کاشان سفر کرد؟
این موضوع به شرایط شما بستگی دارد. اما در صورت داشتن چنین تصمیمی شما میتوانید رزرو اقامتگاه خود را از سایت اجاره سوئیت اصفهان انجام دهید.
نظرات کاربران(0 نظر)