گلستان شهدای اصفهان؛ محل آرمیدن بزرگ مردان ایران زمین

مدیر سایت مدیر وبسایت

اصفهان - شهر اصفهان

5 ماه پیش

گلستان شهدای اصفهان؛ محل آرمیدن بزرگ مردان ایران زمین

شهر اصفهان از جاذبه‌های توریستی با تراکم بسیار بالا برخوردار است که در قالب آثار باستانی و مکان‌های تاریخی هستند. این بناها قدمت چندین ساله دارند و با سیر در آن‌ها می‌توان در تاریخ کهن این سرزمین سفر کرد و به تمدن آن پی برد. اما آنچه که در کنار این آگاهی می‌تواند در نگاه داشتن فرهنگ اصیل ایرانی مؤثر واقع شود، توجه به اهمیت خاک ایران است که در برخی از ادوار تاریخ در اثر حکومت‌های نالایق مورد تعرض قرار گرفته و یا از وطن جدا شده است.

تاریخ معاصر ایران نیز یکی از این حملات به خاک وطن را به خود دیده است. در طی 8 سال دفاع مقدس که یکی از نقاط عطف تاریخ معاصر به شمار می‌رود، بزرگ مردان ایرانی با فدا کردن جان خود در راه میهن، خاک سرزمین امروزی ما را حفظ کردند و به مصراع «دریغ است ایران که ویران شود»، جامه عمل پوشاندند.

گلستان شهدای اصفهان نیز میزبان شهدای این شهر است که در کنار آثار باستانی آن، توجه گردشگران این شهر را به خود جلب کرده است. این گلستان همواره مورد توجه و احترام توریست‌ها و اغلب گردشگران ایرانی قرار گرفته است و بازدید از این محل، در برنامه آن‌ها وجود دارد.

معرفی گلستان شهدای اصفهان

نمایی از محوطه گلستان شهدای اصفهان

گلستان شهدای اصفهان از مکان‌های عرفانی این شهر به شمار می‌رود که در میان گستره آثار باستانی و تاریخی این شهر، همواره فضای معنوی آن افراد محلی و همچنین گردشگران را به خود جذب می‌کند. گلستان شهدای اصفهان همان طور که از نامش پیداست، محل دفن شهدای 8 سال جنگ تحمیلی و سایر وقایع است. شکل گرفتن این گلستان شهدا در تاریخ هشتم اردیبهشت ماه سال 1355 و با دفن سید ابوالحسن شمس آبادی در آن اتفاق افتاد.

بخشی از این آرامستان نیز به صورت تکیه است که با عنوان تکیه لسان الارض شناخته می‌شود. یکی از پیامبران بنی اسرائیل به نام یوشع نبی نیز در تکیه لسان الارض به خاک سپرده شده است. گلستان شهدای اصفهان دومین گلزار شهدای بزرگ کشور شناخته شده است. افراد پرآوازه‌ای همچون محمد علی ناصری، محمدرضا زاهدی، احمد کاظمی، عبدالجواد فلاطوری، حسین خرازی، محمود شهبازی، سید محمد حجازی، عبدالله میثمی، اکبر آقا بابایی، غلامرضا یزدانی و عطاءالله اشرافی اصفهانی در این گلستان به خاک سپرده شده‌اند.

گلستان شهدای اصفهان کجاست؟

گلستان شهدای اصفهان در نزدیکی از آثار تاریخی این شهر واقع شده است. این جاذبه توریستی که تخت فولاد نام دارد نیز یک آرامستان است که البته از قدمت بیشتری در مقایسه با گلستان شهدا برخوردار است. درواقع گلستان شهدا در مجاورت قبرستان تخت فولاد قرار گرفته است. از این جهت بدیهی است که این دو آرامستان در یک خیابان قرار دارند و مسلماً بازدید از هر دوی این مکان‌ها، می‌تواند به صورت همزمان انجام گیرد و از اتلاف زمان و هزینه جلوگیری شود.

بخشی از گلستان شهدای اصفهان

به منظور بازدید از این آرامستان می‌توانید با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و یا مورد استفاده قرار دادن خودروی شخصی، خود را به خیابان سجاد برسانید تا به گلستان شهدای اصفهان برسید. این آرامستان از گونه‌ای عمومی برخوردار است و مسلمانان ان را مورد استفاده قرار می‌دهند. ملک این آرامستان امروزه در اختیار شهرداری اصفهان است و وسعت زمین آن تقریباً به 113969 مترمربع می‌رسد.

اگر مسیر این گلستان را به سمت جنوب ادامه دهیم، به امتداد خیابان سجاد خواهیم رسید. همچنین ادامه مسیر این گلستان در جهت غرب، ما را به کنار خیابان فیض می‌رساند. قسمت شمالی گلستان شهدای اصفهان نیز به کوچه لسان الارض و کوچه شهید زمانی منتهی شده است و همه این تکایا، به صورت پیوسته، در زمینی به مساحت 113969 متر مربع واقع شده‌اند.

تاریخچه گلستان شهدای اصفهان

گلستان شهدای اصفهان در جوار قبرستان تخت فولاد واقع شده است و شکل گیری آن به سال 1355 بازمی‌گردد. در حدود 20 سال بعد از آن و در سال 1357، حکومت نظامی وقت موجب از دست دادن جان چندین و چند نفر شد که تمامی کشته شدگان این حکومت نظامی، در گلستان شهدای اصفهان به خاک سپرده شدند. در طول دوران جنگ تحمیلی نیز شهر اصفهان شهدای بسیاری را تقدیم خاک میهن کرد که این شهدا، در این گلستان به خاک سپرده شده‌اند. بعدها نیز گلستان شهدای اصفهان محل دفن شهدای وقایع مختلف بوده است و تعداد بسیاری شهید در این آرامستان، دفن شده‌اند.

بخش‌ها و قطعات مختلف گلستان شهدای اصفهان

یکی از قطعات گلستان شهدای اصفهان

گلستان شهدای اصفهان از قسمت‌ها و بخش‌های مختلفی برخوردار است که شهدای بسیاری در هر کدام از این بخش‌ها و قطعات به خاک سپرده شده‌اند. یکی از مشهورترین قطعات موجود در گلستان شهدای اصفهان قطعه حمزه سید الشهدا است که موقعیت آن در قسمت روبروی ورودی گلستان شهدا و در مجاورت آرامگاه سید ابوالحسن شمس آبادی قرار گرفته است.

تعداد افرادی که در این قطعه آرام گرفته‌اند 242 نفر است که از مشهورترین آن‌ها می‌توان علی اکبر اژه‌ای را نام برد که در حادثه تروریستی دفتر حزب جمهوری اسلامی به مقام والای شهادت نائل شد. همچنین سید حسن بهشتی نژاد، عبدالله میثمی، حبیب الله خلیفه سلطانی، سید محسن صفوی و سید محمد حجازی را نام برد.

همچنین از دیگر قطعات این گلستان می‌توان این موارد را نام برد: قطعه حنظله، قطعه فرماندهی کل قوا و بیت المقدس، قطعه ثامن الائمه و چزابه، قطعه طریق القدس، قطعه فتح المبین، بیت المقدس و رمضان، قطعه حبیب بن مظاهر، قطعه‌های محرم، قطعه‌های والفجر، قطعه‌های شهدای خیبر، قطعه شهدای غرب، قطعه شهدای بدر، قطعه شهدای قادر، قطعه شهدای گمنام، قطع شهدای کربلای 5 (که به قطعه فرماندهان معروف است.) و قطعه شهدای بیت الله الحرام.

پرسش‌های متداول

گلستان شهدای اصفهان در کدام قسمت شهر واقع شده است؟

این گلستان در خیابان سجاد و در مجاورت قبرستان تخت فولاد اصفهان قرار گرفته است.

چگونه می‌توان رزرو اقامتگاه اصفهان را به گونه‌ای انجام داد که به گلستان شهدای اصفهان نزدیک باشد؟

کافیست به سایت اجاره سوئیت اصفهان مراجعه کنید و اقامتگاه‌هایی را انتخاب کنید که در محدوده نزدیک به گلستان شهدای اصفهان واقع شده‌اند.

قیمت اجاره سوئیت اصفهان در حوالی گلستان شهدای اصفهان در چه محدوده‌ای خواهد بود؟

قیمت تمامی اقامتگاه‌ها در سایت درج شده است و به هنگام رزرو اقامتگاه و وارد کردن اطلاعات، می‌توان از قیمت نهایی آن مطلع شد.

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر