معرفی خانه موزه مقدم

مدیر سایت مدیر وبسایت

تهران - شهر تهران

2 سال پیش

خانه موزه مقدم بنایی به جا مانده از عهد قاجار است. این خانه یکی از زیباترین و تاریخی ترین خانه های تهران است. خاندان محمد تقی خان احتساب الملک سالیان مدیدی در این خانه زندگی کرده اند. از جمله دکتر محسن مقدم که فرزند دوم محمد تقی خان است.

ایشان سال های متمادی به همراه همسر فرانسوی خود در این خانه زندگی کرده اند. ارزش خانه موزه مقدم بیشتر به خاطر گذشته و تاریخچه همچنین معماری و اشیاء گران بهایی است که در خانه وجود دارند. استاد مقدم در طول زندگی آثار فراوان و با ارزشی را جمع آوری کرد و در جای جای این خانه نصب نمود.

خانه موزه مقدم در کجا قرار دارد؟

نکات مهم درباره معماری خانه موزه مقدم

خانه موزه مقدم در یکی از محله های تاریخی شهر تهران و در خیابان امام خمینی بعد از خیابان شیخ هادی و همجوار با  بانک ملت واقع شده است.

نکته: این خانه به قدری زیباست که چشم هر بیننده ای را برای ساعت های متمادی به خود خیره می کند. بنابراین افرادی که به قصد مسافرت و دیدن اماکن تاریخی و فرهنگی به شهر تهران می روند. می توانند با اجاره ویلا در شهریار سفری به یاد ماندنی و جذاب را برای خود رقم و همراهانشان رقم بزنند.

چگونه می توان به خانه مقدم رفت؟

مسافران و گردشگرانی که قصد دیدن از خانه موزه مقدم را دارند. می توانند هم از طریق اتوبوس و هم از طریق مترو به آنجا بروند. در صورت استفاده از مترو باید از ایستگاه های دانشگاه امام علی و حسن آباد و در خط شماره ۲ صادقیه فرهنگسرا اقدام کنند. این موزه از لحاظ مسافت ۵ دقیقه با این دو ایستگاه فاصله دارد.

علاوه بر آن با استفاده از اتوبوس های مسیر راه آهن تجریش یا راه آهن پارک وی می توان خود را به خانه موزه مقدم رساند. بنابراین باید در ایستگاه البرز در تقاطع خیابان ولیعصر و امام خمینی پیاده شد. در این مکان با اندکی پیاده روی به سوی شرق خیابان امام خمینی به موزه خواهید رسید.

نکات مهم درباره معماری خانه موزه مقدم

معماری خانه موزه مقدم نمایی بدونه نقص از معماری اصیل ایرانی است. در این خانه اصول معماری ایرانی و باغ ایرانی به خوبی مشاهده می شود. بنای موزه به وسیله کاشی هایی از دوران قاجار به شکل منحصر به فردی تزئین شده است. به نحوی که می توان هنر ایرانی را  به وضوح در جای جای آن مشاهده کرد.

در قسمت غربی خانه موزه مقدم برج یا ساختمان اربابی وجود دارد. این قسمت در سال ۱۳۴۵ دکتر مقدم به همراه یکی از شاگردانش دکتر ابوالقاسمی ساخته شد. در قسمت شمالی موزه یک ایوان زیبا با چند ستون زیبا وجود دارد. ستون ها با کاشی های دوران زندیه و قاجار پوشیده شده اند.

زیبایی ایوان با حوضچه ای مرمرین تکمیل شده است که بقایای حمام فتحعلی شاه می باشد که به این مکان منتقل شده است. آبی که از این حوضچه جاری می شود به وسیله یک جوی به داخل حمام هدایت می شود. لازم به ذکر است. دکتر مقدم ایده ساخت این حمام را بعد از سفر خود به اسپانیا و دیدن استخر و آبنماهای باغ الحمرا اجرایی کرد.

چگونه می توان به خانه مقدم رفت؟

خانه موزه مقدم دارای دو حیاط اندرونی و بیرونی می باشد. این دو حیاط به وسیله یو دیوار با عنوان دیوار تجدد از هم دیگر تفکیک شده اند. این دیوار از چندین ستون با طاق های کاشی کاری سده بنا شده است. پایه های این ستون ها  به شکل زیبایی حجاری شده اند. به نحوی که دیدن آنها انسان را به یاد کاخ چهلستون اصفهان می اندازند.

این پایه ستون های زیبا توسط محمد تقی خان هنگامی که کاخ خواهر ناصرالدین شاه تخریب شد. به این مکان انتقال داد. طراحی و ساخت این دیوار با ابهت و زیبا به دست استاد هوشنگ سیحون انجام گرفته است. با وارد شدن به حیاط اندرونی در قسمت شمالی آن ایوانی بی نهایت زیبا وجود دارد. این ایوان دارای چهار ستون با سرستون هایی با گچبری کرنتی می باشند. تزئینات این ایوان توسط شخص دکتر مقدم انجام داده شده است. در این ایوان دو راه پله مارپیچ وجود دارند که از طریق آن ها می توان وارد ایوان شد.

بخش دیگر خانه موزه مقدم حیاط اندرونی می باشد. تزئینات این قسمت با الهام گرفتن از طرح فرش ایرانی توسط خود دکتر مقدم و همسرش انجام داده شده است. مهم ترین بخش حیاط اندرونی وجود حوض و آبنمایی زیبا در وسط آن می باشد.

در چهار گوشه حوض باغچه هایی گل کاری شده وجود دارند. همچنین دیوارهای این حیاط با کاشی ها و ظروف دوران قاجار به شکل بی نظیری تزئین شده اند. همچنین در وسط این دیوار یک طاق نمای فوق العاده زیبا با کاشی های آبی رنگ تعبیه شده است.

اتاق پذیرایی یا سالن گاهنگاری موزه

این سالن در گذشته محل انجام فعالیت های علمی و پذیرایی از مهمانان بوده است. در حال حاضر نیز با قرار دادن آثاری همچون سفالینه ها، ابزارهای سنگی، مفرغینه ها و شیشه ها سعی در شناساندن فرهنگ های ایرانی در ادوار مختلف شده است.

کارگاه یا کتابخانه موزه مقدم

کارگاه یا کتابخانه موزه مقدم

این محل در گذشته کارگاه یا آتلیه دکتر مقدم بوده است. در حال حاضر به مکانی جهت نگهداری کتاب های ایشان و سایر کتاب های مرتبط به باستان شناسی تبدیل شده است.

ردپای معماری سایر کشورها در معماری موزه

در طراحی و ساخت این خانه دکتر مقدم نگاهی گذرا به معماری و فضاسازی سایر کشورهای دیگر داشته است. طراحی یک باغچه ژاپنی در گوشه ای از حیاط بیرونی نمونه ای از این ایده می باشد.

ساعت های درنظرگرفته شده جهت بازدید از خانه مقدم

خانه موزه مقدم در تمامی روزهای هفته بجز روزهای شنبه و ایام سوگواری آماده میزبانی از بازدید کنندگان می باشد.

بهای بلیط جهت وارد شدن به خانه مقدم

در حال حاضر هزینه ورود به این خانه برای ایرانیان ۱۰ هزار تومان و برای گردشگران خارجی ۳۰ هزار تومان می باشد.

سخن پایانی

چنانچه قصد گردشگری در تهران را دارید حتما از خانه موزه مقدم بازدید کنید. می توانید  با اجاره ویلا اجاره ای  در تهراندشت جهت  دیدن آثار تاریخی و فرهنگی چند روزی را در این شهر اقامت کرد.

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر