معرفي روستاي لافت

مدیر سایت مدیر وبسایت

هرمزگان - قشم

2 سال پیش

شرحي پيرامون روستاي لافت
 

   در سفر به جزيره پهناور و مهم قشم به عنوان يكي از جزاير استان هرمزگان، شما با بندري روبرو خواهيد شد به نام بندر لافت. قدمت اين بندر به اندازه قدمت اولين انسان‌هايي است كه در اين جزيره زيسته‌اند. روستاي لافت به عنوان بخشي از بندرلافت، نقش مهمي در صنعت و تجارت اين بندر به عهده دارد. بنابراين اگر به جنوب سفر مي‌كنيد، حتماً سري به روستاي لافت بزنيد، زيبايي‌هاي اين روستا را از نزديك نظاره‌گر باشيد و از جاذبه‌هاي گردشگري آن لذت ببريد. براي تأمين اقامتگاه در جنوب به سايت ويلايار مراجعه نمائيد.

 

 

بندر لافت

مكان مورد نياز خود را با توجه به بودجه و سليقه‌تان انتخاب و رزرو كنيد. همچنين براي اجاره ویلا در کرفون، خانه اجاره‌ای در اجاکسر و اجاره سالیانه ویلا در خزرشهر مي‌توانيد با مراجعه به ويلايار از بهترين اقامتگاه‌هاي شمال ايران استفاده كنيد. اين مكان‌ها  قبلاً توسط اين سايت گردشگري گلچين شده‌اند. اكنون براي آشنايي بيشتر با روستاي لافت، ويژگي‌هاي آن و امكانات تفريحي و گردشگري اين روستاي جذاب در ادامه مقاله با ما همراه باشيد!

 

ويژگي‌هاي روستاي لافت

 

روستاي زيباي لافت

 

   بررسي‌هاي انجام شده در پيشينه انسان‌ها نشان مي‌دهد كه اولين تمدن‌ها در اطراف خليج‌فارس شكل گرفته‌اند. آب‌هاي خليج فارس اولين دريايي بوده‌است كه انسان‌ها در آن به تجارت و سفر دريايي مشغول شده‌اند. بر اساس اين تحقيقات، اقوامي نظير فنيقيان، سومريان، بابليان، ايلاميان، ايرانيان، يونانيان و اعراب اولين مردماني بوده‌اند كه در درياي جنوب كشتيراني كرده‌اند. گورستان اطراف بندر و روستاي لافت شاهدي بر اين مدعاست و اين ادعاي باستان‌شناختي را تأييد مي‌كند. بنابراين مي‌توان گفت قدمت روستاي لافت به هزاره اول قبل از ميلاد مي‌رسد. در گذشته دور بندر لافت مركز جزيره محسوب مي‌شده و كلاً قشم به نام لافت معروف بوده‌است. با توجه به موقعيت عالي بندر لافت در ارتباط با قشم و ساير كشورها اهميت اين بندر كاملا محرز و مشخص مي‌گردد. كشورهاي حوزه خليج فارس شامل كشورهاي خاور دور، هند و كشورهاي آفريقايي هستند. پس از ورود اسلام به ايران، تاجران ايراني كه به هند و ساير كشورها سفر مي‌كردند، در گسترش اسلام نقش پررنگي داشتند. چندين عامل باعث شده كه بندر و روستاي لافت مكان امن و دلخواهي براي زندگي باشد. اين عوامل عبارتند از: نزديكي به جنگل آبي حرّا، بادهاي موسمي، ارتباط دريايي با ساير ملل، وجود چاه‌هاي تلا و دسترسي به آب‌هاي شيرين، امنيت و محفوظ‌بودن از آسيب دشمنان. به جهت برخورداري از بادها به منظور خنك نگه‌داشتن خانه‌ها، روستاي لافت به روستاي بادگيرها نيز معروف است.

   در گذشته كه مردم روستا بي‌بهره از كولرگازي بودند، براي مقابله با گرما و رطوبت هوا، خانه‌هاي خود را به سبك خانه‌هاي كويري مي‌ساختند. يعني در اطراف يك حياط مركزي و معمولاً چهارگوش، چندين اتاق به شكل اتاق‌هاي تابستاني و زمستاني، چندين راهرو براي اتصال اتاق‌ها و همچنين باغچه‌ها و نرده‌هايي مي‌ساختند. بادگيرهاي بلندي در آن‌ها تعبيه مي‌كردند كه در ارتفاع زياد باد را به داخل خانه‌ها هدايت كند. اين سبك معماري در شهرهاي مركزي و حاشيه‌اي كويرهاي ايران به وفور به چشم مي‌خورد.

 

بافت روستا

 

 

روستاي لافت

   مردمان قديم خانه‌هاي خود را در كوچه‌هاي تنگ و تقريباً متصل به هم حول مساجد و بازارها مي‌ساختند. كوچه‌ها ارتباط تنگاتنگي با هم داشتند كه هر چند كوچه محله‌اي را تشكيل مي‌داد. بنابراين در بافت روستاي لافت آنچه كه امروزه به اين شكل ديده مي‌شود كه در مركز روستا واقع شده، بافتي كاملاً قديمي است. آنچه در شمال و جنوب روستا به شكل مدرن‌تري ساخته شده، بافتي است جديد كه طي سال‌هاي اخير به وجود آمده‌است. بنابراين مي‌توان گفت اجزاي بافت قديمي روستاي لافت شامل ميدان اصلي در مركز روستا، گذرگاه ساحلي، بادگيرها، گنبدها، بركه‌ها، آب‌انبارها، كوچه‌هاي باريك و تنگ و كناره‌ها هستند. در قاب پنجره‌هاي خانه‌هاي قديمي روستاي لافت، تصاويري كنده‌كاري شده از شمع‌دان، چراغ، قوري و لاله به چشم مي‌خورد. ديوارها ساخته‌شده از خشت و گل و سقف خانه‌ها ساخته‌شده از چوب هستند. از آن‌جايي كه برخي از خانه‌ها به مرور زمان تعمير و بازسازي شده‌اند و در بازسازي آن‌ها از مصالح جديدتري مانند آهن و سيمان و بتن استفاده شده‌است، تخمين‌زدن سن خانه‌ها ديگر كار چندان ساده‌اي نيست.

 

مكان‌هاي تفريحي و گردشگري لافت

 

 

امكانات روستاي لافت

 

   در روستاي قديمي لافت شما مي‌توانيد به بازديد از چاه‌هاي باستاني تلا، گورستان تاريخي با سنگ نبشته‌هاي هزارساله، گنبد مدون، آب‌انبارهاي قديمي، اكو موزه، اسكله قديمي، نخلستان‌هاي انبوه و زيبا و جنگل آبي حرّا بپردازيد. دو مقبره «سيد حسن منصور» و «شيخ اندرآبي» دو زيارتگاهي هستند كه در روستاي لافت به چشم مي‌خورند. بيشتر مردمان روستاي لافت را اهل سنت و پيرو مذهب شافعي خواهيد يافت. اكثر مردم به شغل صيادي، لنج‌سازي، باغ‌داري، تجارت دريايي و خانم‌هاي روستا به شغل توليد صنايع‌دستي از جمله زري‌دوزي و گلابتون‌دوزي اشتغال دارند. بنابراين خريد صنايع‌دستي يكي از سوغاتي‌هاي جالب اين منطقه محسوب مي‌شود. اين صنايع‌دستي شامل حصيرهاي تزئيني با كاربرد دم‌كني، ظروف ميوه، گلدان و سيني هستند. همچنين انواع محصولات گليم‌بافي، سوزن‌دوزي، توربافي و محصولات دريايي از جمله انواع صدف و حلزون در بازارهاي فروش صنايع‌دستي خودنمايي مي‌كنند. از ديگر سوغاتي‌هاي روستاي لافت مي‌توان به انواع ماهي و ميگو، كيك سنتي، ادويه‌هاي جنوب، رطب و خرما اشاره نمود.

 

موقعيت جغرافيايي و راه دسترسي به روستاي لافت

 

 

موقعيت جغرافيايي روستاي لافت روي نقشه هوايي

 

   موقعيت جغرافيايي بندر لافت در قسمت شمال‌غرب جزيره قشم است. شما براي بازديد از جنگل آبي بزرگ و وسيع حرّا ناگزير از رفتن به بندر لافت و سپس حركت به سمت غرب هستيد. اين بندر در فاصله 25.4 كيلومتري فرودگاه قشم است و با درگهان قشم 35 كيلومتر فاصله دارد. روستاي لافت در فاصله زماني 13 دقيقه تا اسكله لافت در سمت جنوب بندر قرار دارد. اگر بخواهيد از بندرعباس به روستاي لافت برويد، مي‌توانيد ابتدا به بندر پل واقع در 60 كيلومتري بندرعباس برويد و پس از سوارشدن بر لنج خود را به بندر لافت برسانيد.

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر