امام زاده صالح تهران

مدیر سایت مدیر وبسایت

تهران - شهر تهران

2 سال پیش

معرفی امام زاده صالح تهران :

امام زاده صالح تهران با مساحت ۳۰۰۰ متر مربع در ضلع جنوب شرقی تجریش قرار دارد. این زیارتگاه جزو محبوبترین و پرطرفدارترین زیارتگاه های پایتخت است . حضرت صالح فرزند موسی کاظم و یکی از برادران امام هشتم می باشد. ایشان پس از اینکه متوجه شدند برادرش ولیعهد شده از عراق به ایران هجرت کردند. در این بین در شمیرانات در باغ گلشن زیر یک درخت چنار به شهادت رسیدند. سپس پیکر پاک ایشان درست در کنار همان درخت دفن شد. این امام زاده همچنین محل دفن افراد دیگری هم هست که در زمان خود افراد معروفی بودند. گنبد و گلدسته های این امام زاده و فضای دلنشین و روحانی و آرامبخشی که دارد شما را از شلوغی و آلودگی پایتخت دور می کند .

با گذشت زمان مکان های دیگری هم در کنار امام زاده صالح تهران ساخته شدند که مهم ترین و معروف ترین آن ها را می توان :  بازار تجریش که یکی از قدیمی ترین مراکز خرید تهران است، نام برد. خیابان ولیعصر که به بلندترین خیابان خاورمیانه شهرت دارد، کاخ سعد آباد که گنجینه تاریخ معاصر ایران محسوب می شود؛ همگی جزو جاذبه ها و دیدنی های اطراف امام زاده صالح تهران هستند. از جمله مراکز تفریحی و تجاری نزدیک امامزاده صالح می توان به: پاساژ قائم ، پاساژ تندیس و مجتمع تجاری ارگ اشاره کرد.

 در این زیارتگاه نذر نمک رواج زیادی دارد. به دلیل اینکه در زمان های خیلی قدیم که در منطقه تجریش برف زیادی می باریده است؛ مردم برای اینکه عابران کمتر آسیب ببینند نمک نذر می کردند و روی برف می پاشیدند. به همین دلیل در سال های بعد این عمل به یک رسم تبدیل شده و بیشتر مردم در امام زاده صالح تهران نمک نذر می کنند .

 

بارگاه امامزاده صالح با کاشی فیروزه ای

امامزاده صالح تهران کجاست؟

امام زاده صالح تهران در جنوب شرقی تجریش در خیابان ولیعصر قرار دارد . مسیر دسترسی به این مکان بدین صورت است:

بهترین مسیر از خیابان ولیعصر و شریعتی است . برای رفتن به امام زاده صالح تهران باید از میدان ولیعصر خود را به میدان تجریش برسانید. سپس باقی مسیر را پیاده بروید. اگر خیابان شریعتی را برای رسیدن به این امامزاده انتخاب کردید؛ می توانید به میدان قدس و سپس به سوی میدان تجریش بروید .

برای استفاده از مترو نیز می توانید از ایستگاه مترو تجریش در خط ۱ مترو استفاده کنید. سپس مسیر میدان قدس تا امام زاده را پیاده بروید .

با استفاده از اتوبوس های BRT  راه آهن و تجریش  هم به میدان تجریش می روید. ایستگاه تاکسی هم در میدان تجریش قرار دارد و شما را مستقیم به درب امام زاده می رساند‌.

تاریخچه :

تاریخچه امام زاده صالح تهران قدمتش به سال ۷۰۰ هجری قمری در دوره ایلخانی می رسد. اطلاعات کافی در رابطه با اینکه اولین بار چه کسی بارگاه را ساخته وجود ندارد. ولی اطلاعاتی موجود است که نشان می دهد این امامزاده در سده ی هفتم و هشتم ساخته شده است. طبق شواهد یکی از فرزندان فتحعلی شاه به اسم هلاکو در سال ۱۲۱۰ بنا را بازسازی کرده است. کاشی کاری گنبد و جابجایی درب امام زاده از ضلع جنوبی به ضلع غربی از اقدامات ایشان می باشد.

بنا بر شواهد در امام زاده کتیبه ای وجود داشته که در اثر تعمیرات و تغییرات از بین رفته است . این کتیبه مربوط به دوران پادشاهی غازان خان اولین ایلخان مسلمان مغول بوده است. همچنین صندوقی چوبی وجود دارد که به دوران اواخر صفوی و افشار تعلق دارد و یک ضریح نقره ای ممتاز که اضلاع شرقی و شمال شرقی و غربی از نقره و ضلع جنوبی از چوب است. بنا بر گفته ها از وقفیات مرحوم میرزا سعید خان وزیر امور خارجه قاجار بوده است .

عکسی قدیمی از امامزاده صالح تجریش

با افزایش زائران طرح توسعه ی حرم از سال ۷۴ شروع شد و طی سه مرحله ۱۶ هزار متر مربع به فضای زیارتگاه اضافه شد و همچنین بنای امام زاده صالح تهران از سال ۵۱ با شماره ۹۰۹ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

معماری:

در معماری امام زاده صالح تهران ترکیبی از رنگ ها و طرح ها وجود دارد. در واقع معماری این مکان مقدس ترکیبی از سبک سنتی و باستانی ایرانی است . بنای اصلی این زیارتگاه به صورت چهار گوش و مربعی است که دارای فضای ۴۲۲ هزار و ۵۰ متر مربع می باشد. از نظر معماری به بناهای دوران ایلخانی شبیه است . رنگ آبی فیروزه ای کاشی کاری گنبد و گلدسته ها این مکان را جذاب تر و زیباتر کرده است . دیوار های این مکان دارای ضخامت زیاد و طاق ها و گوشه های آن مانند معماری قرن ۷ و ۸ هجری قمری می باشد. ایوان ورودی و رواق در سمت شمال حرم است و بالای لوح مستطیلی کاشی کاری شده است و نام فتحعلی شاه روی آن کار شده است . 

بهترین زمان بازدید از امام زاده صالح تهران :

بهترین زمان بازدید از امام زاده صالح تهران در فصل بهار و پاییز است به دلیل هوای متعادل تهران و تعطیلات نوروزی اکثر ساکنین تهران به مسافرت می روند و تهران در خلوت ترین و پاک ترین روزهای خود به سر می برد . اگر بخواهید در فصل زمستان به این زیارتگاه بروید؛ به دلیل سرمای هوا و بارش باران با مشکل مواجه خواهید شد. پس بهتر است در فصل بهار به این مکان مقدس بروید. 

ساعت بازدید از امام زاده صالح تهران :

درب امام زاده صالح تهران  همیشه به روی زوار باز است. درب های اصلی در شش ماه اول سال از اذان صبح تا ساعت ۱۲ شب و در شش ماه دوم سال از اذان صبح تا ساعت ۱۱ شب باز هستند .

تصویری از امامزاده صالح در شب

گردشگران غیر تهرانی و بازدید از امام زاده صالح تهران: :

بسیاری از هتل ها و سوئیت ها در نزدیکی امام زاده صالح این فرصت را برای گردشگران غیر تهرانی فراهم کرده اند تا با اجاره ویلا با قیمت مناسب ، اجاره سوئیت در تهران و یا حتی اجاره ویلا در کردان کرج بتوانند علاوه بر اقامت چند روزه این اطمینان را حاصل کنند که بدون اتلاف وقت ، از امامزاده صالح و سایر جاذبه های اطراف آن دیدن نمایند.

سوالات متداول :

.آیا می توان امام زاده صالح را از بناهای خیلی قدیمی تهران دانست؟ 

بله این امامزاده قدمت زیادی دارد زیرا به دوران ایلخانی بازمی گردد. 

.  آیا چنار قدیمی همچنان پابرجاست؟

خیر؛ در مجاورت امامزاده صالح یک چنار بسیار قطور و تنومند وجود داشت که کهنسال نیز بود. به دلیل خشک شدن آب قنات؛ نشست زمین؛ سیل تجریش و اجرای طرح های مختلف برای امام زاده صالح؛ این چنار نیز قطع شد. 

 

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر