آشنایی با امامزاده چهارکوه کردکوی
گلستان - کردکوی
10 ماه پیشدر این مقاله قصد داریم به بررسی و معرفی یکی دیگر از جاذبههای دیدنی شهرستان کردکوی بپردازیم. امامزاده چهارکوه کردکوی یکی از جاذبههای دینی بسیار زیبای شهرستان کردکوی است که در دل کوهها قرار گرفته است. برای رسیدن به این امامزاده باید از جنوب غربی شهرستان کردکوی ۵ کیلومتر فاصله بگیریم. امامزاده قاسم یا چهارکوه در دل جنگلها و در ارتفاعات شهرستان کردکوی قرار گرفته است. منطقه چارکوه مدفن ۳ امامزاده به نامهای قاسم، شهزاده حلیمه و شهزاده نرجس خاتون است.
در این منطقه یکی از قبرستانهای قدیمی کردکوی نیز قرار گرفته است. در این محل اموات روستاهای ولاغوز، سرکلاته خراب شهر و شهر کردکوی دفن میشود. مسیر رسیدن به امامزاده در حال حاضر خاکی است ولی مراحل مرمت و بازسازی آن با همت خیرین در حال انجام است. عملیات آبادانی منطقه جنگلی چهارکوه از نظر ساخت سایبان، آلاچیق و امکانات رفاهی در دست انجام است. ما به شما پیشنهاد میکنیم حتماً سفری به این منطقه زیبایی زیارتی و سیاحتی داشته باشید تا علاوه بر فضای معنوی از طبیعت زیبا نیز بهره ببرید.
آشنایی با امامزاده چهارکوه
روستای سرکلاته شهرستان کردکوی که با نام خراب شهر نیز شناخته میشود محل دفن امامزاده چهارکوه یا امامزاده قاسم است. امامزاده در دامنه کوه و در میان جنگلهای انبوه منطقه قرار گرفته است. معماری بنای امامزاده در نوع خود منحصر به فرد است. در زیر بنای امامزاده از کنده استفاده شده است به این طرح کنده سری میگویند. بنا به شکل پلانهای مربع و مستطیل ساخته شده است. سقف امامزاده با سفال و بدنه و ستونهای آن با چوب ساخته شده است.
قدمت بنای امامزاده چهارکوه به دوران قاجار میرسد. این مکان زیارتگاه و ملجاء و پناهگاه مورد احترام مردم منطقه است. امامزاده قاسم صاحب کرامات فوق العاده است و صحیح النسب میباشد. امامزاده دارای سقف شیروانی و فاقد گنبد و گلدسته است. هر ساله تعداد زیادی زائر و گردشگر جهت زیارت به این منطقه میروند. اماکن مذهبی جزء جاذبه های گردشگری هستند که در کشور ما ایران به علت روحیه دینی بسیار مورد استقبال قرار می گیرند و اغلب ما تجربه یک سفر دینی خاطره انگیز را داریم. امامزاده قاسم کردکوی یکی از این مقاصد گردشگری است.
امامزاده قاسم چهارکوه یکی از مکانهای مذهبی است که در فصول تابستان و بهار مملو از گردشگر است. مردم برای استراحت و زیارت به منطقه چهارکوه میروند. این امامزاده زیبا مثل یک نگین در دل کوهها خودنمایی میکند. آلاچیق های تعبیه شده برای استراحت مسافرین دلهای مردم را به هم نزدیک میکند. در این محل خواهر و برادری دفن شده اند که از دست قوم بنی عباس فرار کردند. این دو امامزاده حضرت قاسم و شهزاده حلیمه در همین پناهگاه به خاک سپرده شدند. این خاک مقدس گاهی مورد تعرض سارقان آثار باستانی قرار گرفته است. قبرستان قدیمی منطقه نیز محل دفن اموات اموات اهالی است و اغلب آخر هفتهها و تعطیلات منطقه چهارکوه مملو از جمعیت است.
مقبره امامزاده قاسم
آشنایی با روستای سرکلاته خرابشهر
امامزاده چهارکوه در روستای سرکلاته قرار دارد. این روستا از سطح دریا ۱۱۰ متر ارتفاع دارد و آب و هوای آن خزری و کوهپایهای میباشد. این روستا دارای قدمت تاریخی است و به منطقه باستانی آن خرابشهر میگویند. شغل اکثر مردم روستا کشاورزی و دامپروری است. در حوالی روستا جاذبههای گردشگری زیادی مثل آبشارهای انجیل سره، سنگ کومه، لاملیچ، پرشگاه، منزولک، بزبنه قرار دارند. جاذبههای تاریخی منطقه مانند کوره آجرپزی متعلق به دوره ساسانی، نارنج قلعه و دختر قلعه، شهر باستانی تمیشه و قنات متعلق به عهد طاهریان نیز در این روستا قرار دارند.
بزن بریم سفر امامزاده چهارکوه
اگر قصد سفر به امامزاده چهارکوه و خطه سرسبز شمال کشور را دارید نگران اسکان خود نباشید. برای رزرو ویلا اجارهای در بابلسر، اجاره ویلا استخردار در فریدونکنار یا اجاره سوئیت بابلسر و هر نوع ویلای دیگری ما برای شما پیشنهاد داریم. در فصول گرم و سرد سال انواع ویلاهای جنگلی، ساحلی با استخر روباز و سرپوشیده در شهرهای مختلف منطقه شمال کشور برای ارائه به شما گردشگران عزیز موجود میباشد. سفری که با برنامه ریزی قبلی انجام شود می تواند خاطره های زیبایی به جای بگذارد. وقتی بدون برنامه ریزی برای اسکان به سفر می روید خستگی و تنش بیشتری را تجربه می کنید. بنابراین قبل از هر کار محل اسکان خود را تعیین کنید و با خیال راحت بار و بندیل سفر را جمع کنید.
فضای چهارکوه و امامزاده
سوالات متداول
امامزاده چهارکوه کجاست؟
امامزاده قاسم یا چهارکوه در ۵ کیلومتری جنوب غربی شهر کردکوی در نزدیکی روستای سرکلاته قرار گرفته است. امامزاده در دامنه کوه قرار گرفته است و بنابراین به این نام شناخته میشود.
منطقه چهارکوه مدفن چند امامزاده است؟
در این منطقه علاوه بر امامزاده قاسم که به نام امامزاده چهارکوه معروف است، دو امامزاده دیگر به نامهای شهزاده حلیمه و بی بی نرجس خاتون نیز دفن هستند.
بنای امامزاده چرا خاص است؟
اولین دلیل وجود قدمت بالای این بنای تاریخی است. قدمت درب های به سرقت رفته امامزاده به قرن نهم هجری بر می گردد. نوع ساخت بنا و استفاده از کنده در زیر سازه نیز نوع خاصی از معماری را به نمایش گذاشته است. همچنین پلان زیبای مربع و مستطیل به کار رفته و سقف شیروانی سازه را از باران های زیاد محافظت می کند و نشان از نبوغ سازنده بنا دارد.
امکانات رفاهی امامزاده چهارکوه جهت اسکان مسافران در چه حدی است؟
فرماندار شهرستان کردکوی و جمعی از خیرین امکانات رفاهی برای گردشگران شامل آلاچیق، سایه بان، سرویس بهداشتی و ... در اطراف امامزاده در نظر گرفته اند. جاده خاکی روستا نیز به همت خیرین آسفالت گردیده تا گردشگران با خیال راحت تردد نمایند.
نمایی از امامزاده چهارکوه
نظرات کاربران(0 نظر)