ییلاق گرسماسر در رامسر

مدیر سایت مدیر وبسایت

مازندران - رامسر

5 سال پیش

ییلاق گرسماسر در رامسر

وقتی که اولین بار اسم ییلاق گرسماسر در رامسر را شنیدم، اصلاً فکرش را نمی‌کردم که چنین مکانی زیبا و منحصر به فردی در منطقه مازندران و نزدیکی‌های شهر رامسر وجود داشته باشد. در واقع، بیشتر مردم غیربومی از رامسر فقط در خصوص زیبا بودن شهر آن شنیده‌اند و اطلاعات دقیقی درباره روستاهایی زیبا در اطراف آن ندارند. از این رو، تصمیم گرفتم که سفر کوتاهی به ییلاق گرسماسر، این منطقه خوش آب‌وهوا در تابستان داشته باشم و برای چند روز اقدام به اجاره ویلا کردم.

 

روستای گرسماسر

ییلاق گرسماسر دقیقاً کجاست؟

من سفر خودم را تابستان آغاز کردم. از آنجا میزان سفر به شمال و اجاره ویلا در خزرشهر و اجاره ویلا دریاکنار و دیگر شهرها در تابستان به شدت افزایش پیدا می­کند، تصمیم گرفتم به منطقه‌ای بروم که اول از همه برای من جدید و دوم اینکه نسبت به بقیه مکان‌ها خلوت باشد. برای همین ییلاق گرسماسر را انتخاب کردم.

روستای گرسماسر که یک منطقه ییلاقی و دشت است، به خاطر همین به آن هم ییلاق گرسماسر هم می‌گویند که بعضی اوقات در متن، من به جای ییلاق از کلمه روستا استفاده می‌کنم؛ اما منظور همان است. این روستا به عنوان یکی از منحصر به فردترین منطقه رامسر تعریف شده که در 40 کیلومتری جنوب غربی رامسر قرار دارد و از توابع این شهرستان به حساب می‌آید.

اولین چیزی که نظر هرکسی را در این روستا جلب می‌کند، آب‌وهوای متفاوت آن و چشم‌اندازهای طبیعت و جنگل‌های کوه دماوند است. با اینکه من در چله تابستان، زمانی که گرما در حال سوزاندن تهران بود، به ییلاق گرسماسر سفر کردم؛ اما آب‌وهوای بسیار خنک و نسبتاً معتدل آن، باعث شده بود تا من بعضی اوقات گرم‌کن بپوشم (خوشبختانه با خودم برده بودم). زمستان هم آب‌وهوای بسیار سردی دارد.

جمعیت‌شناسی روستای گرسماسر

آخرین جمعیت روستا که در سال 1385 مورد سرشماری قرار گرفت، حدود 2 هزار نفر بود. البته بیشتر روستاهای شمال تقریباً همین جمعیت را دارند. شغل بیشتر مردم روستای گرسماسر، باغداری، کشاورزی، دامداری و فعالیت‌های صنایع دستی است. در واقع، به دلیل ویژگی‌هایی طبیعت منحصر به فردی ییلاق گرسماسر دارد، در هر چهار حوزه شغلی، این روستا پیشتاز بقیه بوده است.

گندم، جو، سیب زمینی و سبزیجات از محصولات اصلی کشت شده در زمین‌های این ییلاق است. کشت انبوه گیاهان دارویی به ویژه گل گاوزبان که یکی از منابع اصلی درآمد روستاییان است و همچنین باغات گردو، سیب و فندق به وفور در منطقه گرسماسر دیده می‌شود. از نظر دامداری و پرورش زنبور و طیور هم این روستا نسبت به بقیه مکان‌ها زبانزد رامسر است. به طوری که وقتی من وارد این منطقه شدم، نیاز به خرید هیچ اقلام خوراکی نداشتم. همه چیز به صورت ارگانیک تهیه می‌شد.

به غیر موارد خوراکی ارگانیک، می‌توانید از صنایع دستی مخصوص این روستا مانند گلیم، چادر شب، سبد، جاجیم و غیره به عنوان سوغاتی به شهرتان ببرید. بسیار ارزان‌تر از آنچه شما در شهرها خریداری می‌کنید.

 

 

بافت روستای گرسماسر

بافت روستای گرسماسر مانند بیشتر روستاهای شمال، قدیمی و از گل، خشت و چوب و سنگ ساخته شده است.

ییلاق گرسمایر در یک منطقه تقریباً سراشیبی قرار گرفته است. با اینکه بیشتر خانه‌های این روستا به صورت پراکنده قرار گرفته‌اند، اما همین پراکندگی جلوه بسیار زیبایی به آن داده است. کوچه‌های این روستا تنگ و پیچ در پیچ است و ساختار بیشتر خانه‌ها از بافت سنتی با سقف‌های شیروانی متناسب با زندگی اهالی اینجا در نظر گرفته شده است.

 

نقاط گردشگری روستای گرسماسر

اولین مکان دیدنی، همین خانه‌های روستایی با بافت سنتی گرسماسر است. خانه‌هایی که در ساخت آن‌ها از معماری ساده و سنتی همراه با خشت و گل استفاده شده است و به هر آدمی حس زندگی آرامش بخشی را می‌دهد. اگر واقعیت را بخواهید، من با دیدن خانه‌های این روستا و یک شب خوابیدن در آنجا، حس خانه مادربزرگم بهم دست داد.

نکته جالب دیگر که توجه من را به خودش جلب کرد، قدمت تاریخی این روستا بود. نام این روستا از قلعه «گرزمان سر» گرفته شده است که بعدها به گرسماسر تغییر پیدا کرد. این قلعه از نظر تاریخی به زمان حسن صباح برمی‌گردد و هنوز هم باقیمانده آن وجود دارد. از نظر قدمت، سن روستا را حداقل هزار سال بیان کرده‌اند. بعضی از شهرهای بزرگ چنین سنی را ندارند.

روستای گرسماسر، یک روستای مذهبی است و بهتر است که به عقاید مردم این روستا احترام بگذارید. بقعه امامزاده رستم و بقعه و مسجد آبجی از مکان‌های مذهبی این روستا هستند که چشم‌اندازهای بسیار زیبایی هم دارند، در واقع هم زیارت است و هم سیاحت از طبیعت بسیار زیبای ییلاق گرسماسر.

غذاهای محلی که دیگر جای خود دارد. هنوز که هنوزه مزه بعضی از غذاها زیر زبانم است. غذاهای اصیل شمالی که می‌توان گفت بعضی از آن‌ها ترکیبی از مازندران و گیلان است. میرزاقاسمی، کماج، سیرواویج، بورانی، هلو آبی، قلیه و غیره از غذاهای مخصوص این ناحیه است.

کوه سماسوس، از مرتفع‌ترین منطقه ییلاق گرسماسر است. این روستا در دامنه شرقی این کوه قرار گرفته است و برای همین شما وقتی وارد این روستا می‌شوید، گروه‌های کوهنورد مختلفی را مشاهده کنید که قصد صعود به قله آن را دارند. البته سماسوس فقط منطقه مرتفع این روستا نیست، بلکه کوه‌های زین پشت و لپاسر هم از دیگر مناطق مرتفع این منطقه به حساب می‌آیند. به تمام این نقاط گردشگری، چشمه‌های آب سرد را هم اضافه کنید.

 

چگونه به ییلاق گرسماسر برویم؟

رفتن به ییلاق گرسماسر خیلی راحت است. شما اول باید خود را به رامسر برسانید. پس از استراحتی کوتاه، خود را در جاده هریس قرار دهید. حدود هفت کیلومتر که رفتید، تابلوی روستای گرسماسر را مشاهده می‌کنید که البته حدود 55 کیلومتر باید  با خودرو بروید. در رفتن عجله نکنید و سعی کنید که از مناطق زیبای اطراف بهترین استفاده را ببرید. برای اینکه بتوانید زیبایی بیشتری از روستای گرسماسر را مشاهده کنید، بهتر است که در  فصل بهار و تابستان بروید که هم از نظر آب‌وهوا اذیت نشوید و هم اینکه مناطق بکر بیشتری را ببینید. زمستان گرسماسر خیلی سرد است و بهتر است که بی‌خیال رفتن در این فصل به این ییلاق شوید.

روستای گرسماسر

 

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر