بازدید از غار دربند رشی- رودبار

مدیر سایت مدیر وبسایت

گیلان - رودبار

2 سال پیش

بازدید از غار دربند رشی- رودبار

از نظر بسیاری از گردشگران گیلان بهشت شمال ایران است. هر نقطه از آن را که ببینید پر از جنگل، رودخانه کوه های همیشه سرسبز، آبشار و مردمانی خونگرم و مهماندوست است. در کنار همه این جاذبه ها مکان هایی نیز وجود دارند که بازدید از آنها می تواند تجربه متفاوتی را به شما عرضه کند. یکی از این مکانهای شگفت انگیز غار دربند رشی در رودبار گیلان است. این غار سنگی روزگاری مامن و پناهگاه انسان های عصر سنگ بوده  و اکنون به عنوان قدیمی ترین سکونتگاه انسان در ایران شناخته شده است.

غار دربند رشی

جاذبه های غار دربند رشی

 غار دربند رشی که قدمت آن به دوران پارینه سنگی می رسد در سال ۱۳۸۴ به دست پژوهشگران و گروه تحقیقاتی دکتر جهانی کشف و جزو آثار ملی ایران به ثبت رسید. همه ساله طبیعت گران و ماجراجویانی که به رودبار سفر میکنند بازدید از این مکان رمزآلود را در برنامه سفر خود جای میدهند تا هم با طبیعت سرسبز و بکر منطقه آشنا شوند و هم اطلاعاتی در مورد تاریخ و پیشینه رودبار به دست آورند.

 غار دربند رشی در ضلع جنوبی کوهی در روستای رشی قرار دارد. از روستای رشی که به ارتفاعات سرسبز اطراف حرکت کنید به تابلوی غار دربند رشی میرسید. حرکت به سمت این غار چندان سخت نیست. از دامنه کوه تا غار دربند رشی شیبی ملایم و نسبتاً همواری وجود دارد. در اینجا در حقیقت با دو دهانه غار روبرو می شوید که به فاصله ۵۰ متر از یکدیگر قرار دارند. یکی از این دهانه ها غار کویل گر با طول 60 متر و دیگری جو کوله با طول ۳۰ متر نام دارند.

هنگامی که به ورودی این غار رسیدید، اگر به عقب نگاه کنید با منظره صخره ها، کوه ها  و چشم انداز بی نهایت سرسبز روبرو می شوید که خود از جاذبه های غار دربند رشی است. اگر دلتان می خواهد چند دقیقه روی تخته سنگی بنشینید، استراحت کوتاهی کنید و مناظر رویایی را نگاه کنید، چرا که تا چشم کار میکند طبیعت سرسبز پیش چشمتان قرار دارد و نسیم ملایمی که صورتتان را می نوازد. فرصت عکس برداری از این همه زیبایی را نیز از خود دریغ نکنید.

غار دربند رشی

 در داخل غار دربند رشی انتظار نقش و نگار خاصی نداشته باشید. بازدید از این غار که 60 متر است حدود ۲ دقیقه یا بیشتر به طول می انجامد. اما با ورود به این غار گویا به دوران کهن باز می گردید. سکوت معنادار غار شما را به دورانی می برد که شکارچیان پس از شکار گرد هم جمع می شدند و با سنگ چخماق و آذرین آتش روشن می گردند و داستان شکار خود را برای یکدیگر تعریف میکردند. به راستی که سکوت دلنشین غار، تجربه ای است که در هیچ کجای دیگر نظیر آن را نخواهید یافت.

جالب است بدانید یافته های به دست آمده از غار دربند رشی به ۲۰۰۰ سال قبل بازمیگردد. این یافته ها نوع زندگی غارنشینان را بازگو می کند. از جمله آثار باستانی که از این غار به دست آمده می توان به ابزارهای سنگی مخصوص شکار، اشیای سفالی، استخوان های انسان ها و جانورانی مانند بز کوهی،گوزن، گاو وحشی و خرس اشاره کرد.

 برای بازدید از غار دربند رشی نیاز به امکانات و تجهیزات خاصی ندارید. تنها یک چراغ قوه با نور موبایل کفایت می کند. همچنین برای پیاده روی یک جفت کفش ورزشی، کلاه آفتابی و آب آشامیدنی به همراه بیاورید، زیرا که در طول مسیر خبری از چشمه یا آب آشامیدنی نیست.

چگونه به غار دربند رشی برسیم؟

 اگر مشتاق بازدید از این غار هستید باید از اتوبان قزوین رشت به سمت توتکابن بروید و بعد از رسیدن به روستای رشی تابلوی غار دربند رشی را دنبال کنید. از تهران تا خروجی توتکابن و از آنجا تا رشی حدود ۳۰۰ کیلومتر است. اما تجربه خاطره انگیز و منحصر به فردی که از غار دربند رشی و طبیعت زیبای اطراف آن به دست می آورید ارزش آن را دارد.

منظره بیرون غار دربند رشی

جاذبه های اطراف غار دربند رشی

از جاذبه های نزدیک غار دربند رشی می توان به روستای استخرگاه اشاره کرد که در دامنه کوه درفک و در دل جنگل های سرسبز جا خوش کرده است. در این روستا از آبشار طبیعی و مسیر جنگلی فوق العاده آن شگفت زده خواهید شد. به خصوص اگر در فصل بهار و تابستان به این منطقه بیاید، مه صبحگاهی منظره رویایی را پیش چشمتان به نمایش میگذارد.

  همچنین کوه درفک که به بام گیلان شهرت دارد بهترین مکان برای کوهنوردان و طبیعت گران است. اگر علاقه مند به ماهیگیری هستید، سد بیجار رودبار بهترین مکان برای گذراندن اوقات فراغت و ماهی گرفتن است.

 همینطور اگر در خرداد ماه به رودبار سفر کنید، می توانید از جشنواره توت فرنگی روستای سی دشت در نزدیکی غار که هر ساله گردشگران زیادی را به خود جلب می کند دیدن کنید.

 سی دشت که از نام آن پیداست با دشت های سرسبز و دره های زیبا مانند پلنگدره همواره مشتاق میزبانی از گردشگران است.

غذاهای محلی رودبار

رودبار که به سرزمین شکوفه های زیتون معروف است از چنان تنوع غذایی برخوردار است که کمتر نظیر آن را می توان در گیلان یافت. از جمله غذاهای اصیل رودبار می توان به شومی پلا اشاره کرد که طرفداران زیادی دارد. ترکیبات آن شامل گوشت چرخ کرده گوساله و گوسفند و نوعی ادویه محلی به نام پلنگ مش است که در ارتفاعات رودبار می روید. این غذا به همراه نان محلی و زیتون و سبزی خوردن بسیار لذیذ است.

 

کجا اقامت کنیم؟ 

اگر قصد اقامت در رودبار و بازدید از غار دربند رشی را دارید می توانید از امکانات اجاره ویلا در شمال استفاده کنید و خاطره ای خود را منحصر به فرد از سفر به رودبار  برای خود به ارمغان آورید.

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر