زندگینامه و زادگاه نیما یوشیج

مدیر سایت مدیر وبسایت

مازندران - نور

2 سال پیش

معرفی نیما یوشیج:

ایران با دارا بودن شاعران برجسته ای چون: نیما یوشیج، از نظر فرهنگ ادبی، در دنیا حرف اول را میزند. نیما یوشیج که اسم اصلی او علی اسفندیاری است، در ۲۱ آبان ۱۲۷۴ در روستای یوش از توابع شهرستان بلده مازندران متولد شده است. این شاعر برگزیده، نام خود را بر اساس نیاکان و زادگاهش که یوش بوده، در سال ۱۳۰۰ تغییر داده است. نیما به معنای کمان بزرگ است. این اسم یکی از نام های اسپهبدان طبرستان می باشد. 

زمانی که علی اسفندیاری شاعری معروف شد، شعرهای خود را با نام نیما یوشیج امضا میکرد. ایشان توانست با سرودن مجموعه شعر افسانه، یک سبک شعری متفاوت پایه گذاری نماید. در واقع اولین  نمونه شعر نو در ادبیات فارسی متعلق به نیما یوشیج می باشد؛ به همین دلیل به ایشان لقب پدر شعر نو فارسی را داده اند. این قالب شعری به دلیل داشتن طرفداران بسیار، به سرعت جایگزین شعر کلاسیک فارسی شد و در ۳ شیوه: نیمایی، سپید و حجم دسته بندی گردید. این شاعر بزرگ در یوش که محل زندگی اون بود دفن شده است. 

زندگینامه نیما یوشیج:

همانطور که ذکر کردیم نیما یوشیج، در نزدیکی رشته کوه البرز (روستای یوش) در سال ۱۸۹۷ میلادی به دنیا آمد. در یادگیری تیراندازی، اسب سواری و روش زندگی روستایی، پدر نیما استاد او بوده است. پدر ایشان ابراهیم خان اعظام السلطنه نام داشت. زمانیکه نیما بچه بود، خواندن و نوشتن را از آخوند روستا آموخت اما از او راضی نبود. به همین دلیل در سن ۱۱ سالگی به تهران مهاجرت کرد و در مدرسه حیات جاوید ادامه تحصیل داد و بعد از مدتی نیز به مدرسه سن لویی رفت. در آنجا معلم نیما، نظام وفا نام داشت( شاعر بنام امروز). نظام وفا او را به سرودن شعر ترغیب می کرد. زیرا متوجه استعداد نیما در شاعری شده بود. بنابراین او در سن ۲۳ سالگی اولین شعر خود را با عنوان: قصه ی رنگ پریده سرود. 

اولین شعر نیما یوشیج

نیما یوشیج در کنار سرودن شعر، در سال ۱۲۹۸ استخدام وزارت مالیه شد و در سال ۱۳۱۷ تصمیم به همکاری با صادق هدایت، عبدالحسین نوشین و ضیاء هشترودی، در فعالیت های مطبوعاتی گرفت. او در زندگی خود دو بار عاشق شد که هر دو بار با شکست مواجه گردید. سرانجام در سال ۱۳۰۵ با دختری به نام عالیه جهانگیری ازدواج کرد. متاسفانه یک ماه بعد از ازدواجشان، پدر نیما فوت کرد. این اتفاق باعث خانه نشینی نیما شد. سرانجام این شاعر بزرگ در سیزده دی ماه ۱۳۳۸ به علت بیماری ذات الریه درگذشت و در امامزاده عبدالله تهران دفن شد؛ اما چون وصیت کرده بود او را در زادگاهش به خاک بسپارند؛ پیکر او را در سال ۱۳۷۲ در خانه پدری اش در روستای یوش، در کنار خواهرش بهجت الزمان اسفندیاری به خاک سپردند.

زادگاه:

خانه پدری نیما یوشیج در روستای یوش، یکی از روستاهای سرسبز استان مازندران قرار دارد. این شاعر بنام در زمان حیات خود، علاقه خاصی به خانه پدری داشت؛ به طوری که وصیت کرد در این خانه دفن شود. روستای یوش در فاصله ۱۸۰ کیلومتری از تهران و ۱۱۰ کیلومتری از شهر آمل قرار دارد. این روستا با مردمان مهمان نواز، در میان گردشگران طرفداران زیادی پیدا کرده است. شغل مردم این روستا دامداری، کشاورزی، باغداری و پرورش زنبور عسل است. بی شک دیدار از خانه پدری نیما، روستای دل انگیز یوش و استفاده از سوغاتی های آن می تواند هر فردی را شگفت زده کند. کوه یوش و رودخانه اوزرود از جاذبه های این روستا محسوب می شوند.

روستای یوش

تاریخچه و معماری خانه نیما:

جالب است بدانید خانه پدری نیما یوشیج، یادگاری از دوره قاجار است. این خانه به نسبت دیگر خانه های روستا، خاص و متفاوت می باشد، به طوری که نیما در نوشته های خود به برتری خانه اعیانی پدری خود نسبت به دیگر خانه های روستا، اشاره کرده است. بنا بر گفته اهالی روستا، ساخت این خانه ۸ سال طول کشیده؛ به همین دلیل این خانه بعد از چندین سال مقاوم و مستحکم باقی مانده است. در سال ۱۳۷۰ از طرف میراث فرهنگی، بازسازی و مرمت این خانه که در کوچه شیبدار سنگفرش شده ای قرار دارد؛ آغاز شد. بعد از ۵ سال بخش های دیگری از این خانه نیز مرمت گردید تا در نهایت به موزه ای زیبا تبدیل شد.

معماری خانه نیما یوشیج، با گچ بری و آجرکاری به دست معماران مطرح اصفهانی چشم هر بیننده ای را به خود خیره میکند. ساخت این بنا توسط ناظم الایاله با خشت و گل و چوب صورت گرفته است. این خانه شامل ۳ ورودی است. در سر در ورودی اصلی این ساختمان، تاریخی حک شده است که پیشینه آن مشخص نیست و به ۸۰ سال قبل از ساخت خانه بازمی گردد. همچنین در سردر شمالی خانه نیز تاریخ ۱۱۳۶ حک شده است که متاسفانه دلیل حکاکی این تاریخ نیز مشخص نمیباشد. 

سقفی شبیه به شیروانی، اتاق های دارای پنجره های ارسی و چوبی با نورگیر مشبک، معماری این خانه را تکمیل کرده اند. امروزه این اتاق ها تبدیل به مکانی برای بازدید عموم شده اند. یکی از اتاق ها دارای یک نقاشی با امضای نیما است و در اتاق دیگری وسایل شخصی او مثل: چراغ، قلم و عینک نگهداری میشوند. همچنین یکی از اتاق ها به کتابخانه ای برای خواندن اشعار این شاعر بزرگوار تبدیل شده است. سنگ مزار نیما و دو تن دیگر نیز در حیاط  این خانه قرار دارد.

ساعت بازدید و بلیط خانه نیما یوشیج:

ساعت بازدید از آرامگاه نیما یوشیج، در فصول مختلف متفاوت است. این مکان، در فصل بهار و تابستان که مراجعه کننده بیشتری دارد، از ساعت ۸ صبح تا ۲۲ شب باز است. در فصل پاییز و زمستان چون هوا سردتر و دسترسی به این مکان سخت تر است؛ ساعت بازدید از ۸ صبح تا ۲۱ شب می باشد. 

خانه و مزار نیما یوشیج

گردشگران و بازدید از زادگاه نیما یوشیج:

گردشگرانی که به شمال می آیند و قصد بازدید از خانه نیما یوشیج را دارند، پیشنهاد میشود حتما به دیدار از جاذبه های دیگر این روستا مثل: کوه یوش، غار خوچک، آبشارهای منطقه بلده نور و قلعه پولاد بپردازند. مسافران می توانند برای اقامت خود در شمال نزدیک به روستای یوش، برای اجاره ویلا استخردار در مازندران و همچنین اجاره ویلا استخردار ارزان  اقدام کنند.

سوالات متداول:

. علی اسفندیاری که بود و چرا به او پدر شعر نو میگویند؟ علی اسفندیاری اسم اصلی نیما یوشیج است. او توانست سبک متفاوتی در شعر فارسی ایجاد کند. به همین خاطر به او لقب پدر شعر نو فارسی را داده اند.

. آرامگاه این شاعر برجسته کجاست؟ آرامگاه علی اسفندیاری در روستای یوش مازندران، در خانه پدری اش است.

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر