چهارباغ عباسی

مدیر سایت مدیر وبسایت

اصفهان - شهر اصفهان

5 ماه پیش

چهارباغ عباسی

بافت قدیمی و فوق‌العاده زیبای شهر اصفهان در جای جای این شهر به چشم می‌خورد که هرکدام از آن‌ها به صورت انحصاری، راوی روزگاران گذشته هستند. ازجمله شریان‌های اصلی این شهر که از میان برخی از آثار باستانی و جاذبه‌های توریستی عبور کرده است، خیابان چهارباغ عباسی نام دارد.

این خیابان از مهم‌ترین و جذاب‌ترین جاذبه‌های دیدنی اصفهان به شمار می‌رود که از اهمیت بالایی نیز برخوردار است. اما متأسفانه این خیابان به واسطه برخی دیگر از آثار و جاذبه‌های گردشگری دیده شده است و چندان به صورت مستقل به آن پرداخته نشده است.

معرفی چهارباغ عباسی

یکی از زیباترین خیابان‌های اصفهان که اغلب گردشگران آن را به عنوان یکی از مقاصد خود در نظر می‌گیرند، خیابان چهارباغ عباسی است. هرچند که امروزه از زیبایی‌ها و شکوه آن چندان چیزی باقی نمانده است و اغلب آن‌ها از بین رفته‌اند؛ اما همچنان این خیابان از شهرت بسیاری برخوردار است و در صنعت توریسم اصفهان نقش پررنگی را ایفا می‌کند.

مسیر رفت و آمد چهارباغ اصفهان

البته جالب است بدانید جاذبه‌های این خیابان در گذشته‌ای نه چندان دور همواره مورد تحسین هنرمندان و افراد علاقه‌مند به هنر در ایران و سایر کشورهای جهان قرار گرفته است. وجه تسمیه خیابان چهارباغ را می‌توان بر این اساس دانست که این خیابان متشکل از چند چهارباغ بوده است که تنها نان یکی از آن‌ها را بر این خیابان نهادند. البته تمام این باغ‌ها نیز در کنار خیابان اصلی واقع شده‌اند.

دوران حکومت صفویان دوره شکوفایی و درخشش شهر اصفهان بوده است که چهارباغ عباسی، نمونه‌ای است که این ادعا را ثابت می‌کند. اما متأسفانه این خیابان در دوره حکومت قاجار مورد بی‌مهری قرار گرفت. اما خوشبختانه اهالی شهر با درایت خود آن را از نابود شدن حتمی نجات دادند و امروزه نیز این محل میزبان گردشگران داخلی و خارجی است و همچنین به عنوان یکی از محل‌های عبور اصلی به شمار می‌رود.

چهارباغ عباسی کجاست؟

ابتدای چهارباغ عباسی را می‌توان از سی و سه پل دانست که تا شمال شهر اصفهان ادامه یافته است. همچنین چهارباغ بالا نیز از سی و سه پل شروع می‌شود و مسیر امتداد آن به سمت جنوب شهر اصفهان است که طول آن تا دروازه شیراز هم می‌رسد. از این جهت مشخص است که پل نامبرده شده چهارباغ بالا را به چهارباغ عباسی متصل می‌کند.

البته چهارباغ پایین نیز در راستای چهارباغ عباسی و به سمت شمال اصفهان ادامه یافته است. آسان‌ترین روش دسترسی به این جاذبه توریستی با استفاده از وسایل نقلیه عمومی است. چراکه ایستگاه مترو امام حسین در فاصله نزدیکی از چهارباغ قرار گرفته است و از سمت شمال چهارباغ عباسی، می‌توان به این ایستگاه رسید. همچنین لازم است این نکته را در نظر داشته باشید که در صورت استفاده از وسیله نقلیه شخصی، باید ترافیک و شلوغی این ناحیه را در نظر داشته باشید.

تاریخچه چهارباغ عباسی

چهارباغ بالا و چهارباغ عباسی پس از اینکه اصفهان در زمان پادشاهی شاه عباس اول به عنوان پایتخت انتخاب شد، به دستور او بنا نهاده شد. در دوران حکومت پهلوی نیز رضا شاه دستور داد تا چهارباغ پایین نیز مطابق با شیوه معماری دوره صفویه بنا نهاده شود. در گذشته یک رودخانه از دل چهارباغ عبور می‌کرده و به زاینده رود می‌رسیده است. البته محل تقاطع این دو رود نیز به صورت حوضچه‌هایی ساخته شده است.

تصویر قدیمی مربوط به چهارباغ اصفهان

همچنین در این خیابان برای افراد سواره نیز مسیرهایی تعبیه شده‌اند تا رفت و آمد آن‌ها را تسهیل کنند. درختان چنار تنومندی نیز به موازات خیابان و در طرفین آن کاشته شده‌اند که زیبایی آن را دوچندان کرده‌اند. البته در دوره حکومت صفویه این خیابان به واسطه وجود باغ‌های شکوهمند در کنار رودخانه و تمام خیابان، چهارباغ عباسی از منظره زیباتری برخوردار بوده است.

این باغ‌ها میان حاکمان و امرا تقسیم شده بودند که هدف از این کار نیز احداث عمارت‌هایی برای آن‌ها بوده است. لازم به ذکر است که مردم عادی نیز از حق استفاده از ثمرات و میوه‌های این باغ‌ها برخوردار بودند. شاردن به عنوان یک جهانگرد معروف فرانسوی سال‌های بسیاری از عمر خود را در اصفهان گذرانده است که این سال‌ها، با پادشاهی شاه عباس دوم و شاه سلیمان صفوی مصادف شده است. وی این خیابان را این‌طور توصیف کرده است: «این خیابان زیباترین مسیری است که تا کنون دیده یا شنیده‌ام»

معماری چهارباغ عباسی

ازجمله فاکتورهای بسیار اثربخش در هنر و معماری ایران کهن، عدد چهار بوده است. چراکه حیات جهان بر اساس چهار عنصر پاک بنا نهاده شده است و از این جهت، این عدد برای ایرانیان بسیار مقدس بوده است و جنبه نمادین داشته است. پیروی از این عدد در پلان‌های معماری نیز به مواردی همچون چهار بخشی شدن حیاط‌ها انجامیده است. البته این پیروی همچنین سبب شده است آثار بی‌نظیر و ماندگاری بنا نهاده شود.

بر همین اساس می‌توان گفت باغ‌هایی را که بر اساس اصول ذکر شده ساخته شده‌اند و مسیرها و گذرگاه‌ها آن‌ها را به چهار بخش تقسیم کرده‌اند، با نام چهارباغ شناخته می‌شوند. باغ پاسارگاد اولین باغ ایرانی است که بر این اساس و بنا نهاده شده است و دستور احداث آن نیز توسط کوروش کبیر صادر شده است.

اما در رابطه با طراحی چهارباغ عباسی می‌توان گفت که ساخت این باغ به دو صورت در سایر باغ‌های ایران اجرا شده است. شیوه دوم در مقایسه با شیوه اول کامل‌تر و دقیق‌تر است که در اجرای آن تمام مساحت باغ را به چهار قسمت تقسیم می‌کنند. در این تقسیم‌بندی تا جایی که باغ ظرافیت آن را داشته باشد، آن را به چهار بخش تقسیم می‌کنند. باغ گلشن طبس نمونه‌ای از این تقسیم‌بندی به شمار می‌رود.

دیدنی‌های چهارباغ عباسی

حاشیه‌های چهارباغ عباسی

اطراف چهارباغ اصفهان را جاذبه‌های دیدنی بسیاری تشکیل می‌دهند. مهم‌ترین این دیدنی‌ها عبارت‌اند از: کاخ هشت بهشت، مدرسه چهارباغ، مجموعه دیدنی‌های میدان نقش جهان، چهلستون، سی و سه پل، سینماهای مختلف، مراکز خرید.

بازدید از چهارباغ عباسی

برای بازدید از این محل بهتر است یک روز زمان اختصاص دهید تا بتوانید در کنار زیبایی‌های خیابان چهارباغ، از دیدنی‌های اطراف آن نیز بهره‌مند شوید و یک روز خاطره‌انگیز از سفر اصفهان داشته باشید.

 

پرسش‌های متداول

برای رزرو اقامتگاه اصفهان در مجاورت چهارباغ چه باید کرد؟

کافیست به سایت اجاره سوئیت اصفهان مراجعه کنید و سوئیت خود را رزرو کنید.

قیمت اجاره ویلا اصفهان در نزدیکی چهارباغ در چه محدوده‌ای است؟

برای اطلاع از این موارد می‌توانید قیمت‌ها را در سایت بررسی کنید.

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر