موزه آمل

مدیر سایت مدیر وبسایت

مازندران - آمل

4 سال پیش

بازدید از موزه تاریخ آمل چگونه آغاز شد؟

برای من همیشه بازدید از موزه یکی از جذابیت‌های بخش سفرهایم بوده، به همین دلیل به اکثر شهرهایی که سفر می‌کنم از موزه‌های موجود در آن شهر هم بازدید به عمل می‌آورم. یکی از موزه‌هایی که زمان سفر به شهر آمل از آن بازدید داشتم، موزه تاریخ آمل بود. موزه‌ها همیشه بخش‌های جذابی از تاریخ و فرهنگ یک کشور را درون خود جای می‌دهند و همین امر می‌تواند به جذابیت هر چه بیشتر آن اضافه کند. موزه تاریخ آمل نیز یکی از جمله این موزه‌ها است که زمان بازدید می‌تواند مباحث جذابی را به شما ارائه دهد.

موزه تاریخ آمل همان‌طور که کاملا از نام آن مشخص است در شهر آمل واقع شده است، اگر بخواهم به طور دقیق‌تر بگویم محل قرارگیری این موزه واقع در خیابان امام رضا و میان دو پل آمل و دوازده چشم قرار گرفته است. این موزه در ساختمان دارایی واقع شده و دارای 3 طبقه است که شامل گالری آثار باستانی، مردم شناسی و اسناد تاریخی متعلق به ایران و مازندران است. ساختمان این موزه در سال 1315 به عنوان اداره دارایی در آمل ساخته شد و سال 1387 در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفت و همان زمان مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت و به شکل امروزی در آمد. حال که با تاریخ این موزه و بخش‌های مختلف آن آشنا شدید در بخش بعد در خصوص هر یک از طبقات و بخش‌های این موزه توضیحاتی را خدمت شما ارائه می‌دهم تا زمان بازدید یک اطلاعات کلی از آن داشته باشید.

بخش باستان شناسی در موزه تاریخ آمل

اگر علاقه مند به دیدن عتیقه جات هستید بازدید از بخش باستان شناسی می‌تواند برای شما بسیار جذاب و لذت بخش باشد. در این بخش می‌توانید اشیای با ارزش تاریخی را مشاهده کنید که قدمت برخی از آنها به بیش از 3 یا 4 هزار سال قبل از میلاد می‌رسد. در این بخش می‌توانید آثاری همچون فلزات، سفال، سنگ و شیشه را مشاهده کنید که از چندین سال پیش تا دوران قاجار در این بخش قرار گرفته است. این آثار تاریخی و باستانی زیبا از محدوده شمال کشور جمع آوری شده و البته آثاری هم وجود دارد که از استان‌های دیگر کشور نیز جمع آوری شده اما تمامی آنها تاثیرگرفته از بخش شمالی کشور است.

این اشیا به قدری جذاب هستند که در نگاه اول بیشتر بازدیدکنندگان را به خود مجذوب خواهد کرد. در کنار تمامی بخش‌های تماشایی این موزه می‌توان یکی از بخش‌هایی که برای بسیاری از مردم جذابیت بیشتری دارد را بخش قرارگیری سکه‌ها عنوان کرد. بر روی این سکه‌ها نقوش و خطوطی درج شده است که آداب و رسوم کهن، نوع پوشش پادشان قدیم و آرایش صورت مردمان قدیم را به نمایش می‌گذارد.

این سکه‌ها متعلق به دوران اشکانیان، اسکندر، ساسانیان و سلوکیان بوده و به طور کلی مربوط به پیش از اسلام و بعد از اسلام تا دوره صفوی و قاجار بوده است. این آثار به جا مانده طی تحقیقات و کاوش‌های باستان شناسان آملی در چند سال گذشته و در بخش‌های مختلف آمل همچون قلعه کش پیدا شده و در اختیار موزه تاریخ آمل قرار گرفته است.

بخش مردم شناسی در موزه تاریخ آمل

یکی دیگر از جذابیت‌های این موزه بخش مردم شناسی آن است. در این بخش همان‌طور که از نام آن انتظار می‌رود می‌توانید با مردمان گذشته این خطه، پیشینه و مشاغل آنها، آداب و رسوم، لباس‌های محلی، ابزار کار آنها و بسیاری از خصوصیت‌های دیگر همچون صنایع دستی اصیل این مناطق آشنا شوید.

برای من که به عنوان یک گردشگر به شهرهای مختلف سفر می‌کنم همیشه شناخت بیشتر مردمانی که در گذشته زندگی می‌کردند، پیشینه و سبک زندگی آنها از جذابیت بالایی برخوردار بوده است. برای اکثر ما تصور اینکه مردمان در زمان گذشته بدون فناوری‌های روز امروز و به صورت کاملا سنتی کار و زندگی می‌کردند کمی سخت است اما این حس برای من از جذابیت بالایی برخوردار است. اگر شما هم دوست دارید بیشتر با مردمان خطه شمال آشنا شوید زمان سفر به شهر آمل حتما سری به موزه تاریخ آمل و بخش مردم شناسی آن بزنید، مطمئنا هیجان زده می‌شوید.

اشاره شد که در بخش مردم شناسی این موزه می‌توانید با صنایع دستی و اصیل مردمان این خطه آشنا شوید. بخش مردم شناسی شامل نمونه‌هایی از صنایع دستی همچون گلیم، جاجیم، ظروف چوبی و مسی همچون کاسه، لگن، آفتابه و غیره است که از چندین سال قبل در این موزه قرار گرفته است.

بخش اسناد تاریخی در موزه تاریخ آمل

در کنار دو بخش قبل که با آثار و فرهنگ مردمان این خطه آشنا شدید حال لازم است با اسناد تاریخی که در این موزه قرار گرفته است هم آشنا شوید. شاید برای شما هم گزارشات آتش سوزی و زلزله و سایر مواد دیگر بتواند جالب باشد یا مثلا دیدن نوشته‌هایی که از شاهان قاجاری به جا مانده هست هم می‌تواند بسیار جالب باشد.

در این بخش می‌توانید بسیاری از اسناد و گزارشات مربوط به چندین سال پیش را مشاهده کنید، این گزارشات شامل زلزله، آتش سوزی و سایر اتفاقات دیگر مربوط به سال‌های 1330 به بعد است. در کنار این گزارشات می‌توان دست نوشته‌های شاهان قدیم را مشاهده کرد. نمونه‌ای از این نوشته‌ها متعلق به شاهان قجری و نوشته‌های ادارای دربار قاجاری با حاکمان شهر آمل در زمان قدیم است. در خصوص قدیمی‌ترین آثاری که در موزه اسناد تاریخی آمل قرار دارد می‌شود به صورت اسامی علما اشاره کرد که متعلق به بیش از 100 سال پیش است.

 

حالا که در مورد بخش‌های مختلف این موزه برایتان توضیح دادم، اگر علاقه‌مند به آشنایی بیشتر با مردم خطه شمال و به خصوص شهرستان آمل هستید و در خصوص زندگی گذشتگان خطه مازندران و سایر شهرهای اطراف ایران کنجکاو شدید حتما زمان سفر به شهر آمل از این موزه تاریخی زیبا هم بازدید داشته باشید. مطمئن هستم دیدن جذابیت‌های موجود در این موزه می‌تواند شما را ساعت‌ها متحیر سازد. در خصوص ساعت بازدید این موزه هم به مانند بسیاری از موزه‌ها بازگشایی از ساعت 8 صبح تا 2 شب است، البته یادتان باشد که روز جمعه و روزهای تعطیل این مکان بسته بوده و نمی‌توانید از این موزه بازدید داشته باشید.

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر