تور مجازی به کاخ صفی آباد

مدیر سایت مدیر وبسایت

مازندران - بهشهر

1 ماه پیش

تور مجازی به کاخ صفی آباد

اغلب ما مازندران را به عنوان یک عروس با لباس سبز می شناسیم. در واقع این استان مانند یک صدف، جاذبه های طبیعی زیادی را در خود جای داده است. با این وجود، زیبایی های مازندران تنها به طبیعت آن محدود نمی شود. این استان عمارت ها و کاخ های باشکوهی نیز دارد که مانند مروارید می درخشند و چشم هر گردشگری را به خود خیره می کنند. یکی از این کاخ ها، صفی ‌آباد نام دارد که در میان انبوه درختان سرسبز در ارتفاعات دلربایی می کند. همراه ما باشید تا سری به این کاخ بزنیم و مهمان آن شویم.

گشت و گذار در کاخ صفی آباد

معرفی كاخ صفی ‌آباد

شاه عباس اول که در دوران صفویه پادشاهی می کرد، در سال ۱۰۱۰ هجری قمری، دستور داد که یک کاخ باشکوه در میان انبوه درختان بهشهر بسازند. کاخی که اگرچه یک پیرمرد است اما همچنان با عظمت و زیبا به نظر می رسد.

اسم کاخ نیز داستان خودش را دارد. به گفته مورخان شاه عباس به فرزندش یعنی صفی علاقه زیادی داشت. به همین خاطر نیز اسم او را روی این کاخ گذاشت.

كاخ صفی ‌آباد کجاست؟

حتما دل تان می خواهد که این کاخ شگفت انگیز را از نزدیک تماشا کنید و می پرسید که آدرس این بنا کجاست؟ متاسفانه باید بگوییم که تا مدت ها امکان بازدید این کاخ وجود نداشت. در واقع منطقه ای که کاخ در آن قرار داشت نظامی بود و به همین خاطر نیز برای گردشگران محدودیت ایجاد می کرد. در سال 1398 اخباری مبنی بر باز شدن کاخ صفی آباد بر روی گردشگران در خبرگزاری ها پخش شد. با این وجود اگر قصد دارید که این بنا را ببینید حتما از قبل در مورد باز یا بسته بودن آن اطلاع پیدا کنید.

در هر حال حتی اگر نتوانستید داخل کاخ را ببینید، ناراحت نشوید! نمای بیرونی این بنا نیز آنچنان زیبا است که دیدن آن هوش را از سرتان می برد.

برای دیدار کردن با این بنای شگفت انگیز باید مسیر زیر را طی کنید.

آدرس: مازندارن، جنوب غرب بهشهر، بلوار هاشمی نژاد، خیابان طالقانی، جاده صفی آباد.

پیشنهاد می کنیم که یک شب در بهشهر اقامت کنید تا زیبایی های بیشتری از این شهر را ببینید. از بابت پیدا کردن اقامتگاه نیز نگران نباشید. در سایت ویلایار لیستی از انواع اقامتگاه ها با قیمت های متفاوت وجود دارد که انتخاب و رزرو کردن را برای شما راحت می کند.

کاخ صفی آباد؛ بنای دوره صفوی

سرگذشت کاخ صفی آباد

بعد از شاه عباس، پسر او یعنی شاه صفی روی کار آمد و به این کاخ اهمیت زیادی داد. در واقع او کارهای زیادی انجام داد تا این کاخ سرپا بماند و توسعه پیدا کند.

متاسفانه در یک برهه تاریخی، افغان ها به کاخ صفی آباد حمله کردند و به همین دلیل صدمات زیادی به بنا وارد شد. با این وجود خوشبختانه نادرشاه افشار کاخ را مرمت و احیا کرد.

زمان گذشت و گذشت تا اینکه در سال 1315، رضا که از پادشاهان پهلوی بود، دستور داد که این کاخ را بازسازی کنند. در دوره پهلوی نیز کاخ در اختیار مستشاران آمریکایی قرار گرفت تا کارهای جاسوسی خود را در آن انجام دهند!

حدودا 70 سال قبل درون کاخ آتش سوزی رخ داد. این اتفاق باعث شد که بسیاری از آثار موجود در این بنا در آتش بسوزند و نابود شوند.

وقتی که انقلاب شد، وزارت اطلاعات مدیریت و اختیار کاخ را برعهده گرفت.

نمای شگفت انگیز کاخ صفی آباد

معماری كاخ صفی ‌آباد

کاخ در باغی دل باز با ابعاد 25 در 25 ساخته شد. برای اینکه وارد عمارت شویم باید به سمت شمال کاخ برویم. از پنج پله که بالا برویم، به داخل کاخ می رسیم. عمارت نیز به صورت دو طبقه ساخته شده است. برای طبقه اول اتاق های زیادی در نظر گرفته اند که برای ورود به آن ها باید از یک راهرو و هشتی گذر کنیم.

به طبقه دوم هم که برویم، اتاق های متعددی را می بینیم. بنا به شکلی ساخته شده که چشم انداز بسیار دلربایی دارد. در واقع از پنجره های کاخ که به بیرون نگاه کنید، بندر ترکمن و بندر گز زیر پای شما قرار می گیرند! تصور کنید دیدن کردن از این ویوی دل انگیز چقدر می تواند لذت بخش باشد!

در گذشته نقاشی های دیواری زیبایی در داخل کاخ وجود داشتند که متاسفانه از گزند زمان در امان نماندند و نابود شدند.

یکی از ویژگی های جالب این بنا، وجود لوله های آب سفالی در آن است. در واقع در نزدیکی کاخ چشمه ای به نام پلنگ خیل قرار دارد. در آن زمان آب چشمه از طریق لوله های سفالی که به آن تنبوشه می گویند، وارد بنا می شد. در نتیجه کاخ در روزهای گرم تابستان آب و هوای مطبوع و خنکی پیدا می کرد.

این عمارت درست مثل یک خانه جادویی می ماند! به این خاطر که یک تونل زیرزمینی 16 کیلومتری در آن وجود دارد که بنا را به باغ بهشهر متصل می کند. گفته می شود که از این تونل برای رفت و آمد در وضعیت های اضطراری استفاده می کردند. این تونل یک کاربرد دیگر نیز داشت، در واقع این راهروی زیرزمینی کمک می کرد که دشمنان نتوانند از سمت دریای خزر حمله کنند.

سفر به استان سرسبز مازندران

مکان های دیدنی نزدیک به کاخ صفی آباد

پس از دیدار کردن با کاخ صفی آباد، فرصت را غنیمت بشمارید و به مکان های دیدنی نزدیک به آن نیز سر بزنید. جاذبه های طبیعی استان مازندران آنقدر زیاد هستند که خاطرات فراموش نشدنی را برای شما می سازند. در ادامه برخی از آن ها را معرفی می کنیم.

روستای پاسند

روستای پاسند شبیه به یک بهشت کوچک روی زمین است. وجود رودخانه ها و جنگل های انبوه باعث شده اند که روستا طبیعتی دل انگیز داشته باشند. برای رهایی از استرس و فشارهای زندگی روزمره حتما به این روستا سر بزنید. پاسند در بهشهر، قسمت مرکزی، دهستان پنج ‌هزاره قرار گرفته است.

منطقه حفاظت شده هزار جریب

در این منطقه پوشش های گیاهی و جانوری شگفت انگیزی وجود دارد و به همین علت نیز از آن محافظت می شود. در واقع در این منطقه می توانید یک سفر ماجراجویانه هیجان انگیز داشته باشید. دیدن کردن از گونه های جانوری کم نظیر، دره های پرآب، چراگاه های ییلاقی و ... حسابی شما را سرگرم می کند. این منطقه در جنوب شرقی بهشهر واقع شده است.

بابلسر

حدودا با یک الی دو ساعت رانندگی می توانید از بهشهر به بابلسر برسید. این شهر پر از جاذبه های طبیعی است که از جمله آن ها می توانیم به تالاب عزیزک، تپه های باستانی، پل معلق، سد لاستیکی و ... اشاره کنیم.

با اجاره ویلا در بابلسر استخردار یا اجاره ویلا دریاکنار بابلسر سفری لذت بخش را به خودتان هدیه دهید. از بابت پیدا کردن ویلا نیز نگران نباشید. در سایت ویلایار لیستی از انواع ویلاها وجود دارد. ابتدا قیمت اجاره ویلا در بابلسر را در سایت استعلام بگیرید و سپس متناسب با بودجه تان بهترین اقامتگاه را رزرو کنید.

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر