گشت و گذاری در عمارت عین الدوله
تهران - شهر تهران
2 سال پیشمعرفی عمارت عین الدوله:
عمارت عین الدوله در زمان قاجاریه بنا شده و در زمان ییلاق این عمارت اقامتگاه وزیران سه دوره از حکومت قاجار بوده است. این عمارت پس از مدتی به منزلگاه خانواده هروی بصیرالدوله مبدل گشت. در عمارت عین الدوله چرچیل، استالین و روزولت عکسی روی ایوان انداختند. سپس درباره عاقبت جهان بعد از جنگ جهانی دوم گفت و گو کردند. باغ عین الدوله توسط شهرداری تهران در سال ۱۳۸۶ به مناسبت صدمین سالگرد تاسیس بلدیه تهران، افتتاح شد. یکی از معروف ترین و مطمئن ترین نگارخانه های ایران، نگارخانه برگ باغ عین الدوله است.
عمارت عین الدوله در فهرست آثار ملی ایران به شماره ۲۰۴۲ مورخ ۱۳۷۷/۴/۴ به ثبت رسیده است. این مکان تاریخی و زیبا در هنگام ساخت شامل: یک عمارت تشریفاتی، استخری بزرگ و باغ هایی از درختان گوناگون در اطرافش بوده که توسط شهرداری تهران مرمت و بازسازی شده است.
عمارت عین الدوله کجاست؟
عمارت عین الدوله در پاسداران، میدان هروی، خیابان وفامنش و خیابان جمالی شماره ۱۷ قرار دارد. برای دسترسی به باغ میتوانید از خط سه مترو و ایستگاه حسین آباد استفاده کنید، پس از پیاده شدن باید با کمک تاکسی به میدان هروی بروید. شما می توانید با تاکسی در خیابان وفامنش یا خیابان جمالی پیاده شوید، سپس به سمت عمارت حرکت کنید. برای رفتن به این عمارت با اتوبوس نیز می توانید اقدام کنید. کافیست از اتوبوس هایی که به سمت میدان هروی و پاسداران می روند؛ استفاده کنید. مسیر شما برای استفاده از خودرو نیز از طریق اتوبان امام علی شمالی میسر میباشد. باید از این اتوبان به سمت اتوبان صیاد شیرازی بروید، سپس خود را به خیابان پاسداران و به میدان هروی برسانید. بعد از آنجا وارد خیابان وفامنش می شوید، سپس باید به سمت خیابان جمالی بپیچید. این عمارت در این خیابان با شماره پلاک ۱۷ میباشد.
زیبایی منحصر به فرد عمارت عین الدوله
تاریخچه:
عمارت عین الدوله به دلیل قرار گیری در یکی از بهترین منطقه های تهران؛ بسیار با ارزش است. این عمارت قدیمی به علت داشتن خصوصیات خاصی مثل: معماری، هنر، قدمت و تاریخچه؛ به میزان زیادی مورد علاقه بسیاری از دانشجویان است. این عمارت زیبا و تاریخی از زمان قاجار و اوایل پهلوی به یادگار مانده است.
عمارت عین الدوله توسط شخصی به نام عبدالمجید میرزا ملقب به عین الدوله که در زمان مظفرالدین شاه و نوه فتحعلی شاه؛ صدراعظم ایران بود؛ ساخته شده است. وی مخالف شدید مشروطیت بود. او کاخی خارج از حصار ناصری در قسمت شمال شرق تهران که هم اکنون بخشی از شهرداری منطقه ۴ تهران است، ساخت. او تا قبل از تاسیس حکومت پهلوی در این عمارت زندگی می کرد.
در زمان تغییر حکومت از قاجار به پهلوی، عمارت عین الدوله به سکونتگاه دائمی خانواده هروی تبدیل شد. بعد از مدتی این عمارت فوق العاده توسط بصیرالدوله هروی از صاحبش عین الدوله خریداری شد. این باغ بعد از وی به عنوان میراث به پسرش دکتر نصرت الله هروی رسید. این عمارت زیبا و تاریخی از طرف دختر وی خانم شیرین هروی به شهرداری تهران سپرده شد.
معماری:
اکثریت عمارت ها و باغ های زمان قاجار سبک معماری شان بسیار شبیه به یکدیگر است. آن ها در آن دوران از سبک درهم آمیخته سنتی و جدید (یعنی تلفیقی از ایرانی و اروپایی) برای جذابیت نما استفاده می کردند. سبک معماری عمارت عین الدوله نیز به همین شکل است. هنگام ورود به باغ ابتدا زیبایی چشمگیر نمای عمارت باعث جلب توجه می شود. سپس ایوانی با سقف بلند و ستون هایی که به زیبایی و با فاصله در کنار هم قرار گرفته اند؛ نظر شما را به خود جلب می کنند. کاشت سبزه ها و درختان زیبا، درهای چوبی با شیشه هایی رنگی، نرده های فرفورژه به شکل نیلوفر آبی؛ همگی جزو طراحی بسیار زیبای نمای ایوان ها هستند.
بخش رو به روی عمارت عین الدوله
سر در عمارت عین الدوله نام نگارخانه برگ با خطی زیبا حکاکی شده است. گچبری های اطرافش بسیار زیبا و در عین حال پیچیده و منظم هستند. پس از ورود به داخل ساختمان، چشم هایتان به سمت مجسمه مردی که پشت به در ایستاده و در دست هایش کتابی قراردارد، کشیده می شود. با کمی دقت و تامل نام نوشته شده خیام در قسمت پایین مجسمه را خواهید دید. در قسمت راست ورودی تندیس گاو برعکس که روی دوشاخ است، نظرتان را جلب می کند. در قسمت ایوان مجسمه افراد برجسته از گذشته تا کنون قرار دارد. شما می توانید در محوطه عمارت قدم بزنید و به تماشای هنر دست هنرمندان بپردازید. می توانید برای رفع خستگی از آلاچیق های باغ عین الدوله استفاده کنید. در این عمارت نمایشگاه هایی از آثار هنری هنرمندان کشور عزیزمان برگزار می شود.
نگارخانه عمارت عین الدوله محل برگزاری نمایشگاه های هنری و به تصویر گذاشتن آثار هنری نقاشی و عکاسی می باشد. این مکان مطمئن ترین و معتبرترین نگارخانه در ایران شناخته می شود.
بهترین زمان بازدید از عمارت عین الدوله :
گردشگران و مسافرانی که قصد بازدید از عمارت عین الدوله؛ این مجموعه تاریخی-هنری را دارند، می توانند در ایام هفته به غیر از روز های تعطیل برای بازدید به این عمارت زیبا مراجعه کنند. دوستداران آثار هنری، نقاشی و عکاسی می توانند با مراجعه به قسمت نگارخانه عمارت از تماشای آثار هنری مختلف لذت ببرند و ساعات خوشی را برای خود در این عمارت رقم بزنند.
ساعات بازدید و بلیط از عمارت عین الدوله :
برای بازدید از عمارت عین الدوله در ساعات ۸ صبح الی ۴عصر در تمامی روز های هفته به جز روز های تعطیل می توانید از این عمارت دیدن کنید. مدت زمان لازم برای بازدید از این عمارت حدود ۱ الی ۲ ساعت می باشد. شما می توانید با تماشای جذابیت های چشم نواز این عمارت خاطره ای خوش در ذهنتان حک کنید. بازدید از این عمارت نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
فضای داخلی عمارت عین الدوله
گردشگران غیر تهرانی و بازدید از عمارت عین الدوله:
مسافران و گردشگران غیر تهرانی برای بازدید از عمارت عین الدوله باید از ساعت بازدید این عمارت آگاهی داشته باشند. پیشنهاد ما برای سهولت در بازدید از این عمارت و جاذبه های اطراف آن: رزرو ویلا استخردار اطراف تهران، ویلا استخردار تهران اجاره و اجاره ویلا با استخر تهران جنگلی است. امیدواریم اوقات خوشی در بازدید از این عمارت زیبا و تاریخی داشته باشید.
پرسش های متداول:
عمارت عین الدوله در کدام منطقه تهران قرار دارد؟ در منطقه پاسداران، میدان هروی، خیابان وفامنش، خیابان جمالی شماره پلاک ۷۱ قرار دارد.
این عمارت توسط چه کسی ساخته شده است؟ عبدالمجید میرزا ملقب به عین الدوله (صدراعظم)
نظرات کاربران(0 نظر)