موزه هنرهای معاصر، گنجینه ای گرانبها

مدیر سایت مدیر وبسایت

تهران - شهر تهران

1 سال پیش

معرفی موزه هنرهای معاصر:

موزه هنرهای معاصر یکی از ارزشمندترین موزه های ایران شناخته می شود. این موزه با وسعت ۲۰۰۰ متر مربع ( به جز باغ تندیس ها) در سال ۱۳۵۶ ساخته شده است. کامل ترین و جامع ترین آثار هنری دنیا در این موزه قرار دارند. بیش از ۳۰۰۰ اثر از نخبگان هنر های تجسمی، که ۴۰۰ مورد آنها جزو استثنائات هستند؛ در این موزه نگهداری می شوند. این موزه همچنین مالک هنرهای نوگرا و معاصر ایران نیز می باشد. آثاری که در موزه هنرهای معاصر به نمایش گذاشته شده اند از جنبش های: پاپ آرت، مینیمالیسم، مفهومی، فوتورئالیسم و هیجان نمایی انتزاعی هستند. اگر بخواهیم از هنرمندان این آثار اسمی ببریم میتوان به: پیکاسو، گوگن، ماگنیت، ارنست، پولاک، وارهول، لویت، جاکومتی و رنوار اشاره کرد. میانگین قیمتی که برای این گنجینه ها تخمین زده شده است؛ بین ۵ تا ۱۰ میلیارد دلار می باشد. 

 موزه هنرهای معاصر از امکانات ویژه ای برخوردار می باشد. این موزه شامل  ۹ گالری است که  ۳ مورد از آن ها؛ آثار هنرمندان و نقاشان بین المللی را ارائه می کنند. نمایشگاه های فصلی و موقتی نیز در ۶ گالری برگزار می شوند. کتابخانه تخصصی این موزه با وجود ۵۰۰۰ کتاب فارسی و غیرفارسی؛ مختص دانشجویان و پژوهشگران رشته هنر است. کتاب های موجود در این کتابخانه به موضوعات هنری مختلف مانند: نقاشی، طراحی، ارتباط تصویری، معماری، سینما و عکاسی می پردازند. سینماتیک از بخش های جانبی این موزه است تا مخاطب را در برابر کارهای سینمایی ایران و بین الملل آشنا تر سازد. کتابفروشی تخصصی مناسب افرادی که قصد خرید آثاری از نویسندگان ایرانی را دارند؛ در این موزه موجود می باشد. همچنین رستوران در طبقه همکف این مجموعه برای بازدیدکنندگان فراهم است. 

دورنمایی از موزه هنرهای معاصر

موزه هنرهای معاصر کجاست؟

در ناحیه مرکزی شرق پایتخت، خیابان کارگر شمالی و در ضلع غربی پارک لاله موزه هنرهای معاصر بنا نهاده شده است. برای رفتن به این مکان جذاب با اتوبوس میتوان از اتوبوس های مسیر میدان آزادی _ میدان هفت تیر یا میدان آزادی _ میدان ولیعصر که به ضلع جنوبی پارک میرسند؛ استفاده کرد. تاکسی های مسیر خیابان بلوار کشاورز و خیابان کارگر شمالی  با عبور از میدان های ولیعصر، میدان دکتر فاطمی، میدان هفت تیر و انقلاب؛ به ورودی های موزه منتهی می شوند. برای استفاده از مترو باید از طریق خط ۴ و ایستگاه میدان انقلاب اسلامی اقدام کنید. سپس توسط تاکسی های خیابان کارگر شمالی به پارک لاله  و موزه هنرهای معاصر خواهید رسید. 

تاریخچه :

جرقه طراحی موزه هنرهای معاصر را در ذهن فرح پهلوی، پسر عموی ایشان؛ کامران دیبا که معمار و نقاش ماهری بود؛ ایجاد کرد. با مشورتی که فرح پهلوی با شاه و نخست وزیر وقت داشت،  قرار شد کامران دیبا این آثار هنری که ارزش زیادی هم داشتند را از سراسر دنیا جمع آوری کند. همچنین این فرد به کمک همکاران خود توانست با بودجه ای که در اختیارش گذاشته بودند طراحی موزه را که بنا بر اصول نوین و فرهنگ ایرانی بود، انجام دهد. ساخت این موزه در سال ۱۳۵۶ به اتمام رسید و در تاریخ ۲۲ مهر، مصادف با زادروز فرح پهلوی افتتاح شد. افرادی که شاهد افتتاح این مجموعه بودند عبارتند از: محمدرضا شاه، معاون رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، نلسون آلدریچ راکفلر و رئیس موزه گوگنهایم.

 در سال ۱۳۵۷ با رخداد انقلاب اسلامی آثار موزه به زیر ساختمان که محل امن و پناهگاه محسوب میشد؛ انتقال یافت. اما در سال ۱۳۸۴ نمایشگاه این گنجینه های هنری برگزار گردید.

موزه هنرهای معاصر شب هنگام

معماری:

همانطور که گفته شد معماری موزه هنرهای معاصر توسط کامران دیبا صورت گرفته است. جالب است بدانید در ساخت این موزه از بادگیرهای شهر یزد الهام گرفته شده است. مساحتی که برای زمین این موزه فراهم شده، ۵۰۰۰ متر مربع می باشد؛ زیرا بسیاری از آثار بجا مانده از هنرمندان ایرانی و خارجی در فضای باز این باغ قرار دارند. در واقع مکان قرارگیری این موزه در پارک لاله است. ساختمان موزه هنر، جزو نمونه های معماری نوین محسوب می شود.

 کامران دیبا در ساخت این ساختمان که ۹ سال به طول انجامید، از عناصر سنتی ایران مثل: چهارسو، گذرگاه و هشتی استفاده کرده است. در دیوار های این ساختمان از سنگ های بادبر نارنجی و بتن استفاده شده است. این ساختمان دو بخش اصلی دارد. همچنین در نمای داخلی آن مسیر مارپیچ با شیب ملایم ایجاد شده است. این مسیر بازدیدکنندگان را به سمت پایین ساختمان راهنمایی می کند. این فضا دارای ۷ نگارخانه است که آثار هنری در آنها نگهداری می شوند.

بهترین زمان بازدید از موزه هنرهای معاصر :

از نکاتی که قبل از بازدید از موزه هنرهای معاصر باید به آن توجه کرد؛ شرایط آب و هوا است . برای اینکه گرمای هوا، بارش باران و برف برای شما مشکل ساز نشود؛ توجه به شرایط آب و هوا امر مهمی است. بهتر است در انتهای روز که هوا رو به خنکی می رود و تابش خورشید سوزان نیست، به موزه بروید. در چنین ساعاتی می توانید نهایت لذت را از آثار ببرید.

ساعت بازدید و بلیط موزه هنرهای معاصر :

ساعت بازدید از موزه هنرهای معاصر به شرح زیر است: 

تمامی روزهای هفته از ۹ صبح تا ۱۸ عصر به جز جمعه از ساعت ۱۴ الی ۱۸ عصر موزه باز می باشد. این موزه فقط در ایام تعطیلات رسمی و ایام سوگواری کاملا بسته است.

 هزینه بلیط این مجموعه برای تماشای آثار و گنجینه های جذاب موجود در آن، به ازای هر نفر ۲۰۰۰۰ تومان میباشد.

فضای داخلی موزه هنرهای معاصر

گردشگران غیر تهرانی و بازدید از موزه هنرهای معاصر:

افرادی که ساکن تهران نیستند؛ برای بازدید از موزه هنرهای معاصر نیاز به مکانی برای اقامت دارند. جاذبه های دیگری در نزدیکی این موزه وجود دارند که گردشگران می توانند آنها را نیز مورد بازدید قرار دهند. مثل: پارک لاله، موزه هنرهای معاصر فلسطین، کلیسای سنت آبراهام و موزه فرش. با اجاره سوئیت  انقلاب تهران یا اجاره سوئیت تهران بلوار کشاورز که در نزدیکی این موزه قرار دارند، می توانید چند روزی را مهمان شهر تهران باشید. حتی اجاره ویلا استخردار تهران جنوبی گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.  

سوالات متداول :

. برای بازدید از موزه هنرهای معاصر نیاز به زمان خاصی است؟ خیر. برای بازدید از این موزه، نیاز به زمان خاصی نیست. اما توصیه می شود در وسط روز که روشنایی بیشتر است و در فصل بهار و پاییز به آنجا مراجعه کنید؛ تا گرما و سرمای هوا برای شما اذیت کننده نباشد.

. موزه هنر در کدام قسمت تهران قرار گرفته است ؟ این موزه در بخش مرکزی پایتخت، خیابان کارگر شمالی و ضلع غربی پارک لاله قرار دارد.

. دستور ساخت موزه از طرف چه کسی بوده است؟ پیشنهاد اولیه طراحی موزه از کامران دیبا پسر عموی فرح پهلوی و دستور ساخت آن با مشورت فرح و شاه بوده است.

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر