خانه باشکوه و دلنشین فاضلی ها
مازندران - ساری
4 ماه پیشخانه باشکوه و دلنشین فاضلی ها
اغلب ما عاشق خانه مادربزرگ ها و پدربزرگ ها هستیم. خانه هایی گرم و صمیمی که وقتی وارد آن ها می شوید، گذر زمان را احساس نمی کنید. متاسفانه خیلی از ما از این نعمت محروم هستیم؛ اما خبر خوبی داریم. برخی خانه ها در کشور عزیزمان وجود دارند که معماری سنتی آن ها ما را به یاد خانه بزرگ تر هایمان می اندازند. اگرچه که نمی توانیم در آن ها برای مدت طولانی اقامت داشته باشیم اما صرف دیدن این بناها، حال دل مان را خوب می کند. در این نوشتار همراه ما باشید تا مهمان یکی از این خانه ها یعنی عمارت فاضلی شویم.
گشت و گذار در خانه فاضلی ها
خانه فاضلی ها کجاست؟
برای اینکه خودتان را به این خانه شگفت انگیز برسانید، باید راهی استان مازندران شوید. سپس به طرف شهر ساری بروید. در این شهر محله آب انبار نو را به عنوان مقصد انتخاب کنید تا به این عمارت دلربا برسید. این خانه در نزدیکی یکی از جاذبه های دیدنی شناخته شده ساری یعنی برج ساعت واقع شده است.
پیشنهاد می کنیم پس از بازدید از این خانه، به دیگر نقاط دیدنی ساری نیز سر بزنید. جاذبه های گردشگری در این شهر آنقدر زیاد و متنوع هستند که حتما باید شب در این شهر اقامت داشته باشید. از بابت پیدا کردن اقامتگاه نیز نگران نباشید. می توانید در سایت ویلایار لیست انواع اقامتگاه ها را ببینید و مناسبت ترین آن ها را برای خود و عزیزان تان رزرو کنید.
معماری عمارت فاضلی
وقتی که به عمارت فاضلی قدم می گذارید، متوجه می شوید که ساختمان دو قسمت دارد؛ یک بخش شرقی و دیگری غربی است. فکر می کنم که با ورود به این عمارت، بخش غربی، بیشتر مجذوب تان می کند. با ورود به این قسمت، حیاط دل بازی را می بینید که آنقدر دلربا است که دل تان می خواهد مالک اش باشید! وجود حوض و باغچه های کوچک آن را بسیار دیدنی کرده است. پنجره های رنگارنگی که به صورت سراسری در جلوی خانه قرار دارند، هوش از سر شما می برند! پیشنهاد می کنیم که حتما رو به روی این پنجره بایستید و یک عکس هنری خاص از خودتان بگیرید.
به صورت کلی عمارت فاصلی ها سه حیاط دارد و برای این خانه باشکوه سه طبقه در نظر گرفته اند. هر طبقه نیز یک شاه نشین دارد. شاه نشین ها قسمتی از خانه ها هستند که ارتفاع آن ها نسبت به سایر اتاق های خانه بیشتر است. همچنین این اتاق ها معمولا به دلیل طراحی و معماری که دارند، خنک هستند. در این عمارت می توانید بخش های دیگری مثل حمام، آشپزخانه و اتاق های مسکونی را نیز ببینید و از معماری سنتی آن ها لذت ببرید.
اگر به سقف خانه نیز دقت کنید، می بینید که آن را با سفال پوشانده اند. این کار در زمان بازسازی و مرمت بنا انجام شد و هدف از استفاده سفال این بود که اصالت خانه حفظ شود. در واقع به جای جای خانه که نگاه می کنید، متوجه می شوید که در ساخت آن از مصالحی مانند سفال، چوب، آجر و گج استفاده کرده اند.
فضای دلنشین خانه فاضلی ها
تاریخچه خانه فاضلی ها
همان طور که گفتیم، عمارت فاضلی ها دو قسمت دارد. بخش شرقی آن در زمان حکومت قاجار ساخته شد و سپس با گذر زمان در دوره پهلوی نیز تغییراتی در بنا ایجاد کردند و قسمت غربی را ساختند. گفته می شود که این خانه محل زندگی خاندانی به اسم فاضلی ها بوده است. طبق گفته مورخان صاحب این خانه به معلمی اشتغال داشت. تصور کنید زندگی کردن در چنین خانه ای چقدر می تواند رویایی باشد!
با گذشت سال ها، خانه از گزند گذر زمان در امان نماند و کم کم دچار آسیب هایی شد؛ اما خوشبختانه در سال 1389 سازمان میراث فرهنگی بازسازی و مرمت آن را شروع کرد. این کار نیز در سال 1391 به اتمام رسید. سپس نیز خانه را برای بازدید عموم مردم باز کردند تا گردشگران از تماشای آن لذت ببرند.
خبر خوب برای تاریخ دوستان این است که خانه فاضلی ها در 16 فروردین ماه سال 1377 با شماره 1981 به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسید.
پنجره های رنگی و زیبای خانه فاضلی ها
جاذبه های دیدنی نزدیک به خانه فاضلی ها
یکی از نکات مثبت خانه فاضلی ها این است که در نزدیکی آن مکان های دیدنی دیگری نیز قرار دارند. به همین خاطر در مدت زمان کوتاهی می توانید از چند جاذبه گردشگری دیدن کنید و خاطرات زیادی برای خودتان بسازید. در ادامه برخی از آن ها را به شما معرفی می کنیم.
خانه کلبادی
خانه کلبادی در دوره قاجار ساخته شده و به همین خاطر نیز در این خانه می توانید معماری دوران قاجار را مشاهده کنید. این معماری آنقدر زیبا و دلنشین است که تماشای آن شما را غرق در آرامش می کند. این خانه تنها 152 متر با خانه فاضلی ها فاصله دارد.
حمام وزیری
برای خیلی از ما جالب است که بدانیم گذشتگان زندگی روزمره خود را چطور می گذراندند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، حتما به حمام وزیری سر بزنید تا ببینید مردمان گذشته چگونه و در چه فضایی حمام می کردند. قطعا دیدن یک حمام قدیمی برای شما جالب خواهد بود. این بنا در فاصله 184 متری خانه فاضلی ها قرار گرفته است.
بابلسر
حدودا با یک ساعت رانندگی می توانید از ساری به شهر دلربای بابلسر برسید. شهری که مانند یک صدف، مرواریدهای زیادی را در دل خود جای داده است. از جمله این مرواریدهای چشم نواز می توانیم به تالاب عزیزک، اسکله ساحلی، پارک وحش، امامزاده ابراهیم، سد لاستیکی و ... اشاره کنیم.
حتما شب را در بابلسر سپری کنید تا سر فرصت تمام جاذبه های آن را ببینید. پیشنهاد ما این است که برای یک سفر راحت، در ویلا اقامت داشته باشید. با اجاره ویلا بابلسر استخردار یا اجاره ویلا بابلسر لب دریا سفری رویایی را به خودتان هدیه دهید. می توانید در سایت ویلایار فرایند اجاره ویلا بابلسر دریاکنار را به آسانی انجام دهید و مکان مورد نظرتان را رزرو کنید.
پرسش های متداول
برای دیدن کردن از تمام بخش های خانه فاضلی چقدر زمان بگذاریم؟
حدودا در عرض 30 دقیقه می توانید از تمام بخش های این عمارت دیدن کنید.
بهترین زمان برای سفر به ساری چه فصلی است؟
پیشنهاد می کنیم در اوایل فصل بهار یا اوایل پاییز به این شهر بروید.
آیا برای بازدید از این عمارت باید بلیط تهیه کنیم؟
خبر بازدید از آن کاملا رایگان است.
نظرات کاربران(0 نظر)