موزه تاریخ چای لاهیجان
گیلان - لاهیجان
1 سال پیشمعرفی موزه تاریخ چای لاهیجان در استان گیلان
شاید شنیدن نام موزه تاریخ چای تعجب شما را سبب شود. درست است چای ایران با قدمت و کیفیت خود در کل دنیا جای باز کرده است پس کوتاهی است که برای آن موزه و مکانی در نظر گرفته نشده باشد. چای برای اولین بار در شهر لاهیجان استان گیلان کشت شده است به همین دلیل این شهر را به نام شهر چای می شناسند. پدر چای ایران نیز در همین شهر زیبا آرمیده و آرامگاه او موزه تاریخ چای ایران شده است. نکته جالب توجه این است که پیش از ورود چای به کشور، نوشیدنی مورد علاقه مردم قهوه بوده است.
اگر علاقه مند به بازدید از این مکان دیدنی هستید، ابا ما همراه شوید تا در مورد پدر چای ایران و موزه تاریخ چای که دیدن آن خالی از لطف نیست، اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار دهیم.
مخترع چای چه کسی بوده است؟
مردم ایران در حدود هشتاد سال پیش توسط فردی به نام حاج محمد میرزا کاشف السلطنه چایکار با نوشیدنی چای آشنا شدند. محمد میرزا قوانلو قاجار که بعدها توسط مظفرالدین شاه به کاشف السلطنه ملقب شد از شاگردان مدرسه دارالفنون تهران بود و پس از گذراندن دوران تحصیل خود عنوان کنسول ارشد ایران را از آن خود کرد همین امر سبب شد که به هند سفر کرده و به عنوان یک تاجر فرانسوی به تحقیق در مورد چای و نحوه کشت و تکثیر آن بپردازد.
وی در بازگشت از سفر چین و هند، مقداری تخم و نهال چای با خود به ایران آورد و منطقه وسیعی از لاهیجان و تنکابن را زیر کشت این گیاه نوشیدنی برد. مظفرالدین شاه به دلیل این اقدام، وی را به ریاست سازمان چای منصوب کرد. کاشف السلطنه به دلیل علاقه فراوان به چای، در شناسنامه خود پسوند چایکار را قرار داد. وی در مسیر بازگشت از یکی از سفرهای خود به چین و هند، جان باخت و پیکر او طبق وصیتش، در لاهیجان و در زمینی که توسط خود او خریداری شده بود به خاک سپرده شد.
موزه تاریخ چای به پاس احترام به پدر چای ایران و به سبک معماری غربی و به همت انجمن آثار ملی بنا شده است. امروزه این مکان مسافران و گردشگران زیادی را به سوی خود جلب می کند.
موزه تاریخ چای، اصالت و زیبایی همزمان
آشنایی با اشیای درون موزه تاریخ چای
ورود به موزه تاریخ چای شما را با دو طبقه مجزا مواجه خواهد کرد. سالن اصلی این موزه به تاثیر از فرهنگ محلی خطه شمال ایران، از تزئینات و نمای چوبی تشکیل شده است. تالار اصلی موزه در طبقه همکف واقع شده که در آن کلیه لوازم مرتبط با دم کردن و نوشیدن چای از جمله سماورهای کوچک و بزرگ زغالی روسی، انواع قوری های چینی، قهوه خوری هایی از دوره قاجار تا پهلوی، جعبه های نگهداری چای، نعلبکی، قندشکن، انواع سینی های نقره و بسیاری از لوازم و وسایل دیگر نگهداری می شوند. این وسایل قدیمی در غرفه های کوچک و دور تا دور سالن چیده شده اند.
در طبقه همکف اسناد و مدارک قدیمی به همراه دست نوشته ها و عکس های میرزا کاشف السلطنه چایکار نیز به چشم می خورند که همگی در کنار سرویس چای قدیمی او قرار داده شده اند. در انتهای سالن طبقه همکف، پلکانی کوتاه از سنگ مرمر سفید به چشم میخورد که به مقبره کاشف السلطنه منتهی می شود. این مقبره از سنگ قهوه ای رنگ ساخته شده که با خط نستعلیق بر روی آن شرح حال پدر چای ایران حک شده است.
یک پلکان چوبی، بازدیدکنندگان را از طبقه همکف به طبقه دوم هدایت می کند. طبقه دوم موزه تاریخ چای، موزه مردم شناسی می باشد. در این بخش اشیایی چون انواع ظرف مسی و سفالی قدیمی، چراغ های پیه سوز و سایر لوازم چوبی از جمله تغار، هاون، پیمانه شیر و پوشاک محلی مردمان شهرهای املش، دیلمان و قاسم آباد به معرض نمایش درآمده اند.
دیدنی های اطراف موزه تاریخ چای
بازدید از آرامگاه کاشف السلطنه و موزه تاریخ چای، شما را به دیدن زیبایی ها و جاذبه های دیگر نیز رهنمون می سازد. از جمله این اماکن می توان به کوه رمزآلود شیطان کوه اشاره کرد که در فاصله یک کیلومتری موزه واقع شده است. در این کوه یک آبشار و استخری به وسعت 17 هکتار وجود دارد که برای تماشا و استراحت بی نظیر است. بام سبز و تله کابین لاهیجان از دیگر جذابیت های این منطقه است که حدود 1.1 کیلومتر با موزه تاریخ چای فاصله دارند. دیدن پارک میرصفا و دریاچه لاهیجان نیز در کنار بازدید از موزه برای مسافران جالب توجه خواهد بود.
اشیاء موجود در موزه تاریخ چای ایران
اقامت در ایدهآل ترین ویلاهای شمال
تماشای نقطه به نقطه استان گیلان خاطره انگیز و جذاب است. این بهشت ایران از چنان زیبایی برخوردار است که کمتر کسی آرزوی سفر به آن را در سر نمیپروراند. ما در تلاشیم سفر به این استان را برای شما به یک خاطره تا ابد ماندگار تبدیل کنیم. پس چنانچه به دنبال اجاره ویلا استخردار سرخرود خزر یا اجاره ویلا استخردار سرخرود خانه دریا هستید با ما در تماس باشید. آرشیو ما از ویلاهایی با قیمت ها و امکانات متنوع پر است کافی است اعتماد کنید. شما می توانید با یک تماس ساده و به سرعت، اقدام به اجاره ویلا استخردار سرخرود خزرشهر جنوبی کنید یا با مراجعه به وب سایت ما اجاره ویلا در پارکینگ بابلسر را به صورت آنلاین به انجام رسانید. هدف ما جلب رضایت شما گردشگران عزیز می باشد.
سوالات متداول
- مسیر رسیدن به موزه تاریخ چای کجاست؟
موزه تاریخ چای ایران در لاهیجان واقع شده است و شما برای رسیدن به این موزه کافی است مسافتی در حدود 350 کیلومتر را در جاده تهران به لاهیجان طی کنید. تماشای این موزه در هر فصلی از سال امکان پذیر بوده و زیبایی های خاص خود را دارا می باشد.
- آدرس و ساعات کار موزه تاریخ چای به چه صورت است؟
این موزه همه روزه به غیر از روزهای دوشنبه از ساعت 8 صبح الی 6 بعدازظهر برای بازدید عموم باز می باشد. آدرس آرامگاه کاشف السلطنه چایکار و موزه تاریخ چای در لاهیجان، پس از میدان دکتر حشمت و در حد فاصل خیابان شهید هاشمی نژاد و کاشف شرقی واقع شده است.
نمایی کلی از بیرون و درون ساختمان موزه تاریخ چای لاهیجان
نظرات کاربران(0 نظر)