خانه خلیل زاده اردبیل؛ خانه ‌ای تاریخی با قدمت قاجار و پهلوی

مدیر سایت مدیر وبسایت

اردبیل - شهر اردبیل

3 روز پیش

خانه خلیل زاده اردبیل؛ خانه ‌ای تاریخی با قدمت قاجار و پهلوی

نمای حیاط خانه خلیل زاده اردبیل

سفر در زمان و قدم زدن در تاریخ یکی از جذابیت ‌هایی است که همواره تجربه آن برای هر فرد حس دلنشین و منحصر به فردی را به ارمغان می ‌آورد. این موضوع جز با گشت و گذار در میان آثار تاریخی به جا مانده از گذشته و دقیق شدن در جزء به جزء و آجر به آجر این آثار امکان ‌پذیر نخواهد بود. از این جهت ساختمان ‌ها و بناهایی که از گذشته تا کنون پا برجا باقی مانده ‌اند، همواره به عنوان یکی از تفریحات هیجان ‌انگیز برای تمام افراد به شمار می ‌رود.

کشور ما به واسطه تاریخ غنی و معماری اصیلی که در ادوار مختلف از آن برخوردار بوده است، بناهای قدیمی بسیاری را در هر گوشه از خاک ایران در آغوش کشیده است. یکی از این خانه ‌های تاریخی که در استان اردبیل واقع شده است، با نام خلیل زاده شناخته شده است که برخی نام دیگر آن را خانه مروج نیز می ‌دانند. این بنا که از زمان قاجار به یادگار مانده است، یکی از آثار ملی ایران به شمار می‌ رود.

آنچه که در این مطلب خواهید خواند:

معرفی خانه خلیل زاده اردبیل

خانه خلیل زاده اردبیل در کجا واقع شده است؟

سبک معماری به کار رفته در خانه خلیل زاده اردبیل

معرفی خانه خلیل زاده اردبیل

بخشی از خانه خلیل زاده اردبیل

استان اردبیل یکی از استان ‌های محبوب برای سفر به شمار می ‌رود که مهم ‌ترین عوامل این محبوبیت را می‌ توان در تنوع جاذبه‌ های توریستی و همچنین آب و هوای خنک این استان دانست. البته اغلب گردشگران در فصول سرد نیز استان اردبیل را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌ کنند و با سفر به سرعین، آبگرم ‌های معدنی این شهر را مورد استفاده قرار می ‌دهند.

در صورتی که مقصد شما هم سرعین است، می ‌توانید با اجاره ویلا سرعین ویلایار، جاذبه ‌های توریستی اردبیل را نیز در تفریحات یک روزه مورد بازدید قرار دهید. چرا که این شهرستان با مرکز استان فاصله چندانی ندارد و می‌ توان در طول یک روز برای دیدن آثار تاریخی اردبیل نیز اقدام کرد. یکی از جاذبه ‌های گردشگری که توصیه می‌ کنیم در سفر به اردبیل حتماً آن را در برنامه خود قرار دهید، خانه خلیل زاده است.

این خانه را می ‌توان یک خانه تاریخی دانست؛ چرا که پیشینه تاریخی آن به زمان حکومت قاجار و پهلوی باز می‌ گردد و از آن زمان تا کنون پا برجا باقی مانده است. خانه خلیل زاده اردبیل همچون اغلب خانه ‌های تاریخی اردبیل یادگاری از زمان قاجار محسوب می ‌شود که سبک معماری به کار رفته در ساخت آن نیز بر این ادعا مهر تأیید می ‌زند. در دوره حکومت پهلوی نیز بخش‌ های دیگری به این خانه اضافه گردید و در واقع خانه تکمیل ‌تر شد. از این جهت می ‌توان در برخی بخش ‌های خانه، تلفیق سبک معماری پهلوی و سبک معماری قاجار را مشاهده کرد.

اولین فردی که این خانه تحت تملک او بوده است، شخصی به نام حاج آقا وهاب صمدیان بود که در این خانه سکونت گزید. پس از فوت وی، عظیم صمدیان که از فرزندان او بود، ساکت این خانه شد. اما صاحبان این خانه از سال 1350 الی 1359 خانواده دکتر وهاب زاده بودند. اما نام این خانه در واقع نام خانواده ‌ای است که در سال 1359 آن را خریداری نمودند و سپس به انجام برخی تغییرات در آن پرداختند.

این بنا امروزه به عنوان یکی از جاذبه ‌های توریستی در شهر اردبیل به شمار می ‌رود و علاقه ‌مندان به تاریخ، هنر و معماری را به بازدید از آن ترغیب می‌ کند. همچنین جالب است بدانید خانه خلیل زاده اردبیل در تاریخ اول مهر ماه سال 1382 نیز با شماره ثبت 10347 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. لازم به ذکر است که امروزه کاربری این خانه به مرکز پژوهش‌ های اسلامی تغییر یافته است.

خانه خلیل زاده اردبیل در کجا واقع شده است؟

آنچه که می ‌تواند شما را در یک قدمی بازدید از خانه خلیل زاده اردبیل قرار دهد، سفر به استان اردبیل است. البته بدیهی است که اقامت در طول سفر یک نیاز اساسی به شمار می ‌رود و در واقع بخشی از ضرورت ‌های سفر محسوب می ‌شود. در این راستا شما می ‌توانید با اجاره سوییت و آپارتمان در اردبیل به این نیاز پاسخ دهید تا به این ترتیب، آسایش بیشتری را در سفر تجربه نمایید.

در صورتی که قصد دارید خانه خلیل زاده اردبیل را مورد بازدید قرار دهید، ابتدا با هر وسیله نقلیه ‌ای که ترجیح می‌ دهید، خود را به شهر اردبیل برسانید. سپس در این شهر به خیابان سی متری بروید. در این خیابان و نرسیده به محله ارمنستان، می ‌توانید خانه خلیل زاده را ببینید.

سبک معماری به کار رفته در خانه خلیل زاده اردبیل

نمای بیرونی خانه خلیل زاده اردبیل

با توجه به اینکه خانه خلیل زاده اردبیل در زمان حکومت قاجار بنا نهاده شده است، سبک معماری به کار رفته در این خانه به صورت کلی سبک قاجار است. در واقع در نگاه اول اغلب افراد می ‌توانند این موضوع را تشخیص دهند. اما از طرف دیگر می ‌دانیم که بعضی از بخش ‌های خانه در زمان حکومت پهلوی تکمیل شده ‌اند و یا به خانه اضافه شده‌ اند.

از این جهت بدیهی است که معماری پهلوی نیز در برخی قسمت‌‌ های خانه خلیل زاده اردبیل قابل مشاهده خواهد بود. از این جهت می ‌توان ادعا کرد که به صورت کلی، سبک معماری به کار رفته در خانه خلیل زاده اردبیل تلفیقی از سبک قاجاری و پهلوی است.

سخن پایانی

خانه خلیل زاده اردبیل که به عنوان یکی از آثار ملی به ثبت رسیده است، یکی از جاذبه ‌های توریستی در مرکز استان اردبیل واقع شده است. این خانه در زمان حکومت قاجار ساخته شد و در زمان پهلوی نیز بخش ‌هایی به آن اضافه شد. از این جهت می ‌توان معماری آن را تلفیقی از سبک معماری قاجاری و پهلوی دانست. کاربری این خانه امروزه تغییر یافته است و به عنوان مرکز پژوهش ‌های اسلامی مورد استفاده قرار گرفته است.

پرسش ‌های متداول

چگونه می ‌توانیم در نزدیکی خانه خلیل زاده اردبیل یک اقامتگاه با قیمت مناسب رزرو کنیم؟

شما می‌ توانید برای رزرو اقامتگاه اقتصادی، عبارت اجاره سوئیت ارزان در اردبیل دیوار را جستجو کنید تا به نتایج مورد نظر دست یابید.

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر