معرفی باغ فردوس تهران

مدیر سایت مدیر وبسایت

تهران - شهر تهران

2 سال پیش

باغ فردوس تهران یکی از باغ های زیبا و شگفت انگیز دوره قاجار است. این باغ در نزدیکی های میدان تجریش واقع شده است. در حال حاضر آن را به موزه سینما تبدیل کرده اند.

باغ فردوس تهران را با نام باغ معیری و موزه سینما نیز می شناسند. این باغ در محله ای خوش آب و هوا در شمال شهر تهران واقع شده است. در سال ۱۳۸۱ این باغ قاجاری را به موزه سینمای ایران تبدیل کردند.

در باغ فردوس تهران امکانات رفاهی بسیاری جهت راحتی بازدید کنندگان در نظر گرفته شده است. این باغ قاجاری مکانی مناسب جهت تفریح و بازدید در یک روز تعطیل به همراه خانواده و یا دوستان می باشد. اگر قصد اقامت در تهران و دیدن از این باغ را دارید. می توانید با اجاره ویلا با استخر سرپوشیده در کرج ایام به یاد ماندنی از سفر به تهران را برای خود رقم بزنید.

تاریخچه باغ فردوس تهران

تاریخ پر فراز و نشیب باغ فردوس تهران

باغ فردوس تهران یکی از ثدها باغی است که در دوره قاجار احداث شده اند. این محل توسط یکی از درباریان زمان محمد شاه ساخته شد. این باغ بسیار وسیع و گسترده بوده است. به نحوی که اراضی شمالی میان اسد آباد و ولنجک الهیه در جنوب و دره تجریش در شرق و محمدیه از غرب را شامل شده است.

باغ فردوس تهران از زمان احداث تا به امروز مالکان و صاحبان متعددی داشته است. این باغ ابتدا دارای دو عمارت بزرگ در جنوب و شمال آن بود و از آن فردی حاجی میرزا آقاسی صدراعظم محمد شاه بود. سپس معیرالممالک داماد ناصرالدین شاه صاحب آن شد. بعد از معیر الممالک این باغ به پسرش دوستعلی رسید. از آن جا که او علاقه ای به باغ نداشت آن را به تاجری شیرازی به نام حاجی میرزا حسین فروخت‌. سپس او نیز باغ را به میرزا حسین تهرانی واگذار کرد. بعد از مدتی دوباره باغ به فروش رسید و به دست میرزا اسماعیل خان امین الممالک رسید. سپس محمد ولی خان سپهسالار تنکابنی آن را خریداری کرد. او عمارت ها و قنات باغ را مرمت کرد و استخر و فواره های زیبایی در آن ساخت.

بعد از مدتی چون محمد ولی خان به تجارت خانه تومانیانس بدهکار بود. این تجارت خانه، باغ فردوس تهران را از او گرفتند. بعد از مدتی دولت باغ را از این تجارت خانه خریداری کرد. در زمان پهلوی اول علی اصغر همت که در آن زمان وزیر معارف بود آن را خریداری کرد. عمارت آن را دوباره مرمت کرد و دبیرستان شاپور تجریش را در آن راه اندازی کرد.

در زمان پهلوی دوم باغ فردوس تهران به محلی برای برگزاری جشن های ۲۵۰۰ ساله اختصاص یافت. بعد از انقلاب در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما قرار گرفت. نهایتا در سال ۱۳۸۱ آن را به موزه سینمای ایران تبدیل کردند.

باغ فردوس تهران در کجا قرار دارد؟

باغ فردوس تهران در شمال تهران و در محده ای به همین نام واقع شده است. این محله از سمت شمال به میدان تجریشو ابتدای خیابان ولیعصر و از جنوب به خیابان توتونچی و از شرق به خیابان دربند و از سمت غرب نیز به خیابان ولیعصر می رسد.

امکانات باغ و موزه سینمای ایران

امکانات باغ و موزه سینمای ایران

باغ فردوس تهران دارای امکاناتی از جمله:

  • کافه باغ فردوس

این کافه در غرب باغ و در بالای سینماتوگراف واقع شده است.

  • کافه ویونا

این کافه در سمت چپ باغ میزبان بازدیدکنندگان می باشد.

  • کتاب فروشی

کتاب فروشی حوض نقره ای کتاب فروشی بزرگی است که در باغ فردوس تهران به عرضه و فروش انواع کتاب ها می پردازد.

  • فروشگاه ها

در محوطه باغ فردوس تهران انواع فروشگاه های فروش پوشاک، صنایع دستی، شکلات و شیرینی وجود دارند.

  • سالن های سینما

در این باغ سه سینما با نام های سینماگراف، سینما فردوس و سینماتوگراف وجود دارند.

بخش های مهم باغ فردوس تهران

بخش های مهم باغ فردوس تهران عبارتند از:

۱: تالار آغازگران: در این بخش از باغ فردوس تهران، تاریخچه سینمای آیدان، اولین سینمای ایران، تجهیزات فیلمبرداری و فیلم های اولیه به نمایش گذاشته شده اند.

۲: تالار معاصران: در این بخش از باغ فردوس تهران پرتره بازیگران و کارگردانان و آهنگسازان و تصویربرداران معاصر ایران به نمایش گذاشته شده ایت.

۳: تالار بین الملل: در این بخش پوسترهایی از فیلم های راه یافته به جشنواره های بین المللی و جوایز هنرمندانی که جایزه جهانی دریافت نموده اند به نمایش گذاشته شده است. جوایزی مانند نخل طلای کلن، شیر ونیز و خرس برلین.

۴: تالار نام آوران: این تالار بسیار تاریک است. با ورود افراد ناگهان روشن شده و در میان تشویق و هیاهوی حضار نام نام آوران عرصه سینما برده می شود.

بخش های مهم باغ فردوس تهران

۵: تالار سینمای کودک و نوجوان: در این قسمت از باغ فردوس تهران، تصویر بازیگران و کارگردانان عرصه سینمای کودک و نوجوان به نمایش گذاشته شده است. همچنین عروسک هایی مانند کلاه قرمزی و پسر خاله نیز در این تالار در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده شده اند.

۶: تالار مربوط به سینمای دفاع مقدس: در این بخش تصاویر و عکس هایی مربوط به کارگردانان و بازیگران فیلم های جنگی به نمایش گذاشته شده اند.

۷: تماشاخانه: در این بخش بازسازی فیلم های دهه ۳۰ و ۴۰ صورت می گیرد.

۸: تالاری به نام علی حاتمی: قسمت شاه نشین عمارت باغ فردوس تهران به علی حاتمی کارگردان مشهور و نامی ایران تعلق گرفته است. در قسمتی از این شاه نشین علی حاتمی در پشت میزی نشسته و مشغول تدوین فیلم حاجی واشنگتن است. در کنار او عزت الله انتظامی نیز دیده می شود.

۹: تالار دوبله و صدا: در این تالار موزه مانند ابزارها و وسایل اولیه دوبله و صدابرداری به نمایش گذاشته شده است. همچنین قسمتی از این تالار را به غرفه علی کسمایی پدر دوبله ایران اختصاص داده اند. همچنین بخش های از اولین فیلم های دوبله شده در ایران را در این تالار به نمایش می گذارند.

۱۰: خانه فرهاد: اتاقی را به عنوان خانه فرهاد در نظر گرفته اند. بازدید کنندگان با شنیدن صدای این خواننده وارد این اتاق می شوند. وسایل شخصی و کتاب ها و سازهای او در این اتاق قرار داده شده اند.

سخن آخر

اگر در برنامه تعطیلات خود زمانی را برای تهران گردی در نظر گرفته اید بازدید از باغ فردوس تهران را از یاد نبرید. جهت اقامت در تهران و دیدن جاذبه های گردشگری آن می توانید با اجاره روزانه ویلا در کردان سفری به یاد ماندنی از این شهر داشته باشید.

 

 

 

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر