کلیسای گئورک نو جلفا

مدیر سایت مدیر وبسایت

اصفهان - شهر اصفهان

2 هفته پیش

کلیسای گئورک نو جلفا

شهر اصفهان از از تاریخ غنی و بسیار متمدنی برخوردار است که این موضوع، قدمت زیاد این شهر را نمایان می‌کند. این شهر در ادوار مختلف تاریخی، وقایع مختلفی را به خود دیده است و در پاره‌ای از تاریخ نیز میزبان حکومت‌هایی بوده است که آن را به عنوان پایتخت حکومت خود انتخاب کرده بودند.

در زمان حکومت صفویان اصفهان که پایتخت حکومت به اصفهان منتقل شد، برخی از ارامنه به دستور شاه عباس اول صفوی در سال 1605 به اصفهان آورده شدند و در آن سکنی گزیدند. درواقع ارمنی‌هایی که در این شهر هستند، گروهی از افرادی هستند که در کوچ بزرگ، از جلقا به اصفهان آورده شدند و اصالت آن‌ها به جلفا قدیم یا همان جوغا بازمی‌گردد. امروزه نیز تعداد تقریبی ارمنی‌های ساکن در اصفهان به 120 هزار نفر می‌رسد.

با توجه به این عدد می‌توان دریافت که تعداد قابل توجهی از ارامنه پس از تهران، در اصفهان ساکن هستند و به همین سبب، کلیساها و زیارتگاه‌های بسیاری در این شهر برای ارمنیان وجود دارد.یکی از کلیساهای اصفهان که جنبه گردشگری نیز دارد، کلیسای گئورک نو جلفا نام دارد. این کلیسا به عنوان محل خلیفه‌گری ارامنه اصفهان تعیین شده است.

معرفی کلیسای گئورک نو جلفا

محراب کلیسای گئورک نو جلفا

کلیسای گئورک نو جلفا به عنوان یکی از کلیساهای اصفهان به شمار می‌رود که همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد. این کلیسا از قدمت دیرینه‌ای برخوردار است و با توجه به تاریخی بودن و نحوه ساخت آن، از زیباترین کلیساهای کاتولیک ایران به حساب می‌آید. کلیسای گئورک در زمان حکومت صفویان و با دستور شاه عباس اول بنا نهاده شد. این پادشاه حکومت صفویه اصرار داشت به هر قیمتی که شده، ارامنه‌ای که مجبور به کوچ اجباری از آذربایجان به این شهر شده بودند را در اصفهان نگه دارد.

از این جهت نیز دستور داد تا کلیسای جامع اچمیادزین تخریب شود. این دستور با این هدف بود که سنگ‌های آن کلیسا به اصفهان آورده شود که روال کار نیز تقریباً به همین صورت انجام گرفت. پس از آوردن بخشی از سنگ‌های کلیسای تخریب شده به اصفهان، شاه عباس دستور داد تا کلیسای جدیدی در اصفهان بنا نهاده شود و در ساخت آن نیز این سنگ‌ها مورد استفاده قرار گیرند. لازم به ذکر است که آوردن تمام سنگ‌های کلیسای تخریب شده به اصفهان مقدور و میسر نبود و از این جهت تنها 15 قطعه سنگ به اصفهان انتقال داده شد.

اما به کار بردن همین مقدار در ساخت کلیسای جدید به عنوان یک دلخوشی هرچند کوچک برای ارمنی‌ها به شمار می‌رفت. محل قرار گرفتن این سنگ‌ها در صحن شمالی کلیسا واقع شده است. همچنین تعداد سه قطعه از آن‌ها نیز در مقابل محرابی قرار گرفته‌اند که دارای سنگ تراشی صلیب است. کلیسای گئورک نو جلفا در تاریخ بیست و پنجم اسفند ماه سال 1379 و با شماره 3381 در فهرست ملی آثار ایران به ثبت رسیده است و همچنان نیز مراسمات مذهبی مسیحیان در این کلیسا برگزار می‌شود.

کلیسای گئورک نو جلفا کجاست؟

کلیسای گئورک (نو جلفا) در محله جلفا و خیابان حکیم نظامی شهر اصفهان واقع شده است. برای رسیدن به این کلیسا و بازدید از آن لازم است در ابتدا  خود را به چهارراه حکیم نظامی برسانید. البته برای رفتن به این چهارراه نیز می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید و یا خودروی شخصی را مورد استفاده قرار دهید.

توجه داشته باشید که در صورت استفاده از خودروی شخصی، می‌توانید از پارکینگی که دقیقاً در کنار کلیسا واقع شده است برای پارک خودروی خود استفاده کنید. همچنین چهارراه حکیم نظامی یک ایستگاه اتوبوس دارد که در صورت تمایل به استفاده از اتوبوس خط واحد شهری می‌توانید در این ایستگاه پیاده شوید و مابقی مسیر را که بسیار کوتاه است، به صورت پیاده طی کنید.

وجه تسمیه کلیسای گئورک نو جلفا

بخشی از کلیسای گئورک (نو جلفا)

تعداد 15 قطعه از سنگ‌های به کار رفته در ساخت کلیسای گئورک اصفهان به عنوان سنگ‌های مقدس برای ارممنی‌ها به شمار می‌روند. این موضوع سبب شده است که این کلیسا به یک مکان مقدس برای زیارت مسیحی‌ها تبدیل شود. یک کتیبه در بخش مقابل محراب این کلیسا قرار دارد. محتوای کتیبه نشان می‌دهد که این کلیسا در سال 1611 میلادی، توسط خواجه نظر ساخته شده است. این فرد از معروف‌ترین بازرگانان شهر اصفهان به شمار می‌رفت. این موضوع سبب شده است که کلیسای نامبرده شده با نام سازنده آن یعنی کلیسای خواجه نیز شناخته شود.

معماری کلیسای گئورک نو جلفا

کلیسای گئورک نو جلفا از یک پلان مستطیلی شکل تشکیل شده است که طول شرقی غربی آن به 26 متر می‌رسد. این طول به صورت کامل در جهت اصلی کلیسا واقع شده است و اندازه بخش غربی آن نیز 6.11 متر است. این کلیسا از تعداد سه گنبد برخوردار است که هر سه این گنبدها و سقف کلیسا، بر روی طاق‌هایی استوار شده‌اند. این طاق‌ها نیز روی تعداد 3 ستون قرار دارند که هرکدام از این ستون‌ها از پهنای بسیار بالایی برخوردار هستند و تکیه گاه آن‌ها نیز دیوارهای داخلی این کلیسا است.

یکی از گنبدهای این کلیسا از بقیه بزرگ‌تر است که از یک نورگیر نیز برخوردار است. این گنبد درواقع گنبد شرقی کلیسا به شمار می‌رود. همچنین مانند سایر کلیساها، یک ناقوس نیز در این کلیسا قرار گرفته است. قدمت این ناقوس به سال 1920 میلادی بازمی‌گردد.

محل قرار گرفتن ناقوس این کلیسا در بخش غربی و قسمت انتهایی آن است. در بنا نهادن این کلیسا مصالحی نظیر آجر و خشت مورد استفاده قرار گرفته است. تزئینات دیوارهای داخلی آن نیز به صورت جزئی به شکل خطوط هندسی است و با گچ پوشانده شده است. پوشش دیوارهای خارجی نیز کاهگل است.

شرایط بازدید از کلیسای گئورک نو جلفا

نمایی از محل برگزاری مراسمات کلیسای گئورک (نو جلفا)

این جاذبه توریستی که از نوع صومعه و کلیسا به شمار می‌رود، همه روزه از ساعات 8:30 الی 18 میزبان گردشگران است. البته با توجه به فعال بودن کلیسا، امکان بازدید از آن در ساعات برگزاری مراسمات وجود ندارد. بازدید از این کلیسا تقریباً به 30 دقیقه الی 1 ساعت زمان نیاز دارد و به صورت رایگان انجام خواهد شد.

پرسش‌های متداول

آیا می‌توان رزرو خانه در اصفهان را در محله جلفا انجام داد؟

در صورتی که در سایت اجاره سوئیت اصفهان، اقامتگاهی در این محله وجود داشته باشد، می‌توان آن را اجاره کرد.

قیمت رزرو اقامتگاه اصفهان در این محله در چه حدودی است؟

این موضوع بستگی به نوع و شرایط اقامتگاه خواهد داشت.

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر