معرفی باغ تاریخی عباس آباد، یکی از جاذبه های گردشگری استان مازندران
مازندران - بهشهر
3 سال پیشدر این مقاله قصد داریم درباره ی باغ تاریخی عباس آباد صحبت کنیم. این مکان یکی دیگر از جاذبه های گردشگری استان مازندران می باشد که در شهرستان بهشهر قرار دارد. در ادامه به معرفی بیشتر این مکان می پردازیم.
معرفی باغ تاریخی عباس آباد
باغ تاریخی عباس آباد یکی از آثار تاریخی استان مازندران می باشد. این مکان در دامنه رشته کوه البرز واقع شده است که در فاصله 9 کیلومتری از شهرستان بهشهر قرار دارد. در میراث جهانی یونسکو این مکان به ثبت رسیده است بنابراین یکی از مکان های تاریخی بسیار مهم در ایران می باشد. در دوران صفوی به دستور شاه عباس باغ تاریخی عباس آباد ساخته شده است و در سال 1021 ساخت این مکان تمام شده است. مساحت باغ تاریخی عباس آباد 500 هکتار می باشد که این 500 هکتار باغ، دریاچه، حمام و غیره وجود دارد. باغ تاریخی عباس آباد یکی از بهترین جاذبه های گردشگری استان مازندران می باشد که سالانه گردشگران زیادی از داخل و خارج ایران برای بازدید از باغ تاریخی عباس آباد به شهرستان بهشهر سفر می کنند. کل محوطه باغ تاریخی عباس آباد سرسبز می باشد و محیطی شبیه به جنگل دارد. در این پارک جنگلی درختان متنوعی وجود دارد. درختان بلوط، توسکا، تمشک، انار، ازگیل، انجیر، توت، گوجه وحشی نمونه هایی از درختانی می باشند که در این جنگل وجود دارند.
باغ تاریخی عباس آباد
معرفی دریاچه عباس آباد
داخل باغ تاریخی عباس آباد یک دریاچه وجود دارد که مساحت آن حدود 10 هکتار می باشد. در زمان آب گیری ارتفاع این دریاچه حدود 18 متر می شود. بنایی آجری در مرکز این دریاچه وجود دارد. این بنای آجری در زمان آبگیری به زیر آب می رود. در زمان آبگیری فقط سطح فوقانی دریاچه مشخص می باشد. در بنایی که در این عمارت وجود دارد هیچ نوع پله آجری ساخته نشده است و این از ویژگی های باغ تاریخی عباس آباد می باشد. در فصل زمستان آب این دریاچه تامین می شود. آبی که حاصل از بارش در فصل زمستان جمع آوری می شود از طریق کانال هایی که وجود دارد به این دریاچه ریخته می شود. همچنین در تابستان از آب این دریاچه برای آبیاری شالیزار ها استفاده می شود همچنین آب قابل شرب برای مردم روستا از این دریاچه تامین می شود. بنایی که وسط دریاچه قرار دارد اوایل به منظور مقاوم سازی سد ساخته شده است و یا به عبارت دیگر این بنا مانع فشار آب می شود و در نتیجه از تخریب سد جلوگیری می شود. اما بعد از مدتی این باغ به یک مکان تاریخی تبدیل شده است، به همین علت این بنا جنبه تفریحی هم پیدا کرده است. برای اینکه مردم بتوانند از داخل بنا دیدن کنند یک پل چوبی در شمال این عمارت ساخته شده است. مردم از طریق این پل می توانند به داخل عمارت بروند. گردشگران و مسافران زیادی به این منطقه می آیند تا از باغ تاریخی عباس آباد دیدن کنند.
معرفی باغی که داخل این مجموعه قرار دارد.
باغ عباس آباد مهم ترین باغ غیر کویری ایران می باشد و این از مهم ترین ویژگی های باغ عباس آباد است. در ابتدا این باغ تپه ای طبیعی بوده است که مهندسان دوره صفوی تغییراتی در این تپه به وجود می آوردند. ساخت پله و صفه از تغییراتی است که ایجاد می کنند و در نهایت این تپه را به باغی پلکانی تبدیل می کنند. بعد از ساخت باغ به سراغ ساختن عمارت می روند و در بالاترین قسمت این تپه به ساخت عمارت می پردازند. این باغ به صورت قرینه ساخته شده است که زیبایی خاصی به این مجموعه داده است. پلکانی بودن باغ، ایجاد موسیقی در دریاچه از ویژگی های باغ تاریخی عباس آباد می باشد.
باغ تاریخی عباس آباد
معرفی سد
600 هزار متر مکعب سد این دریاچه می باشد. که نوع این سد مخزنی است. سنگ و آجر از مصالحی می باشند که در ساخت این سد استفاده شده است. این سد دارای سه دریچه خروجی می باشد. در پشت این سد دو گونه کاربری قرار گرفته است که یکی از آن ها به عنوان پشت بند سد و دیگری به عنوان تخلیه چاه استفاده می شود. آب این سد از آب سرچشمه تامین می شود.
معرفی کاخ
در فاصله 2 کیلومتری شمال باغ تاریخی عباس آباد، رو به روی دشت بهشهر و خلیج میانکاله، باقی مانده عمارتی که در این مجموعه وجود داشته است قرار دارد. مساحت این عمارت حدود 2000 متر می باشد.
معرفی بهترین مکان ها برای اقامت شما عزیزان
شهرک خزرشهر و بابلسر تو شهرک ساحلی می باشند که در استان مازندران قرار دارند. در شهرک دریاکنار مازندران ویلا های بسیاری وجود دارد که شما عزیزان می توانید با اجاره ویلا دریاکنار خزرشهر یکی از بهترین اقامت های خود را تجربه کنید. شهرک ساحلی خزرشهر یکی دیگر از شهرک های این منطقه می باشد که شما عزیزان می توانید به املاک خزرشهر شمالی مراجعه کنید و از قیمت ویلا در خزرشهر شمالی مطلع شوید.
باغ تاریخی عباس آباد
طرز تهیه باقلا قاتق
باقلا قاتق یک غذای محلی می باشد که مردم مازندران این غذا را با نام باقلا قاتق می شناسند اما این غذا در بین مردم گیلان با نام باقلا وابیج معروف می باشد. این غذا در اصل غذای محلی مردم گیلان می باشد اما به دلیل محبوبیتی که در بین مردم مازندران دارد به عنوان غذای محلی این استان هم شناخته می شود. باقلا، شوید خشک، تخم مرغ، دارچین، کره، روغن، زردچوبه از مواد تشکیل دهنده این غذا می باشند. برای میل کردن این غذا به شما عزیزان توصیه می شود که آن را همراه با برنج، زیتون پرورده و یا ماهی شور میل کنید.
از همراهی شما عزیزان سپاس گزاریم.
نظرات کاربران(0 نظر)