سفری ملکوتی به حرم عبدالعظیم حسنی
تهران - ری
2 سال پیشمعرفی حرم عبدالعظیم حسنی :
حرم عبدالعظیم حسنی در شهر ری و در جنوب تهران واقع شده است. این حرم زیبا از بخش های مختلفی تشکیل شده که شامل: قسمت ورودی اصلی، بخش مرکزی، گنبد ها، مساجد، مناره و صحن ها می باشد. این حرم یکی از مکان های مذهبی و آرام بخش برای افراد ساکن شهر ری و همچنین گردشگران محسوب می شود.
مسجد حرم به دو بخش زنانه در قسمت شرق و مردانه در قسمت غرب تقسم می شود. حرم عبدالعظیم حسنی دارای جاذبه های بسیار زیبایی در اطراف خود می باشد مانند: باغ طوطی که در گذشته جایگاه مدرسه ای بنام امینیه بوده که این مکان هم اکنون قبرستان شده است. شخصیت های برجسته ای مانند: ستارخان، بدیع الزمان فروزانفر، عباس اقبال آشتیانی، حاج علی رزم آرا، و غیره در این مکان دفن شده اند. آرامگاه ناصرالدین شاه قاجار نیز در این حرم بوده که این اثر از بین رفته است. موزه حرم عبدالعظیم حسنی، مسجد جامع عبدالعظیم حسنی، مدرسه برهان عبدالعظیم حسنی از دیگر بخش های جذاب این حرم می باشند.
عبدالعظیم حسنی در دوران امام موسی کاظم در مدینه چشم به جهان گشود. نام پدرش عبدالله و نام مادرش فاطمه بود. همسر وی خدیجه نام داشت. عبدالعظیم پس از آنکه از شر حاکمان حکومت عباسی فرار کرد، به شهر ری آمد. او به پاسخگویی سوالات شیعیان و رفع شک و شبه آنان می پرداخت.
حرم عبدالعظیم حسنی کجاست؟
حرم عبدالعظیم حسنی در قسمت جنوب تهران قرار دارد. آدرس حرم : تهران، شهر ری، خیابان مدرس و میدان مدرس می باشد. شما برای رسیدن به این مکان مذهبی می توانید از مسیر های متفاوتی استفاده کنید. ما به شما سه مسیر برای دسترسی آسان به حرم شاه عبدالعظیم معرفی میکنیم:
نمایی زیبا از حرم عبدالعظیم حسنی
مسیر اول: ابتدا از آزادراه تهران_کرج به بزرگراه آزادگان بروید. پس از خارج شدن از خروجی خیابان شهید رجایی، از پل فتح عبور کنید. سپس به بلوار شهید دستواره خواهید رسید، در آن جا پارکینگ بزرگی قرار دارد. شما می توانید پس از پارک کردن خودرو، وارد ضلع جنوبی حرم شوید.
مسیر دوم: اگر قصد رفتن به حرم عبدالعظیم حسنی را از سمت شمال تهران دارید، بهتر است از سمت بازار تجریش به سمت خیابان ولیعصر بروید. پس از عبور از چهارراه پارک وی، وارد بزرگراه مدرس شوید و به میدان هفت تیر بروید. شما می توانید از آن جا وارد خیابان کریم خان شوید، با عبور از خیابان های وحدت اسلامی، شوش، شهید رجایی و پل فتح به بلوار شهید دستواره خواهید رسید. شما می توانید از آن جا وارد حرم شوید.
مسیر سوم: شما می توانید با استفاده از خط یک مترو در ایستگاه هفت تیر پیاده شده، سپس با سوار شدن خط شش مترو؛ سریع و آسان در ایستگاه حرم پیاده شوید.
تاریخچه :
قدمت حرم عبدالعظیم حسنی به دوران ایلخانی، صفوی و قاجاریه باز می گردد. جالب است بدانید سر در این حرم نام (مجدالملک براوستانی) که از وزیران دوران سلجوقی بوده، نوشته شده است. این فرد را بانی ساخت حرم می دانند. کتیبه ای در قسمت چپ ورودی این حرم قرار دارد که نشانگر مرمت و بازسازی این بنا در نیمه دوم قرن دوم هجری قمری و به دست توانمند محمدبن زید داعی علوی می باشد. در بسیار از نوشته ها گفته شده: بازسازی و مرمت مجدد این حرم در قرن چهارم هجری قمری و در زمان عضدالدوله دیلمی صورت گرفته است.
عکسی قدیمی از حرم عبدالعظیم حسنی
این بارگاه زیبا در زمان تیموریان نیز دستخوش تغییراتی شده است. ساخت ایوان اصلی این بارگاه در اواسط قرن دهم هجری قمری توسط حاکمان دوران صفوی انجام شده است. در دوران قاجار که تهران پایتخت ایران محسوب می شد، شهر ری جایگاه ویژه ای نزد حاکمان آن دوره داشته است. حاکمان قاجاریه به بازسازی و توسعه بناها و عمارت هایی که در کنار حرم عبدالعظیم حسنی و مقبره امامزاده حمزه قرار داشته؛ پرداخته اند.
معماری :
حرم عبدالعظیم حسنی سبک معماری بسیار زیبا و چشم نوازی دارد. از معماری صحن و گنبد تا آینه کاری ها؛ همگی بسیار زیبا و دلنشین هستند. این حرم مطهر زیبایی وصف نشدنی دارد. حرم شاه عبدالعظیم دارای بخش های مختلفی می باشد. ساخت بنای این حرم به دوران سلجوقی باز می گردد. بنای اصلی این حرم، چهارطاق دارد. آینه کاری های این حرم یادگاری از دوران فتحعلی شاه قاجار است. گچ بری و کاشی کاری های حرم چشم اندازی زیبا در نگاه اول برای هر فردی ایجاد می کند. در سرتاسر حرم نوشته های ارزشمندی از آیات و احادیث به چشم می خورد.
در زمان ناصرالدین شاه قاجار روکشی از جنس طلا برای گنبد این حرم ساخته شد. ناصرالدین شاه در همین حین دستور ساخت دو مناره بسیار زیبا در کنار این گنبد را صادر کرد. یکی از جاذبه های مهم حرم عبدالعظیم حسنی صندوق و ضریح این بارگاه می باشد. این صندوق متعلق به قرن هشتم هجری قمری است. جنس صندوق از چوب های متفاوت مانند: عود، ترنج، عدوف گردو و نافل می باشد. روی این صندوق آیاتی برجسته حک شده است. جنس ضریح نیز از نقره است. به دستور فتحعلی شاه این ضریح روی سنگ مرمر نصب گردید. از دیگر معماری های این حرم به صحن ها، ایوان، رواق، موزه و باغ طوطی نیز می توان اشاره کرد.
آینه کاری های داخل حرم عبدالعظیم حسنی
بهترین زمان بازدید از حرم عبدالعظیم حسنی :
گردشگران و مسافران عزیز می توانند برای بازدید از حرم عبدالعظیم حسنی ساعاتی قبل از نماز ظهر به حرم بروند. حرم در این ساعات خلوت تر و بازدید آسان تر است.
ساعات بازدید و بلیط حرم عبدالعظیم حسنی :
مدت زمانی که گردشگران برای بازدید از حرم عبدالعظیم حسنی نیاز دارند؛ بین ۱ الی ۲ ساعت می باشد. البته عده ای دوست دارند زمان بیشتری در حرم باشند و از فضای روحانی آن بهره مند شوند. همچنین لازم به ذکر است؛ ورودی این بارگاه مطهر برای عموم مردم رایگان است. شما برای ورود به این مکان مذهبی احتیاجی به تهیه بلیط ندارید.
گردشگران غیر تهرانی و بازدید از حرم عبدالعظیم حسنی :
مسافران و گردشگران غیر تهرانی و خارجی می توانند به بازدید از حرم عبدالعظیم حسنی و جاذبه های گردشگری اطراف این مکان زیبا همچون بازار، موزه و باغ طوطی بپردازند. ما برای راحتی شما هنگام بازدید؛ اجاره ویلای استخردار اطراف تهران و اجاره روزانه ویلا استخردار اطراف تهران را پیشنهاد می کنیم. امیدواریم خاطره ای زیبا از بازدید این مکان زیارتی برای شما ثبت گردد.
پرسش های متداول:
حرم عبدالعظیم حسنی در کجای تهران قرار دارد؟ در جنوب تهران قرار دارد.
بانی این حرم تاریخی و مذهبی کیست؟ مجدالملک براوستانی
جنس ضریح این بارگاه از چیست؟ جنس ضریح از نقره است.
نظرات کاربران(0 نظر)