ییلاق داماش گیلان کجاست؛ میهمان طبیعتی بکر باشید

مدیر سایت مدیر وبسایت

گیلان - رودبار

3 سال پیش

ییلاق داماش گیلان کجاست؛ میهمان طبیعتی بکر باشید

آیا شما هم مثل ما عاشق سفر در طبیعت بکر و دیدنی شمال کشور هستید؟ معمولا ما ایرانی‌ها بارها و بارها به این منطقه سفرکرده‌ایم اما هربار بیشتر از قبل برای دیدن آن چشم انتظاریم. چیزی که من درباره‌ی این منطقه خیلی دوست دارم، گستردگی و ازدیاد مناطق دیدنی آن است، شما هرچندباری که به آن سفر کنید، بازهم نقاط جدیدی برای کشف وجوددارد. اما این دفعه از بین این همه جاذبه‌ی دیدنی ما منطقه ییلاقی داماش را در استان باصفای گیلان انتخاب کردیم.

اول ازهمه درباره داماش باید بگوییم که به این روستا، عروس گیلان هم می‌گویند. من اولین بار اسم داماش را از روی آب معدنی داماش شنیده بودم، درواقع در این روستا آب شرب عادی هم از این چشمه‌ی آب معدنی تامین می‌شود.اما وقتی به آن سفرکردیم، اولین چیزی که به چشم می‌خورد، تپه‌های بی‌نهایت سرسبزبود که خانه‌هایی با سقف‌های شیروانی لابه‌لای آن‌ها دیده می‌شد. یک نکته‌ی دیگر که دیدن داماش را منحصربه‌فرد می‌کند، تماشای سوسن چلچراغ است. این گل کمیاب که فقط در برخی نواحی کشور دیده می‌شود، در فصل خرداد و تیر این روستا به وفور قابل رویت است و ما در فصل خوبی به آن سفرکردیم و آن قدر خوش شانس بودیم که زیبایی این گل را در طبیعت به چشم ببنیم.

سوسن چلچراغ واقعا گل زیبا و درعین حال کمیابی است، معمولا بیشتر از همه در استان گیلان دیده می‌شود و آن قدر ارزشمند است که برای رویش آن جشن و پایکوبی برگزارمی‌کنند و برنامه‌های سفر را مطابق با آن برنامه ریزی می‌کنند. در داماش هم این جشن‌ها برپا می‌شود و شما با اجازه از افراد محلی می‌توانید درآن‌ها شرکت کنید. این جشن در خردادماه برگزار می‌شود و مردم محلی با لباس های محلی به نواختن ساز و رقص محلی می‌پردازند، محبوبیت این جشن دربین مسافرین و مردم شمال کشور بسیارزیاد است. این نکته را هم باید ذکر کرد که این گل به ثبت ملی هم رسیده است و متاسفانه درحال حاضر امکان انقراض آن هم وجود دارد و باید در برخورد با آن بسیار احتیاط کرد.

داماش درحقیقت دردامنه‌ی کوه‌های البرز قرارگرفته، زبان محلی مردم تاتی است، که یک گویش رایج در گیلان است و ما زیاد متوجه آن نمی‌شویم، معمولا شغل اغلب افراد دامداری یا باغداری است و شغل‌های فصلی مثل کرایه‌ی ویلا، فروختن سوغات به گردشگران درکنار رستوران‌ها هم در بین آن‌ها دیده می‌شود.

بهترین فصل سفر به داماش چه زمانی است؟

طبق تحقیقی که ما انجام دادیم بهترین فصل سفر  به داماش بهار و تابستان است، اما همان طور که گفتم اواخر بهار یعنی همان خردادماه برای دیدن گل‌های سوسن بهترین زمان است. به طور کلی این منطقه نسبت به روستاهای اطراف منطقه‌ی سردسیرتری است و اگر درفصل‌هایی که سردتر هستند به آن سفر کردید، حتما لباس مناسب باخود ببرید، و درنظرداشته باشید که برای همه‌ی فصول کفش مناسب به همراه خود ببرید.

برای اقامت در داماش چه کاری بایدکرد؟

خانه‌های روستایی و ویلاهای زیادی برای کرایه در این روستا وجوددارد، که برای کرایه‌ی آن‌ها هم می‌توان در اینترنت جست و جو کرد و هم به روستا رفت و با املاکی‌ها یا محلی‌ها برای اقامت صحبت کرد، قیمت این خانه‌ها در هرفصلی فرق می‌کند و بهترین کار برای شما آن است که مثل ما قبل از اقدام به کرایه از قبل از طریق اینترنت و تماس تلفنی با چند ویلا، درباره‌ی قیمت در فصول مختلف و تعطیلات تحقیق کنید، تا بهترین مکان را با اطلاعات کامل کرایه کنید.

غذاهای لذیذ داماش

از من می‌شنوید نمی‌شود به شمال کشور رفت و غذای دریایی نخورد، ماهی‌های لذیذ شمالی را حتما باید در یک وعده غذایی چشید، اما در کنار آن برطبق چیزی که ما از محلی‌ها شنیدیم، غذاهای محلی پرطرفدار این منطقه سیاه قاتق و فسنجان است که در رستوران‌های محلی آن می‌توان آن‌ها را یافت و حقیقتا بعد از چشیدن طعم این دوغذا به صداقت تعریفی  که درباره‌ی آن شنیدیم پی بردیم. البته باقالاقاتق و نازخاتون را هم در هرجای شمال کشور که رفتید، از دست ندهید.

جاذبه‌های طبیعی داماش

دریاچه یسان

دریاچه‌ی یسان ، اولین جایی بود که در داماش به سراغ آن رفتیم، همه می‌گویند بهترین فصل این دریاچه بهار است، این دریاچه‌ که بسیار هم زیبا بود دراثر زلزله به صورت طبیعی ایجاد شده و جزو دریاچه‌های مصنوعی نیست .دورتادور آن را در ماه‌هایی مثل خرداد پر از گل‌های سوسن چلچراغ می‌شود. البته برخی می‌گویند که  فصل پاییز هم به این دریاچه جلوه‌ی بسیارزیبایی می‌بخشد و ارزش دیدن دارد. این دریاچه به یسان، ویستان یا بره سر هم مشهور است.

چشمه آب معدنی؛ از معروف‌ترین مکان‌های داماش

همان طور که در ابتدا گفتم چشمه‌ی آب معدنی داماش بسیار مشهور است و شاخه‌ای از این آب به روستا می‌رسد و ما با راهنمایی مردم محلی به راحتی به آن دسترسی پیداکردیم و حقیقتا آب زلال و مطلوبی بود.

سرو کهن‌سال هرزویل؛ به هیچ عنوان از دست ندهید!

این سرو یکی از کهن‌ترین درختان استان گیلان است که برخی از مردم محلی به قداست آن هم معتقد بودند، حتی ناصرخسرو در هنگام سفر از این منطقه این درخت را دیده و در سفرنامه‌اش از آن اسم برده است.این درخت در سال 1354 به ثبت ملی هم رسیده و هم‌اکنون مورد حفاظت محیط زیست هم قراردارد. خود درخت با حفاظ‌هایی که دورتادور اش را گرفته پوشانده شده و ما نمی‌تونستیم زیاد به آن نزدیک شویم .در کنار آن هم تابلویی نصب شده که تاریخچه درخت را نقل می‌کند و درباره‌ی سفر ناصر خسرو هم در آن نوشته شده.

سفر به روستای داماش و اقامت چند روزه در آن برای ما تجربه‌ی بسیار دلچسبی بود، زندگی شهری و گذراندن زندگی در فضای خشک شهری آن هم در ایران که مناطق بسیار کمی از آن دارای طبیعت سرسبز هستند، این نیاز را درما ایجاد می‌کند که هرچندوقتی از این زندگی دل بکنیم و چندروزی را در یک روستای سبز اقامت کنیم. داماش ترکیبی از سبزی طبیعت و زلالی آب بود که حال و هوای زندگی روستایی راهم داشت، اگر در روزهای غیرتعطیل به آن سفرکنید، خلوتی و صفای آن را بیشتر حس می‌کنید، اما درهرزمانی به یادداشته باشید که این روستا مثل تمامی نقاط طبیعی و تاریخی یک گنجینه‌ی گرانبها است و باید طبق قواعد و آداب با آن برخورد کرد.

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر