بقعه شهشهان

مدیر سایت مدیر وبسایت

اصفهان - شهر اصفهان

3 ماه پیش

بقعه شهشهان

شهر اصفهان به واسطه تراکم آثار باستانی و جاذبه‌های تاریخی، به عنوان نگینی است که در قلب ایران جای دارد. این شهر در کنار آثار تاریخی مشهور که به عنوان یکی از جذاب‌ترین و مهم‌ترین جاذبه‌ها برای صنعیت توریسم به شمار می‌روند، از برخی مراکز مذهبی نیز برخوردار است که نوع این آثار باستانی را به واسطه دفن برخی شخصیت‌ها در آن، می‌توان بقعه و مقبره دانست.

یکی از این بقعه‌ها که به عنوان آرامگاه یک شخصیت به شمار می‌رود، آرامگاه فردی به نام علاءالدین شهشهان است. این مقبره در مجاورت مسجد جامع اصفهان واقع شده است که این محله تحت عنوان محله شهشهان نیز شناخته شده است. با توجه به بنا نهاده شدن یک آرامگاه برای برای علاءالدین شهشهان، مشخص می‌شود که این شخصیت در روزگاران گذشته از محبوبیت در میان مردم برخوردار بوده است.

معرفی بقعه شهشهان

محله‌ای به نام شهشهان در مجاورت مسجد جامع اصفهان قرار دارد که بقعه‌ای در آن به عنوان یادگاری از روزگاران گذشته به شمار می‌رود. این بقعه که بخشی از قسمتی‌های آن تاریخ گذشته بر این بنا را روایت می‌کند، در دوران حکومت تیموریان بنا نهاده شده است. دستور ساخت این مقبره نیز از طرف سلطان محمد بن بایسنقر صادر شده است که درواقع یکی از نواده‌های امیر تیمور بوده است. بقعه شهشهان در قسمت شمالی شهر اصفهان واقع شده است و در تاریخ دوم اسفند سال 1327، به شماره 368 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.

تصویری از نمای بیرونی بقعه شهشهان

تاریخچه بقعه شهشهان

در طول مدتی که شاهرخ میرزا در هرات بر تخت حکومت نشسته بود، سلطان محمد نیز بر اصفهان حکمرانی می‌کرد. وی همچنین رویای سلطنت را در سر می‌پروراند و از این جهت، از انجام دستوراتی که توسط شاهرخ میرزا صادر می‌شد، سر باز می‌زد. از این رو شاهرخ نیز با هدف سرکوب کردن سلطان محمد به اصفهان لشکرکشی کرد. همین موضوع سبب شد تا سلطان محمد در ابتدا به شیراز و پس از شیراز به لرستان فرار کند.

نصویری از گنبد بقعه شهشهان

اما شاهرخ میرزا در زمان حمله به اصفهان به برخی از علما و بزرگان اصفهان اتهام همکاری با سلطان محمد را نسبت داد و آن‌ها را دستگیر کرد و پس از دستگیری نیز آن‌ها را تبعید کرد. یکی از این علما علاءالدین شهشهانی بود. البته در نهایت شاهرخ میرزا نیز با توطئه همسر خود به نام گوهرشاد بیگم، در سال 850 هجری قمری به دار آویخته شد که پس از آن، سلطان محمد به پادشاهی رسید و دستور داد شهشهانی را از ساوه به اصفهان منتقل کنند و برای وی یک آرامگاه بنا نهاده شود.

معماری بقعه شهشهان

قسمت داخلی بقعه شهشهان اصفهان از برخی تزئینات همچون گچبری و کاشی کاری‌های اصیل ایرانی برخوردار است. البته در برهه‌ای از زمان نیز گنبد مربوط به این بقعه در حال تخریب بود که با انجام شدن پروسه مرمت و بازسازی آن، این اثر تاریخی به صورت کامل حفظ شد.

معماری مغفول مانده بقعه شهشهان

البته لازم به ذکر است که در اطراف بقعه علاءالدین شهشهان نیز یک کتیبه بسیار زیبا و نفیس وجود دارد که به خط کوفی نوشته شده است. این کتیبه در سلام علی آل یس تکرار شده است و یک کتیبه دیگر نیز وجود دارد که تعداد 14 شعر عربی به خط بر روی آن نوشته شده است. کتیبه‌ای دیگر نیز در این آرامگاه وجود دارد که اغلب آن را منسوب به فردی به نام سید محمود نقاش می‌دانند.

بقعه شهشهان متعلق به کیست؟

بقعه شهشهان اصفهان متعلق به شخصی به نام شاه علاءالدین محمد است که در این مکان به خاک سپرده شده است. وی از سادات و بزرگان اصفهان بوده است که شاه تیمور دستور داد او را به قتل برسانند. برخی از تاریخدانان بر این موضوع تأکید دارند که ممکن است انگیزه قتل این سید، علاقه بسیاری بوده است که سلطان محمد بن بایسنقر به وی داشته است و به همین سبب، دستور قتل وی را صادر کرده و مقدمات آن را نیز فراهم کرد تا بتواند وی را از سر راه بردارد.

جاذبه‌های دیدنی اطراف بقعه شهشهان

محلی که بقعه شهشهان در آن واقع شده است، به لحاظ دسترسی‌های محلی و گردشگری، به عنوان یکی از محله‌های مناسب برای گردشگران به شمار می‌رود. چراکه مواردی همچون چندین رستوران، هتل و انواع اقامتگاه و همچنین مراکز مهم شهر اصفهان با این بقعه فاصله چندانی ندارند. این کوتاهی مسافت به قدری است که اغلب می‌توان آن را به صورت پیاده طی کرد تا به مقصد مورد نظر رسید. البته این مورد در رابطه با اقامتگاه‌ها و سایر جاذبه‌های توریستی بیشتر صدق می‌کند.

همچنین این بقعه در نزدیکی برخی از مکان‌های تاریخی و جاذبه‌های توریستی نیز قرار گرفته است و این موضوع سبب جلوگیری از اتلاف وقت در بازدید از این جاذبه‌ها شده است. به عنوان مثال مسجد صفا در 51 متری بقعه شهشهان قرار گرفته است؛ خانه قزوینی‌ها 52 متر با این بقعه فاصله دارد؛ همچنین فاصله حمام قاضی و خانه نیلفروشان اصفهان نیز با بقعه شهشهان به ترتیب 119 و 132 متر است.

پرسش‌های متداول

آیا می‌توان در محله بقعه شهشهان یک ویلا در اصفهان اجاره کرد؟

بله، تنها کافیست هنگام رزرو اقامتگاه یا ویلا، محله شهشهان را به عنوان محله مورد نظر انتخاب کنید.

برای اطلاع از قیمت اجاره سوئیت اصفهان در محله شهشهان چه باید کرد؟

لازم است به سایت اجاره سوئیت اصفهان مراجعه کنید و قیمت‌ها را در آن مشاهده نمایید.

بقعه شهشهان کجاست؟

این بقعه در شهر اصفهان واقع شده است و به فردی به نام شاه علاءالدین محمد تعلق دارد. درواقع این شخص در این آرامگاه به خاک سپرده شده است.

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر