فارغ ز غوغای جهان در مسجد وکیل شیراز
فارس - شیراز
4 ماه پیشفارغ ز غوغای جهان در مسجد وکیل شیراز
حرف زدن با خدا و خلوت کردن با او می تواند مثل یک مدیتیشن حال شما را خوب کند و برای این کار چه جایی بهتر از مسجد وکیل شیراز؟ طراحی این مسجد به شکلی است که شما با حضور در آن آرامش خاصی را تجربه می کنید و دل تان می خواهد گوشه ای دنج در این بنا، مشغول راز و نیاز شوید. حتی اگر با کوله باری از ناراحتی و فشار روانی به مسجد آمده باشید، وقتی از این بنای مقدس خارج می شوید، احساس می کنید که سبک و رها هستید. همراه ما باشید تا لحظاتی را در این بنای پرشکوه سنتی سپری کنیم.
تماشای مسجد وکیل در فصل بهار
آنچه در این مطلب خواهید خواند
- معرفی مسجد وکیل شیراز
- مسجد وکیل شیراز کجاست؟
- تاریخچه مسجد وکیل شیراز
- معماری مسجد وکیل شیراز
- بخشهای مسجد وکیل شیراز
- ساعات بازدید و بلیط مسجد وکیل شیراز
معرفی مسجد وکیل شیراز
مسجد وکیل شیراز که در بین شیرازی ها با نام مسجد سلیمان نیز شناخته می شود، به دلیل اهمیت ویژه ای که دارد، به عنوان یک اثر ملی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. این مسجد را نیز کریم خان زند در دوره سلطنت اش احداث کرد. امروزه سازمان اوقاف و امور خیریه شیراز مسئولیت اداره آن را برعهده دارد.
مسجد وکیل شیراز کجاست؟
حتما یکی از دغدغه ها و سوالات شما برای رفتن به مسجد وکیل شیراز این است که می پرسید چگونه خودمان را به این بنای تاریخی برسانیم؟ در جواب باید بگوییم برای اینکه بتوانید به این مسجد بروید سه راه پیش رو دارید که آن ها را به شما خواهیم گفت.
- وسیله نقلیه شخصی: هر کجای شهر که هستید خودتان را به خیابان زند برسانید. سپس از این خیابان به طرف میدان شهرداری حرکت کنید تا وارد خیابان پیروزی شوید. به حرکت ادامه دهید و در سمت چپ خود، به خیابان فرهنگ بروید. خیابان فرهنگ را که تمام می کنید، به خیابان طالقانی می رسید، در اینجا به سمت چپ بپیچید. مسیر کوتاهی را حرکت کنید، سپس مسجد وکیل را در سمت راست خود مشاهده خواهید کرد.
- اگر نگران پارکینگ هستید خبر خوبی برای شما داریم. در نزدیکی مسجد چند پارکینگ وجود دارند و از بابت پارک کردن ماشین نگرانی نخواهید داشت.
- مترو: سوار مترو که شدید، در ایستگاه زندیه پیاده شوید.
- اتوبوس: ایستگاه اتوبوس میدان شهدا به مسجد وکیل نزدیک است. به همین خاطر اگر می خواهید با اتوبوس به مسجد بروید، باید خودتان را به این ایستگاه برسانید.
حوض زیبای مسجد وکیل در شیراز
تاریخچه مسجد وکیل شیراز
کریم خان زند به رونق و آبادانی شهر شیراز اهمیت زیادی می داد. از بهترین بناهایی که او در زمان حکمرانی خود ساخت، می توانیم به مجموعه وکیل اشاره کنیم که مسجد وکیل یکی از آن ها است. او این مسجد را در سال 1187 هجری قمری احداث کرد. در این مجموعه آثار دیگری همچون بازار وکیل و حمام وکیل نیز وجود دارند. به همین خاطر می توانید در زمان کوتاهی از سه بنای تاریخی دیدن کنید.
طبق اسناد و مدارکی که وجود دارد، گفته می شود که کریم خان شخصا ناظر روند طراحی و ساخت این بنا بوده است.
معماری مسجد وکیل شیراز
اگر بخواهیم به صورت کلی در مورد معماری این بنا حرف بزنیم می توانیم آن را در دو کلمه خلاصه کنیم، ساده و پرشکوه! سادگی و بدون تجمل بودن این مسجد باعث می شود که حس کنید در مکانی آشنا قدم گذاشته اید. در عین حال این بنا به هنرهایی مثل مینا کاری، خطاطی، کاشی کاری و ... مزین شده که این نقش و نگارها چشم های شما را نوازش می کنند. خصوصا کاشی های لاجوردی و فیروزه ای رنگ، باعث می شوند که گمان کنید دریایی آرام و آبی در جلوی چشمان شما قرار دارد.
بازدید از بنای با عظمت مسجد وکیل
بخشهای مسجد وکیل شیراز
بخش های متنوعی را برای مسجد وکیل در نظر گرفته اند. همراه ما باشید تا وارد جای جای این مسجد شویم.
ورودی
درب اصلی مسجد وکیل را در قسمت غربی بازار وکیل و انتهای راسته شمشیرگرها ساخته اند. به همین خاطر برای ورود به آن باید وارد بازار شویم. در زمان ورود، نمی توانید به راحتی از درب عبور کنید. تزئین درب با کاشی ها و هنر مقرنس کاری باعث می شود که چند دقیقه ای در کنار آن توقف کنید و غرق در زیبایی اش شوید.
درب وسیع و چشم نواز است. برای آن دو لنگه در نظر گرفته شده که ارتفاع لنگه ها 8 متر و عرض آن ها 3 متر است. چشمان خود را که به بالا می دوزید، طاق نمایی را می بینید که آن را با کاشی های رنگارنگ و طرح گل و بوته آراسته اند. در طاق نما نیز یک کتیبه قرار دارد که اسم فتحعلی شاه و حسین علی میرزا را با خط ثلث روی آن نوشته اند. نکته جالب این خطاطی نیز این است که آن را آب طلا کاری کرده اند.
کتیبه دیگری را نیز در بالای در خواهید دید که این کتیبه به آیات قرآنی مزین شده است.
باید از زیبایی درب دل بکنیم و وارد مسجد شویم؛ اما به محض گذر از در وارد صحن نمی شوید، به یک دالان ورود پیدا کنید که این دالان 8 ضلعی است. جلوتر که می روید دو راهرو 90 درجه ای را مشاهده می کنید که در سمت چپ و راست قرار دارند. فراموش نکنید که در حین گذر کردن از راهروها، به سقف آن که کاشی کاری های زیبایی دارد نیز نگاه کنید و غرق در لذت شوید.
البته این موضوع را نیز باید بدانید که مسجد چندین درب دارد که ورودی های فرعی مسجد محسوب می شوند. این درب ها را می توانید در قسمت های دیگر بازار و کوچه های اطراف مسجد پیدا کنید.
حیاط مسجد
راهرو را که طی می کنید، وارد صحنی دل باز می شوید. فضایی که وسعت آن 11 هزار متر مربع است. البته این مسجد دو حیاط دارد. حیاطی که با ورود از دالان به آن می رسید، به صورت مستطیل است. وسط حیاط نیز یک حوض سنگی مانند یک نگین در قلب مسجد می درخشد.
یک دالان را نیز در سمت شمال شرقی حیاط خواهید دید که وقتی از آن عبور کنید، به حیاط دوم می رسید. این حیاط کوچک تر بوده و درون آن هم نیز حوض زیبایی دلربایی می کند.
ایوان
در مسجد چندین ایوان را خواهید دید اما احتمالا یکی از آن ها بیشتر از بقیه توجه شما را به خود جلب می کند که اسم آن نیز طاق مروارید است. طاق مروارید که در قسمت شمالی ساخته شده، ارتفاعی به اندازه 20 متر دارد و عرض آن نیز 12 متر است.
وجود طاق نما، گلدسته، کاشی های هفت رنگ، ازارهای مرمرین و ... در این ایوان آن تبدیل به فضایی هنری و خاص کرده است. به همین خاطر فراموش نکنید که عکس های زیبایی از خودتان در این ایوان ثبت کنید.
ایوان دیگری نیز رو به روی ایوان شمالی وجود دارد که به آن ایوان جنوبی می گویند. این ایوان را نیز با کاشی های رنگارنگ و هنر حجاری تزئین کرده اند.
طاق نماها
در قسمت غربی و شرقی مسجد، 11 طاق نما به صورت قرینه ساخته اند که این موضوع باعث شده مسجد به شکلی منظم و چشم نواز به نظر برسد.
شبستان ها
برای مسجد دو شبستان ساخته اند. یکی را به نام شرقی یا زمستانی و دیگری را به نام جنوبی می شناسند. شبستان جنوبی نیز بزرگ تر از شبستان زمستانی است. وقتی به آن ورود پیدا می کنید، تازه متوجه عظمت آن می شوید.
شبستان جنوبی با طاق نماها، محراب، ستون های سنگی مارپیچ و منبری مرمرین خودنمایی می کند. ساخت منبر نیز قصه خودش را دارد. برای منبر 14 پله درنظر گرفته اند که گفته می شود به نیت 14 معصوم، این تعداد پله دارد. نزدیک منبر که می شوید، نقش گل های چندپر را روی آن می بینید که باعث شده منبر طراحی منحصر به فردی داشته باشد.
شبستان زمستانی که ابعاد آن 25 در 20 متر مربع است، کاشی کاری های خاصی دارد. به همین خاطر توصیه می کنیم به آن ها نزدیک شوید تا این زیبایی چشم های شما را نوازش کند.
کاشی کاری های مسجد وکیل
ساعات بازدید و بلیط مسجد وکیل شیراز
قبل از رفتن به مسجد وکیل شیراز باید بدانید که این مکان در ساعت های خاصی پذیرای گردشگران است. در واقع شما از ساعت 8 الی 20:30 می توانید در مسجد حضور پیدا کنید.
برای بازدید از این بنای تاریخی لازم است ک بلیط تهیه کنید. در سال 1399 گردشگران داخلی با 4 هزار تومان و توریست های خارجی با 20 هزار تومان می توانستند از مسجد دیدن کنند. احتمال می رود که هم اکنون این قیمت با افزایش رو به رو شده باشد.
فقط به این نکته مهم توجه داشته باشید که برخی روزها مسجد تعطیل است. در ادامه لیستی از روزهای تعطیل را برای شما تهیه کرده ایم تا با در بسته رو به رو نشوید.
- تاسوعا و عاشورا
- شهادت امام علی (ع)
- رحلت پیامبر اکرم (ص)
- رحلت امام خمینی (ه)
- شهادت امام جعفر صادق (ع)
یکی از کارهایی که می تواند خسته کننده و وقت گیر باشد، پیدا کردن اقامتگاه است. خبر خوبی برای شما داریم. مجموعه ای از اقامتگاه ها اعم از آپارتمان، هاستل، ویلا، سوئیت و بومگردی در سایت ویلایار وجود دارد که می توانید به راحتی قیمت اجاره ویلا شیراز را در سایت استعلام بگیرید و با توجه به بودجه خود، بهترین ویلا را رزرو کنید. پیشنهاد می کنیم که با اجاره باغ شیراز در فصل بهار، خودتان را مهمان یک سفر رویایی کنید.
پرسشهای متداول
- چه زمانی به شیراز سفر کنیم؟
بهترین زمان سفر به شیراز فصل بهار است. در این فصل آب و هوا دلپذیر و طبیعت چشم نوار است.
- آیا بازدید از مسجد وکیل رایگان است؟
خیر برای بازدید باید بلیط خریداری نمایید.
نظرات کاربران(0 نظر)