دریاچه لار در پارک ملی و زیبا دشت لار
مازندران - آمل
5 سال پیشدریاچه سد لار آمل
وقتی که اسم دریاچه سد لار برای اولین بار به گوش آدم میخورد، ناخودآگاه ذهن همه به سمت یک سد غیرخاکی بزرگ که میان کوههای بزرگ قرار گرفته و پشت آن حداقل تا نصف آب جمع شده است، میرود؛ اما وقتی دریاچه سد لار را میبینید، تمامی تصورات شما از سد و دشتهای پشت آن کاملاً عوض میشود.
دریاچه سد لار یکی از مناطق گردشگری و پربازدید است که در پشت سد لار و منطقه دشتی به همین نام قرار گرفته است. این دریاچه در صد کیلومتری شهر آمل و 70 کیلومتری تهران قرار دارد و به سد آن به عنوان یکی از چشمههای تأمین کننده آب تهران به حساب میآید.
ویژگیهای منطقه دریاچه سد لار
از آنجا که دریاچه سد لار در نزدیکی کوه دماوند واقع شده است و چشمهسارهای این کوه در این دریاچه قرار میگیرند، از این رو در بیشتر اوقات همیشه پرآب است و به عنوان منبعی برای پرورش و ماهیگیری ماهی قزل آلا تبدیل شده است و همچنین از آن به عنوان مرکز ورزشی و تفریحی در بخش اسکی روی آب استفاده میشود؛ یعنی این منطقه صرفاً فقط مانند بقیه یک دریاچه نیست، بلکه مکانی برای دور شدن از هیاهوی شهری و انجام ورزشهایی ساده و روح بخش مانند ماهیگیری و اسکی روی آب است. برای همین در چند سال اخیر بیشتر افراد تمایل به رفتن به شمال و اجاره ویلا خزر شهر و اجاره ویلا دریاکنار و اجاره ویلا از سایت ویلایار دارند که نزدیک به آمل است تا ویلایی خوب ساحلی اجاره کنند و هم از این دریاچه لذت ببرند.
دیگر ویژگی دریاچه سد لار رشد گلهای زیبا به ویژه شقایق در اطراف آن است که باعث نمای طبیعتی زیبا به این دریاچه شده و از این رو میتواند مکانی برای آنهایی باشد که عاشق گل هستند. از نظر تنوع پرندگان و حیوانات هم دریاچه سد لار نسبت به بقیه کاملاً متمایز است. این دریاچه و البته دشت پشت آن که به دشت لار معروف است، زیستگاه پرندگانی مانند کبک، عقاب، درنا، فلامینگو و دلیجه است. یکی از انواع پرندگانی که فقط در این منطقه میتوان آن پیدا کرد، عقاب طلایی است و همین گونه نادر تاکنون توانسته گردشگران و عاشقان طبیعت زیادی را به سمت خود جذب کند.
تنوع پستانداران هم در این منطقه با توجه به کوچک بودن آن نسبت به خیلی از نقاط ایران، بالا است. حیواناتی مانند بز، قوچ، خرگوش، سمور، میش، خرس قهوهای، پلنگ، گرگ، روباه، گراز، گربه وحشی در کنار هم در این منطقه زندگی کنند. البته شکار کردن آنها ممنوع است و برای ورود به بعضی از مناطق حتماً باید از سازمان محیط زیست، مجوز لازم را دریافت کنید.
ترکیب دشت و دریاچه هم موقعیت خوبی برای زندگی دوزیستان به وجود آوردهاند. دوزیستانی مانند افعی، افعی دماوندی، مار، مارمولک، بزمجه، لاکپشت، قورباغه در این منطقه به وفور یافت میشوند. خلاصه به شما به این صورت بیان کنیم که با ورود به منطقه دریاچه سد لار در یک نگاه میتوانید انواع مختلف حیوانات و پرندگان را در یک روز مشاهده کنید.
جاذبههای توریستی دریاچه سد لار
اولین جاذبه توریستی خود دریاچه سد لار است. این دریاچه با توجه بیشتر اوقات سال پر آب است، به عنوان منبعی برای تأمین آب شرب مردم تهران مورد استفاده قرار میگیرد. این دریاچه همانطور که در بالا هم گفته شد، زیستگاه دوزیستان و ماهی قزل آلا به ویژه خال قرمز و همچنین مکانی برای تفریح ورزش اسکی روی آب است. در بعضی مواقع، آب این دریاچه چنان سرد است که بیشتر از چند ثانیه نمیتوان دست را داخل آن نگه داشت.
دومین جاذبه خود سد لار است. سد لار بزرگترین سد خاکی خاورمیانه است و همین ویژگی گردشگران زیادی را به این سمت کشانده است. از ما میشنوید، حتماً برای یک بار هم که شده به سمت این سد خاکی سفر کنید تا هم از خود سد و دریاچه و دشت پشت آن دیدن کنید.
سومین جاذبه، دشت لار است. بعد از دریاچه منطقه وسیعی پر از گل و گیاه وجود دارد که به آن دشت لار میگویند. در این دشت شما میتوانید انواع پستانداران و خزندگان مختلف که در بالا بیان شد، چشمه سارها، آبشارهای متنوع با طنین آب گوارا، انواع گیاهان دارویی و قلههای متعدد و کوچک را مشاهده کنید. درواقع چیزی که شما در این دشت مشاهده میکنید، چیزی جز یک منطقه سرسبز نخواهد بود.
اگر قصد اجاره ویلا در دریاکنار و دیگر شهرهای شمال را دارید، بهتر است که قبل از رفتن به شمال، در سر راه خود، از این دریاچه و دشت پشت آن بازدید کنید.
مجوز بازدید از این منطقه
منطقه پشت دریاچه سد لار یک منطقه حفاظت شده توسط سازمان محیط زیست است. از این رو، اجازه ورود انفرادی به منطقه دشت لار وجود ندارد و حتماً باید در قالب تور که دارای مجوز قانونی است، وارد این منطقه شد. حتی ماهیگیری از دریاچه سد لار هم نیاز به مجوز از سازمان محیط زیست دارد. البته گرفتن مجوز سخت نیست، فقط به شرط اینکه حتماً در قالب تورهای مخصوص باشید.
بهترین فصل بازدید از دریاچه سد لار
آبوهوای معتدل این منطقه را میتوان به عنوان چهارمین جاذبه توریستی آن به حساب آورد. در فصل بهار بهترین زمان برای بازدید از این دریاچه است؛ البته توصیه میشود که حتماً گرمکن بهاری همراه خود ببرید تا اگر به هر دلیلی هوا سرد شد، به اصطلاح سرمای آنجا شما را اذیت نکند و در واقع سرما نخورید. البته در فصل بهار، آب دریاچه سد لار بیشتر از بقیه فصلها آب دارد و گونههای جانوری بیشتری را میتوانید ببینید.
چگونه به دریاچه سد لار برویم؟
از دریاچه در 100 کیلومتری آمل و 75 کیلومتری شمال شرقی تهران جایی بین مرز تهران و مازندران قرار دارد. برای رسیدن به این دریاچه باید خود را به جاده بین آمل و تهران برسانید و در آنجا به سمت پلور بروید و بعد از 12 کیلومتر رانندگی به بزرگترین سد خاکی ایران و دریاچه سد لار میرسید.
اگر قصد ماهیگیری دارید، حتماً تور و قلاب ماهیگیری را با خود ببرید. همچنین دوربین عکاسی فراموش نشود. مناظر بکری که در این منطقه وجود دارد، دل هر آدمی را میبرد تا حداقل چند عکس بگیرد. لباس گرم همراه با کفش مناسب هم فراموش نشود. فقط نکته مهم اینکه مجوز لازم را حتماً همراه خود داشته باشید تا اجازه ورود به منطقه حفاظت شده را به شما بدهند.
نظرات کاربران(0 نظر)