کلیسا وانک

مدیر سایت مدیر وبسایت

اصفهان - شهر اصفهان

5 ماه پیش

کلیسا وانک

یکی از جاذبه‌های توریستی شاخص اصفهان که به عنوان نمادی از اقلیت‌های مذهبی و سکونت آن‌ها در این شهر به شمار می‌رود، کلیسای وانک است. این کلیسا که همچون مرواریدی در قلب شهر نصف جهان می‌درخشد، از معماری بسیار جذاب و زیبا برخوردار است که در عین حال بسیار ساده نیز هست. نقوش و طراحی‌های منحصر به فرد این کلیسا، تمایز ویژه‌ای را میان این کلیسا و سایر کلیساهای ایران ایجاد کرده است.

کلیسای وانک در طول سال‌ها یک سیر تکاملی را طی کرده است. چراکه بعضی از قسمت‌های کلیسا به آن اضافه شده‌اند و علاوه بر روند تکاملی بودن آن، اهمیت این کلیسا را افزایش داده‌اند. جایگاه بسیار ارزشمند کلیسای وانک در میان ارامنه و مسیحیان ساکن اصفهان قابل انکار نیست و همچنین از این کلیسا به عنوان یک جاذبه توریستی نیز یاد می‌شود.

درباره کلیسای وانک

محله جلفا در اصفهان اغلب با کلیسای وانک شناخته می‌شود که یکی از مهم‌ترین و بزرگترین مجموعه‌های توریستی این شهر به شمار می‌رود. این کلیسا در دوره حکومت صفویان و در طول مدت پادشاهی شاه عباس اولف به دست ارامنه ساکن در این شهر بنا نهاده شده است.

(نمای داخلی از یکی از قسمت‌های کلیسای وانک)

ظاهر و نمایی که شما امروزه از این کلیسا مشاهده می‌کنید، دارای تفاوت‌هایی با حالت اولیه آن است. چراکه در ابتدا این کلیسا تنها به منظور استفاده مسیحیان از آن مورد استفاده قرار می‌گرفت و فقط جنبه مذهبی داشت. اما امروزه کلیسای وانک به عنوان یک جاذبه توریستی شناخته شده است و جنبه گردشگری نیز دارد.

یکی از معروف‌ترین و بزرگترین کلیساهای داخل کشور کلیسای وانک است که برخی آن را تحت عنوان آمناپرکیچ نیز در سراسر جهان می‌شناسند. اغلب ارامنه اصفهان در محله جلفای ساکن هستند و از این جهت، کلیساهای بسیاری در این محله در طول تاریخ بنا شده است. اما این کلیسا از قرن 17 میلادی تا کنون، یکی از 13 کلیسای باقی مانده محسوب می‌شود. بهتر است بدانید این جاذبه گردشگری در 15 دی سال 1310 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته است.

تاریخچه کلیسای وانک

در دوره حکومت صفویان در ایران و پادشاهی شاه عباس اول، میان ارتش عثمانی و ایران رخ داد که شاه در آن دستور عقب نشینی ایرانیان را صادر کرد. مسیر بازگشت ایرانیان از خاک ارمنستان عبور می‌کرد که به امر شاه عباس و با هدف جلوگیری از پیشروی احتمالی ارتش عثمانی، برخی از قسمت‌های مسیر ویران می‌شد که از این جهت، جان ساکنان ارمنی این بخش‌ها، در خطر بود.

این موضوع سبب شد شاه عباس دستور آوردن این ارامنه را به همراه ایرانیان به اصفهان صادر کند که نتیجه این هجرت، سکونت ارامنه در زمین‌های اهدایی شاه عباس بود. این منطقه امروزه با نام محله جلفا در اصفهان شناخته می‌شود. ساکنان این منطقه پس از اسقرار یافتن در آن، به ساختن بناها و تأسیسات مختلف پرداختند که یکی از این بناها، کلیسا بود.

به طوری که تا اواخر قرن 17 میلادی، ساخت تعداد 24 کلیسا به پایان رسید. بنای کلیسای وانک نیز در حدود سال 1606 و دوره پادشاهی شاه عباس دوم گذاشته شد و در سال 1664 نیز به پایان رسید. اما در آن زمان این محل، یک کلیسای کوچک به نام هاکوب بوده است که تنها بخشی از کلیسای وانک کنونی را شامل می‌شده است.

ساعات بازدید کلیسای وانک و آدرس

کلیسای وانک در شهر زیبا و توریستی اصفهان واقع شده است. محله‌ای که کلیسای وانک در قسمت شمالی آن قرار گرفته است، محله جلفا نام دارد که امروزه از این محله تحت عنوان جلفای نو یاد می‌شود و یکی از زیباترین مناطق اصفهان به شمار می‌رود. نواحی مرکز اصفهان، محله جلفا و کلیسای وانک را در قلب خود جای داده است که می‌توان این منطقه را جنوب زاینده رود دانست.

(مسیر سنگفرش محله جلفا در حاشیه کلیسای وانک)

محله جلفا خود دارای هشت محله است و از سمت شمال به خیابان نظر منتهی می‌شود. همچنین این محله از سمت جنوب به خیابان شریعتی غربی می‌رسد. انتهای شرقی و غربی محله جلفا را نیز به ترتیب به خیابان توحید و خیابان حکیم نظامی تشکیل می‌دهد. آسان‌ترین محل دسترسی به خیابان کلیسا را می‌توان از سمت خیابان حکیم نظامی معرفی کرد که پس از کمی پیاده‌روی در این خیابان، می‌توانید دیوارهای اطراف کلیسا را ببینید.

با توجه به قدیمی بودن بافت این منطقه، تردد خودرو در آن محدودیت دارد و بنابراین باید خودروی خود را در خیابان‌های اطراف پارک کنید. همچنین فاصله ایستگاه متروی سی و سه پل نیز در حدود 2.5 کیلومتر از این کلیسا است.

بنابراین باید حدود 20 دقیقه مسیر پیاده را در سمت جنوب شرقی مترو طی کنید تا به کلیسا برسید. این کلیسا همه روزه به جز ایام تعطیل رسمی، عزاداری، مناسبت‌های ارامنه و روز اول نوروز، در ساعات 8:30 تا 13:30 و 16 تا 18:30 قابل بازدید است. بلیط آن نیز برای ایرانیان 15000 و برای خارجی‌ها 50000 تومان است.

معماری کلیسای وانک

این کلیسا دارای مساحتی در حدود 8700 مترمربع است. از این مساحت، به مقدار 4000 مترمربع صرف ساختمان‌ها شده است و مابقی برای باغ و فضای سبز مجموعه مورد استفاده قرار گرفته است. پوشش دیوارهای بیرونی کلیسای وانک آجری است و در کل آجر به جای سنگ مورد استفاده قرار گرفته است.

(در بزرگ چوبی در قسمت ورودی کلیسای وانک)

در بدو ورود به کلیسا، در بزرگی از جنس چوب، شکوه و جذابیت فضای این مجموعه را برای گردشگران نمایان می‌کند. برج ناقوس آن نیز پس از در چوبی، دومین آیتم بسیار جذاب و چشم‌نواز برای گردشگران خواهد بود. برج ناقوس دارای سه طبقه است و یک ساعت بزرگ 300 کیلوگرمی در طبقه انتهایی آن قرار دارد.

بخش‌های کلیسای وانک

کلیسای وانک در ابتدای بنا شدن با کلیسای کنونی تفاوت‌های بسیاری دارد. چراکه این کلیسا در طول زمان روند تکاملی را طی کرده است و بخش‌های بسیاری به قسمت‌های مختلف این کلیسا افزوده شده‌اند. بدیهی است که قسمت‌هایی نیز از بین رفته‌اند و برخی نیز بازسازی شده‌اند. امروزه بخش‌های مختلف این کلیسا را موزه، کتابخانه، چاپخانه، نمازخانه، بنای یادبود شهدای نژادکشی ارامنه و ساختمان اداری تشکیل داده است.

پرسش‌های متداول

برای سفر به اصفهان و بازدید از کلیسای وانک از کجا قیمت ویلا اجاره ای اصفهان را ببینیم؟

کافیست به سایت اجاره سوئیت اصفهان مراجعه کنید و قیمت اجاره سوئیت اصفهان را بررسی کنید.

ارسال نظرات(0 نظر)

لطفا سوال یا تجربه خود از این منطقه گردشگری را در فرم زیر درج کنید






نظرات کاربران(0 نظر)

موقعیت مکانی اقامتگاه

ویلا های مرتبط

مشاهده بیشتر